Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на мобилен телефон Q4 2014

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pandawill точка com Аз някъде ги йях писал повечето китайски сайтове, мисля даже, че беше в онази тема, която започва така: "_смартфон..." с долната черта пред думата. Ако не там - беше в някоя от темите за таблети.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=96581

Коментар

ogi28b написа:
      pandawill точка com Аз някъде ги йях писал повечето китайски сайтове, мисля даже, че беше в онази тема, която започва така: "_смартфон..." с долната черта пред думата. Ако не там - беше в някоя от темите за таблети.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=96581
      Благодаря ти, а за колко време пристигат пратките, как стои въпроса с митниците. Нали над доларовата равностойност на 30 лева пратката отива в митница...поне последния път от Ибей като поръчвах пратка за 100 долара ходих до митницата да я освобождавам и платих ДДС и ме питаха какъв ми се пада продавача което е много тъпо трябва да обяснявам на 15 човека защо и какви ми се падат продавачите.
      Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

512 RAM са малко. В интерес на истината и 1ГБ за новите версии на Андроид е малко. Сега телефонът лети, но след 30-40 инсталирани приложения и десетина работещи във фонов режим и ще усетиш сериозно забавяне. Но пък за тази цена няма как да се иска повече.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Китайците ги пращат като подарък. Обявяват някаква малка стойност и се молиш да не си карък Честно, при тези цени на Moto G и Moto E, никога не бих се навил на китаец.Телефоните са просто върха! Чист андроид, ъпдейтват се първи до 5.0, добри характеристики, бе за тази цена нямат равни. 2 години гаранция за 220 лв.! :/ Просто не разбирам защо ги избягвате...
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Пратките пристигат за нормалното китайско време от 3-4 седмици. Повече не знам, защото брат ми се занимава вместо мен. Той редовно си поръчва телефони от най-различни сайтове и досега не е платил такси нито веднъж. На пратката се обявява ниска стойност. А както казах - има и застраховка ’митници’. Моят телефон пристигна за помалко от 2 седмици - беше поръчан във вторник и беше в пощата другата събота.

Коментар

ogi28b написа:
              Пратките пристигат за нормалното китайско време от 3-4 седмици. Повече не знам, защото брат ми се занимава вместо мен. Той редовно си поръчва телефони от най-различни сайтове и досега не е платил такси нито веднъж. На пратката се обявява ниска стойност. А както казах - има и застраховка ’митници’. Моят телефон пристигна за помалко от 2 седмици - беше поръчан във вторник и беше в пощата другата събота.
              Това е интересно за митническата застраховка, не съм виждал до сега да поръчаш нещо над 20 долара и да не отиде на митница, освен ако няма връзки човека незнам...зема и аз да пробвам
              Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

style34 написа:
                512 RAM са малко. В интерес на истината и 1ГБ за новите версии на Андроид е малко. Сега телефонът лети, но след 30-40 инсталирани приложения и десетина работещи във фонов режим и ще усетиш сериозно забавяне. Но пък за тази цена няма как да се иска повече.
                Колега, 30-40 приложения нямам за 3 години откакто ползвам андроид. Ползвам само AirDroid за безжично свързване с компа, Shazam - за да ми разпознава песните от сетовете на DJ MASCOTA и някое офис приложение да ми отваря PDF-те които свалям понякога от нета. Тва е.
                Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Май го бях писал, ама нека пак: Ако телефонът/таблетът/квото и да е с тия размери пътува с DHL и подобни - отива на митница. Ако пътува с Хонгконг, Чайна, Сингапур и тям подобни пощи, почти 100% няма да отиде на митница. Логиката е проста - ако си платил допълнително за тежкарски куриер, значи има за какво. Иначе в пакети със същите размери пътуват тонове боклуци и хората в митниците трябва да са богове някакви, че да обработят всичко. Тва в София, де. Ако в Сливен е по-малък потока, едва ли ги бърка да се ровят във всеки пакет, колкото да се намират на работа.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Тва е интересно, не го знаех. Занапред ще избягвам диейчела.
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Не трябва да избягваш DHL, а да ползваш азиатските пощи. Един колега си плати 3 долара допълнително за доставка със Суиспост и пак отиде на митница.
                      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Категорично не е така за DHL - поне в моя случай. Поръчах едни стругарски неща, около 10-15кг. бяха, от aliexpress.Нещата бяха около 70$, доставката 60$. Всичко си дойде на адрес.
                        Ex Fiat 126P
                        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS
                        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Общо взето нещата са на случаен принцип.Ако пакета е малко по-голям, то може да се вземе, а може и да не се вземе и препрати към митницата.Аз съм бил и в двете положения - освобождавал съм стока от митница за 200 лв., а и съм освобождавал стока, която струва 15 лв.Общо взето ако имаш стока на митницата пак има няколко положения. Може и да я отворят, и да те карат да търсиш същата стока в нета, за да видят цената ѝ и върху нея да начислят митническите сборовете, а ако е много натоварено, то разчитат само на това, което им кажеш/покажеш като плащане, което си направил.Но, както вече се каза, пандауил-а имат такава "застраховка" и ако покупката ти отиде на митница, то след като им предоставиш документите, с които да покажеш колко си платил, те ти възстановяват разходите.Относно доставката - веднъж ми дойде стоката за 6 дни. Не знам как стана това нещо, но ме изненада. Иначе обикновено отнема между 20 и 40. Да го кажем средно около 30 дни.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Моето мнение е, че за доставката има значение в кой ден от седмицата си пускаш поръчката.
                            "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                            Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

didich написа:
                              sok1 написа:
                              ogi28b написа:
                              СОК 1 не си ли взе S850/860 ? ...
                              S860 си взех. Слави нещо се е объркал.
                              Колега я сподели как се държи S860, че направих грешката да се разходя заедно с жената до техномаркета и само това си хареса , най вече ме интересува тая супер голяма 4000mAh батерия колко ти кара и общо взето заслужава ли си човек да се раздели с 500лв. Ако сега ти изпаднат 500лв за телефон ще си купиш ли пак същия
                              Сори, не бях влизал отдавна и не съм видял темата.Телефонът се държи доста добре. Зареждам го на 2-3 дни веднъж. Използвам го за разговори и интернет. Когато съм в къщи съм на WI-FI, иначе съм с мобилен нет. 3G-то, ВИФИ-то, ФАЦЕ-то и Вайбъра не се изключват. Например снощи (тази сутрин) го зареждах към 02.00 и сега съм на 80%, като преди час гледах малко клипове в Ютуб за около 20 мин. Зарежда се за около 2-3 часа от 10 до 100%. Редовно излизат системни ъпчета от Леново. Относно цената: не мисля, че за 4-ядрен, 2-рамов, с гаранция в БГ, харесан, купен и озовал се на секундата в ръцете ми GSM 500 лв са много. С860 за китайския пазар действително са по-евтини, но пък са с 1 ГБ РАМ. Моя е "европейски" и е с 2 ГБ РАМ. И на въпроса - ако сега имам 500 лв, пак бих си купил Леново С860.
                              Stop giving directions, just say "Follow me."
                              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Мерси за отговора, леново ще е, но се озъртам за добри оферти
                                punto HGT

Коментар

Working...
                                X