Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия се отказва от "Южен поток".

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

То хубаво, ама ето ей сега се появи нов дълг. Без да строим нищо. И него как ще го плащаме, като няма ангажираност? Тук хиляда не ни греят, там 1000 не ни греят и най-накрая се събраха 500 000, дето не ни греят. Та, като ти дават заеми, дето няма нищо насреща, с което да ги върнеш, дали го правят за черните ти очи, м? Тука има тръби. Дето викаш, като не можем да им върнем заема - да си ги прибират. Ипотечен кредит, един вид. А иначе?
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Никой не обърна внимание на този ми пост:
      Immortal написа:
      За какво ни е още един газопровод, като ние не можем да си платим газа, идващ по съществуващия. Булгаргаз вече от две места неуспешно иска заем, за да пласти на Газпром и да не ни спрат газа. Едва от третото място, БЕХ, вчера им отпуснаха 139 милиона лева, да платят. Иначе щяха дави мръзнат задниците. Ама той и тоз заем пак ще трябва да се връща - или чрез увеличаване цената на газа за потребителите, или на тока. А и не е първия заем, а поредния.
      И щото мисля, че е важен, затова ви го пускам пак.Приличаме на човек, който има една кола, но няма пари за бензин. В същото време иска да си купи на лизинг още една кола.Ако някога газът спре, това няма да е щото са го спрели украинците, а щото не сме си го платили.http://www.economic.bg/bg/news/4/ban...a-gazprom.html

Коментар

Immortal написа:
        Сега се замислих... За какво ни е още един газопровод, като ние не можем да си платим газа, идващ по съществуващия. Булгаргаз вече от две места неуспешно иска заем, за да пласти на Газпром и да не ни спрат газа. Едва от третото място, БЕХ, вчера им отпуснаха 139 милиона лева, да платят. Иначе щяха дави мръзнат задниците. Ама той и тоз заем пак ще трябва да се връща - или чрез увеличаване цената на газа за потребителите, или на тока. А и не е първия заем, а поредния.
        Това е много важен въпрос. Навремето създадоха БЕХ, защото иначе нямаше как да се тегли заем за Белене. Никой нямаше да го отпусне. Така направиха едно голяаааамо "нещо", което да е достатъчно голямо, за да може да участва в такива сделки. Бруталната, стратегическа грешка, беше набутването вътре на Топлофикация- София, която освен тотален икономически труп, е такава дупка, че спокойно може да фалира целия холдинг. Кредитът от БЕХ към Булгаргаз е вътрешнофирмен, в рамките на холдинга. По същия начин, както за сигурно десети път вече холдингът изкупува дългове на Топлофикация-София кън Булгаргаз. Тези пари са пак взети от някъде или като кредит, или от сметките на централите, но всичко е за сметка на холдинга. Който ако карат така, накрая наистина ще фалира. В момента схемата е възможна единствено заради мащабите. Икономическата обосновка липсва от години.Еми няма как да си платиш газта към руснаците, след като Топлофикация-София е най-големия клиент на Булгаргаз в цялата държава и му дължи над 700 милиона.Отвори търговския регистър и виж какво стои зад тази компания от БЕХ-100 милиона капитал и над 200 запора по сметки. Не сега...преди десет годии трябваше да е спряна и нарязана за желязо. Стигна се до там, че големите потребители, като например торовите заводи, изобщо не искат да купуват нищо от Булгаргаз. Купуват директно от фирмите, дето добиват в Черно море и плащат на Булгаргаз само транзита.На всичкото това отгоре, нашите кретени тръгнали да предоговарят цени с американските централи, защото им било скъпо, нямало нужда от газопроводи и АЕЦ, понеже сме имали свръхпроизводство...За БЕХ Топлофикация се вмества точно в понятието "токсичен актив". Капитал няма отдавна- капиталът-това са гражданите на София, направени със закон крепостници към едно практически фалирало предприятие, чиито край с кански усилия и директни нарушения на евродирективи само се отлага във времето. Другата година дълговете и за газ ще са близо или ще са прескочили милиарда. Тогава какво правим? Осем години се бавят проектите за газификация на София. Истината е, че ако имахме нормална газоснабдителна мрежа, сегашните количества газ, които получаваме, няма до никъде да стигнат. Не съм ядосан на тия маймуни.Бесен съм.Това е игра срещу времето, срещу всякакви икономически закони и срещу цялата правна система на съвременната ни държава. По-лошото е, че е игра със съдбите на хората.

Коментар

Бившия министър, двутактовия Стойнев:
          "Нямахме яснота дали ЮП ще се подчинява на третия енергиен пакет или не - за това и транзитните такси не бяха уговаряни".
          Кво загубихме, питам аз?
          207 тиква автомат
          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Отказахме се къде с лека, къде с не толкова лека ръка от Големият Енергиен Шлем на Пъранов и Путин.1. Пъхнахме прът в колелата на Бургас-Александропулис.2. Пъхнахме прът в колелата на АЕЦ Белене.3. Пъхнахме прът в колелата на Южен поток.4. А за капак чакаме от Росатом становище относно удължаване срока на експлоатация на 5-ти и 6-ти енергоблок на АЕЦ Козлодуй, а струва ми се ще останем само с последната сричка...

Коментар

Само няма да се "изплашвате", зелената енергийна мафия доволно потрива ръце за парите ви...

Коментар

todorakiggg написа:
                Само няма да се "изплашвате", зелената енергийна мафия доволно потрива ръце за парите ви...
                Викаш с ЮП цената на тока щяла да спадне? Тва е нещо ново :D
                207 тиква автомат
                новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
                  todorakiggg написа:
                  Викаш с ЮП цената на тока щяла да спадне? Тва е нещо ново :D
                  Никога, дори не съм си го помислял или пожелавал такова нещо , коментара беше във връзка на последното изречение на колегата Humppa.

Коментар

Immortal написа:
                    Никой не обърна внимание на този ми пост:
                    Immortal написа:
                    За какво ни е още един газопровод, като ние не можем да си платим газа, идващ по съществуващия. Булгаргаз вече от две места неуспешно иска заем, за да пласти на Газпром и да не ни спрат газа. Едва от третото място, БЕХ, вчера им отпуснаха 139 милиона лева, да платят. Иначе щяха дави мръзнат задниците. Ама той и тоз заем пак ще трябва да се връща - или чрез увеличаване цената на газа за потребителите, или на тока. А и не е първия заем, а поредния.
                    И щото мисля, че е важен, затова ви го пускам пак.Приличаме на човек, който има една кола, но няма пари за бензин. В същото време иска да си купи на лизинг още една кола.Ако някога газът спре, това няма да е щото са го спрели украинците, а щото не сме си го платили.http://www.economic.bg/bg/news/4/ban...a-gazprom.html
                    Някой задължава ли ни да купуваме газ от тази тръба ? Наистина не знам и все още не намирам отговор.Това, което разбирам обаче е, че е трябвало да получаваме транзитни такси в зависимост от преноса на газ по тази мрежа, като компанията, която щяла да изгражда и управлява газопровода на българска територия ще се регистрира в България и щяла да бъде с 50% българско участие, каквото и да означава това.Сумите за транзитни такси се въртят около тези, които Путин подшушна в Турция. Парадокс е, че и нашите управници не знаят с точност и дори не знаят, кой е преговарял и какво е договорил ( по думи на ББ)... Абсурдистан. Управниците ни не знаят - грабят ли ни, даряват ли ни.
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Re: Газопровод

ele написа:
                      kluchar написа:
                      Тия от запада така ще ни докарат до просешка тояга .Всичко до купуваме от тях .Нищо чудно в близко бъдеще да внасяме гази и ток от Турция
                      Сигурно затова всички искат на запад да ходят, никой не иска на изток....
                      Я си задай въпроса, защо така масово искат на запад да работят......
                      Fiat palio 1.7td

Коментар

Защо имам чувството , че Русия ни е виновна за всичко от 89 година насам....Явно тук болшенството е заблудено, като нито един не е ходил скоро време в Русия, за види сега как са нещата.Само едно виждам, горе долу по едно и съшо време дойдоха промените, имам предвид така наречена демокрация, като предимството на Русия е че богата на природни ресурси, и с голям необятен пазар. който бе добре за Бъргария до 94 година.От тогава, с навлизането на америкаското влияние и тяхната супер добра раздавана демокрация, не виждам нищо друго, освен едно бавно и постепенно потъване на България към тотален фалит.Посо4ете едно правителство от 89 год., което да не е взело заем от запада, за да запълни дупките в бюджета.Май почнахме като американските лешояди, само взимаме заеми ,без да се замисляме за бъдещето,което бъдеще накрая, ще бъде като в Ирак, Либия, и сега и Украйна, хаос тотален.Доволни сега тези в българия, които бяха от партийните другарки другар4ета, именно тези хора ,които навремето са заемали някакви ръководни кадри, а покрай тях,шуробажинащина.....Само в моя град всички фабрики, где що в момента работят, а други отдавна умишлено фалирали, се управляват или уплявлявани от все такива партийни и шуробажинащини човечета.За мен цялата ВИНА в момента е изцяло наша ,защото сме всички едни продажници,даже и аз влизам неволно в тая графа.Така че за мен цялата вина си изцяло наша, никои от отвънка няма да гони нашите интереси, всеки гледа неговото си.За пример , вижте Унгария, нищо че е в европейския съюз, тя достойно, и съвестно си отстоява собствените си интереси, а не като нашите дуперковци ,се надпреварват ,да се раздават за някои долар отгоре .....
                        Fiat palio 1.7td

Коментар

южен поток

Сега прочетох това Европейската комисия: Не сме страна по Южен поток,тогава защо се месят в отношенията м/у държавите и заповядват кой какво да прави .
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Не е зле да прочетете ТОВА.Писал го е човек, който разбира за какво пише. Не е такъв като нас, лаик.Както и често препоръчвам тази писана от двама руски журналисти книга. Писана е доста отдавна, но нещата не са се изменили.

Коментар

ntodorov написа:
                              Това, което разбирам обаче е, че е трябвало да получаваме транзитни такси в зависимост от преноса на газ по тази мрежа,
                              Трябвало, ама не били говорили въобще по въпроса. Аз се питам защо? И си отговарям! Защото са руски мекерета, за това!
                              pplk написа:
                              Бившия министър, двутактовия Стойнев:
                              "Нямахме яснота дали ЮП ще се подчинява на третия енергиен пакет или не - за това и транзитните такси не бяха уговаряни".
                              Мекеретата винаги са мекерета, независимо дали са руки, турски, американски или някакви други. Л..на от всякъде.Това знаеш ли кой го е казал?"Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил"!Българите сме малък, но за сметка на това изключително прост народ. На нас все някой друг ни е виновен. В случая ЕС и САЩ. Няма начин да е друг!
                              207 тиква автомат
                              новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
                                Това знаеш ли кой го е казал?"Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил"!
                                За съжаление, един полу-германец, полу-италианец.

Коментар

Working...
                                X