betuk написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Русия се отказва от "Южен поток".
Collapse
X
-
За нас в исторически план и в настоящия етап е нямало и няма нищо по-доброот руснак - купувач, както и нищо по-лошо от руснак - продавач.Иначе: ЗаЙбете Русия, САЩ, Европа...КаЙте сега НИЕ изпускаме ли нещо от ЮП или не ? Защото след последните 24 часаоставам с убеждението, че на нас ни е все тая за този поток, ама изглежда, че новите ни приятели от Брюксел държат на него...Или с две думи този ЮП заприличва на оня виц за праз-а.ПС: За тези, които не знаят или не се сещат за вица:Обадил се Брежнев (ЛБ) на бай Тошо (ТЖ) и му казал:- ТодАре. Решил съм. Ще сеем из цялата ви територия праз.ТЖ: Добре Льоня, ама ние какво ще получим от тази работа.ЛБ: Вие Тодоре ще получите Икарус-и...Зарадвал се ТЖ и отговорил:- Чудно. Съгласен съм.ЛБ: Убаво Тодоре, ама те Икаруси-те няма да са за вас. Те ще са за Японците.ТЖ: А те какво ще ни дадат ???ЛБ: Те ще дадат Хонди и Сузуки.Зарадвал се още повече ТЖ , но радостта му била кратка, защото ЛБ казал:-Ама и те Тошо не са за вас. Те са за Куба.ТЖ: И те, какво ще ни дадат ?ЛБ: Те ще дадат хавайски пури Тодоре.Помислил бай Тошо и пак се зарадвал, но ЛБ пак го секнал:- Само, че Тодоре и те не са за вас. Те са за ЮАР.ТЖ: - А те, какво ще ни дадат Льоня ?ЛБ: - Злато Тодоре, много злато.Бай Тошо вече припадал от вълнение и промълвил:- Съгласен съм Льоня. От утре подготвям територията на НРБ за праз.ЛБ: - Само, че Тоше златото е за нас...Смутено ТЖ попитал:- А за нас, какво остава Льоня ?- За вас Тодоре - семе за праз.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
За съжаление такива проекти винаги са част от нещо по-голямо, вероятно елемент на глобалната политика. Тази седмица обикалях клиенти из Банско... направо са отчаяни - руските туристически агенции са отменили всички резервации, Путин дал такива указания (?!!) На това му казвам власт! Кога нашият президент може да повлияе на някакъв отрасъл... Сега се надяват на турци и израелци да не загубят сезона съвсем...Та Южен поток си е един не лош вариант за обезпечаване на страни като България, Сърбия, Чехия, Италия и пр. предвид несигурната ситуация в Украйна, но въпросът е с какви карти разполагаме ние и как ще ги изиграем, или проиграем. Ясно е, че освен руски газ, скоро друг няма откъде да дойде, ясно е, че това създава зависимост и това е кофти, но щом искаш меда, си правиш сметка и за жилото (дали ще ти понесе). Сигурен съм, че има начин проектът да се направи изгодно за България, но не съм убеден, че ще стане. Проектът е спрян (за сега), но не съм сигурен, че няма да бъде реализиран. Вероятно Путин се надява като мине зимата и се усети недостиг на газ, ЕС да стане по-сговорчив.Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
D. Stanev написа:За съжаление такива проекти винаги са част от нещо по-голямо, вероятно елемент на глобалната политика. Тази седмица обикалях клиенти из Банско... направо са отчаяни - руските туристически агенции са отменили всички резервации, Путин дал такива указания (?!!) На това му казвам власт! Кога нашият президент може да повлияе на някакъв отрасъл... Сега се надяват на турци и израелци да не загубят сезона съвсем...Та Южен поток си е един не лош вариант за обезпечаване на страни като България, Сърбия, Чехия, Италия и пр. предвид несигурната ситуация в Украйна, но въпросът е с какви карти разполагаме ние и как ще ги изиграем, или проиграем. Ясно е, че освен руски газ, скоро друг няма откъде да дойде, ясно е, че това създава зависимост и това е кофти, но щом искаш меда, си правиш сметка и за жилото (дали ще ти понесе). Сигурен съм, че има начин проектът да се направи изгодно за България, но не съм убеден, че ще стане. Проектът е спрян (за сега), но не съм сигурен, че няма да бъде реализиран. Вероятно Путин се надява като мине зимата и се усети недостиг на газ, ЕС да стане по-сговорчив.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
D. Stanev написа:За съжаление такива проекти винаги са част от нещо по-голямо, вероятно елемент на глобалната политика. Тази седмица обикалях клиенти из Банско... направо са отчаяни - руските туристически агенции са отменили всички резервации, Путин дал такива указания (?!!) На това му казвам власт! Кога нашият президент може да повлияе на някакъв отрасъл... Сега се надяват на турци и израелци да не загубят сезона съвсем...Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Humppa
Не ме интересува трузма. Този отрасъл пълни джобовете на политиците и мутрите, и яко укрива данъци. Да си припомним на кого са морските и планинските бетонови джунгли!За да е стабиУна и конкурентна икономиката ни, то ни трябва евтина енергия. Управляващите (ограбващите) правят всичко възможно, за да я затрият! Защото те и мутрите имат ФвЕЦ и ВяЕЦ. За туй не щат АЕЦ и ГазЕЦ. Заради това няма да тръгнат и никакви сероводородни инсталации по Черно море.А на всичкото отгоре оня, с кухите речи, президента, само навива народа с думата диверсификация и словосъчетанието енергийна ефективност. Писал съм го някъде, пак ще го напиша: Енергийната ефективност и санирането на панелките е следващият балон. Както сега балонът са водните цикли. От там се крадат стотици милиони, а извършените СМР са некачествени и не се извършват при спазване на технологията. Така ще стане и със санирането на панелките. Отвън ще са хубаво боядисани, а отвтре - пълна скръб...
Коментар
-
газ
Ката стана от кривата пропаганда Даваха интервю още преди години Турция е искала тръбата да минава през нея а после как ще мине през Гърция Италия няма ли там да нарушава европейските закони или там има други правила Сегашните бяха измислени точно преди да започне да се говори за Южен поток
Коментар
-
Humppa написа:Не ме интересува трузма. Този отрасъл пълни джобовете на политиците и мутрите, и яко укрива данъци. Да си припомним на кого са морските и планинските бетонови джунгли!
Коментар
-
Kay_ написа:Ех как ги обичам тия думи като "деверсификация". Тцтцтц кажи си го"разнообразие", като за прости хора Има и едни такива изрази от новините " Ре-старт на държавата", "Ре-старт на здравеопазването" и т.н. Е това, ако някой ми обясни какво означава...Евала му правя04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Извадено от контекста от/ като за изкукали русофили, барабар с Р.Овч., дето разправя, че благодарение на ЮП пенсиите щели да се повишат 117 пъти :D http://www.darikfinance.bg/novini/10...FA%F0%F6%E8%FFЩо не вземе да отговори, кой договори цена на руския газ 20% по-висока от настоящата?207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
pplk написа:Извадено от контекста от/ като за изкукали русофили, барабар с Р.Овч., дето разправя, че благодарение на ЮП пенсиите щели да се повишат 117 пъти :D http://www.darikfinance.bg/novini/10...FA%F0%F6%E8%FFЩо не вземе да отговори, кой договори цена на руския газ 20% по-висока от настоящата?04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
vgeorgiev написа:Kay_ написа:Ех как ги обичам тия думи като "деверсификация". Тцтцтц кажи си го"разнообразие", като за прости хора Има и едни такива изрази от новините " Ре-старт на държавата", "Ре-старт на здравеопазването" и т.н. Е това, ако някой ми обясни какво означава...Евала му правяФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
За какво да се обиждам? Да не съм казал аз тъпнята за 117 пъти повишение на пенсиите? Някой с лоботомия и рубладжииска сметка ще да е, а? Ай ся, можеш да повториш мантрата за турската зависимост и украинските фашисти, кат един истински, компетентен Р. Овч. Може и да върви пред хора с два грама мозък. Що ли руснаците са на друго мнение от турбоспециалиста, незнам.Отнасям се с голяма симпатия към България и българския народ, но тази страна не се прояви като надежден партньор. "Южен поток" беше като чужд за България, тя щеше да е само транзитна страна, но не и да получава газ по него. Пари за транзита обаче щеше да получава, а сега няма да ги получава, допълни Чижов.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар