pplk написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Русия се отказва от "Южен поток".
Collapse
X
-
Immortal написа:pplk написа:Това знаеш ли кой го е казал?"Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил"!207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
"Ще ни цакат те с топла бира"...Запретваме ръкави в търсене на пари и енергийна независимост. :P http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1367276A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Immortal написа:Не е зле да прочетете ТОВА.Писал го е човек, който разбира за какво пише. Не е такъв като нас, лаик.Както и често препоръчвам тази писана от двама руски журналисти книга. Писана е доста отдавна, но нещата не са се изменили.Fiat palio 1.7td
Коментар
-
Колега, аз половината си трудов стаж съм работил с газ и газопроводи.Не мисля, че бившият шеф на Булгаргаз е написал глупости.Нямаш представа КОЛКО е изостанала Русия. И не технически. Русия е изостанала най-вече ДУХОВНО!А пък и технически, като се замисли човек...Това е страната, която 150 години след изобретяването на автомобила, все още не е в състояние да направи нормален, продаваем в целия свят автомобил. Това е страната, която един асфалтов път от единия край до другия не си е направила. И не ми казвай, че това, че онова. В Канада има няколко МАГИСТРАЛИ до Юкон и до брега на Северния ледовит океан. В Аляска - също.А в така напредналата Русия (не, това не е черен път. Това е ТрансРоссийската магистрала М56):Само за сведение, че хората в Европа са ползвали асфалт за покриване на пътища още през 1834-1835 година (Франция, Англия).А паваж се е ползвал още в Древния Рим. И да, римските пътища от Рим до Индия и Китай са били ПАВИРАНИ!Проблемът с Русия не е технически или инженерен. Имат си всичко - и инженери, и учени, и работна ръка. Нещо друго липсва на тая огромна и с огромен потенциал страна.Лиспва жаждата за Свобода. Те жадуват за тиранин. Сега в Путин виждат и Брежнев, и Сталин, и Ленин, и Иван Грозни. Те си мислят (както, за съжаление, и много хора у нас, а и сред нас), че за да се постигне напредък и благосъстояние трябва твърда ръка. Липсва свободния човешки дух, който прави чудеса. Те не знаят какво е това! Е, някои знаят. Например - двете дъщери на Путин, дъщерята на Лавров, синовете и дъщерите на останалите властимащи на Русия... Всички те, някак си, не искат да живеят в своята Матушка, а все към изгнилия и прогнил Запад ги тегли...
Коментар
-
betuk написа:Immortal написа:Не е зле да прочетете ТОВА.Писал го е човек, който разбира за какво пише. Не е такъв като нас, лаик.Както и често препоръчвам тази писана от двама руски журналисти книга. Писана е доста отдавна, но нещата не са се изменили.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
Не ми се засягаше тая тема, щото е много обширна.Да, Русия е болна страна. С болен народ.Страна победител във войната. Германия беше на практика УНИЩОЖЕНА. И нека сега, 70 години след войната да ги сравним?В Русия все още най-гледаните филми са тези за Великая Отечественная. Тия хора все още живеят с войната. Вярно е, че са отнесли най-голямата част от втората световна. Но е крайно време да разберат, че войната е свършила преди 70 години бе, мамка му! (Всъщност, погледнато строго юридически, Втората световна война за Русия не е свършила. И днес, Русия и Япония са официално във война, в състояние на примирие. Но мирен договор не е подписан.)Иначе да, бомби правят. И те не знаят за какво са им, но правят. И танкове правят. И оръдия тоже. Някои казват, че и самолетите им били достатъчно добри - склонен съм да вярвам. Ама... за какво са им?!? Една Беларус ги бие отвсякъде по стандарт на живот! Без да имат нефт и газ.Ох...ще се пукна от смях...Чета си аз това:http://russia.yaxy.ru/rus/base/team/429.htmlИ чета аз: "Шосейните пътища в Русия са около 950 хил км. По тях ежегодно се превозват приблизително 7 млрд тона товари. Почти на всеки се случва да се вози на автобус или тролейбус, понякога по няколко пъти на ден. Тук статистиката е такава: автобусите и тролейбусите превозват за година в Русия 35-40 млрд. човека - 10 пъти повече от цялото население на Земята. Изчислено е, че за нормалното развитие на икономиката в нашата страна е неохбодимо да се увеличи дължината на автомобилните пътища 1.5-2 пъти. Най-добрите автомобилни пътища се намират в запада и юга на европейската част на Русия. Като спици от центъра на колело, се раздалечават шосетата от Москва, Санкт Петербург и други големи градове. В същото време в много райони на Сибир цари безпътица. Тук могат да помогнат само всъдеходи, иначе трябва да се чака, докато зимните студове не превърнат земята в здраво "шосе".Автомобилните превози засега все още излизат достатъчно скъпо. В Русия те са 10-20 пъти по-скъпи от железопътните, а в САЩ - само 4 пъти.(*) Освен това, автомобилите са една от главните източници на замърсяване на въздуха. Затова учените работят над създаването на по-съвършени двигатели, потребяващи по-малко гориво." (превод - мой).При прочитане на последното изречене, такъв СМЯХ ме напъна, че щях да се задавя! Кои учени бе?!? Руските ли?!?(*) И това всичкото при най-големите запаси от нефт и газ в света!!! Ох...
Коментар
-
Salvador написа:То хубаво, ама...не мисля, че техническото и политическо развитие на Русия има нещо общо с въпроса за нашата полза от газопроводите. Дори диви номадски племена да живееха там, все тая.
Коментар
-
В Русия не са виновни...руснаците.Вината от години е в управляващите ги и използването наонази олигархична структура пръсната по всички краища на света, коятоприсвоява, държи, управлява и разполага с ресурсите на тази страна и дивидентите от тях.Не искам да изброявам имената на тези хора - вие ги знаете. Аз обаче се чудяна обикновения руски човек, как понася и как трае тази несправедливост...Русия имамного богатства, има и много пари. Пари, които са съсредоточени и разпределени в шепатана 10-ма могъщи олигарси. На всичките тези олигарси им викам "куфарчетата" на Путин.Има си ги на разположение във всеки един момент и във всяка точка на света...Но тук идеше реч за един неосъществен проект и евентуалните вреди или ползи от него.И понеже не съм русофобски и русофилски настроен в мен изникна един непринуден въпрос.Въпрос, който ме кара да се усъмнявам в писанието на оня Филипов ( който Имортал поустна).Как аджеба тази Турция си ближе раните от някакъв си предишен "поток" с Русия и как така тържественопрегърна идеята за нов поток от там. Когато този Филипов е говорил за ЮП е било преди няколко месеца, когато не е предполагал, че Турция ще ни замени в Путиновите предпочитания...И друго - Вие вярвате ли, че руснаците не са си направили сметките за мощностите и за "тласъка" на газта по това трасе. Несериозно ми звучи. Ако това им е проблема, надали биха си позволили да завлекат Държава с бързо-развиваща икономика и немалък ресурс ( човешки, природен, военен ), като Турция. ПС:Сега ми е късно, но утре е мой ред да пусна статии с мнения за пропуснати ползи от този "проект", ползи, които отиват на юг от нас. :PПС1: Абе политиците не могат, ама ние ще го разнищим тоя поток ниеден.A17DTС/S
Коментар
-
Днес слушах по радиото някакъв, който твърдеше, че Русия затъвала в момента заради санкциите на ЕС.Аз не знам за каквито и да е санкции на ЕС срещу Русия. Знам за санкции срещу известен брой частни лица, на които са запорирани сметките в ЕС и на които е забранено да пътуват в ЕС.За други санкции, наложени от ЕС към Русия аз не знам.Ако могат авоарите на стотина човека да завлекат цяла Русия към там, накъдето е тръгнала, тогава е абсолютно прав колегата ntodorov, че всичко там се държи от кръга около Путин. Имам предвид - всички пари.Путин не може да замени НАС, България и ЕС, с Турция по няколко причини:-първо - Турците са хитър народ. Те НИКОГА не биха се оставили да зависят от руския газ. Да, те ще купуват руски газ, но ще го купуват на изгодни за тях цени. Само Путин да реши да им вдигне цените, и ще му затворят от тяхната страна кранчето, и ще си цоцат Ирански и Азерски газ. Пък и като нищо може да сложат ръка и на газовото находище край Кипър (айде, край непризнатия от никой Северен Кипър).-второ - Турците НЯМА да платят на Русия газопровода. Ще накарат руснаците да си прекарат тръбата за тяхна сметка. Ердоан ще му кажа на Володя: Слушай ся, аракадаш. Ако искаш да правим алъш-вериш - докарай си го тука газа, пък ний ще ти го платим. Ако не щеш да си го докараш, ако щеш. Нещо такова му казаха на Володя и в Поднебесната. И там ще го цакат с топла, китайска бира (хубава е, между другото, по германска технология се прави).-трето - ’Гато Русия прекара тоя газопровод до Турция - елате ми се обадете.
Коментар
-
Ето и едно четиво за "лека нощ".От руски гражданин е писана. http://clubz.bg/11488-kakvo_nqma_da_..._na_4_dekemvri
Коментар
-
Ако могат авоарите на стотина човека да завлекат цяла Русия към там, накъдето е тръгнала, тогава е абсолютно прав колегата ntodorov, че всичко там се държи от кръга около Путин. Имам предвид - всички пари.Путин не може да замени НАС, България и ЕС, с Турция по няколко причини: -първо - Турците са хитър народ. Те НИКОГА не биха се оставили да зависят от руския газ. Да, те ще купуват руски газ, но ще го купуват на изгодни за тях цени. Само Путин да реши да им вдигне цените, и ще му затворят от тяхната страна кранчето, и ще си цоцат Ирански и Азерски газ. Пък и като нищо може да сложат ръка и на газовото находище край Кипър (айде, край непризнатия от никой Северен Кипър). -второ - Турците НЯМА да платят на Русия газопровода. Ще накарат руснаците да си прекарат тръбата за тяхна сметка. Ердоан ще му кажа на Володя: Слушай ся, аракадаш. Ако искаш да правим алъш-вериш - докарай си го тука газа, пък ний ще ти го платим. Ако не щеш да си го докараш, ако щеш. Нещо такова му казаха на Володя и в Поднебесната. И там ще го цакат с топла, китайска бира (хубава е, между другото, по германска технология се прави).-трето - ’Гато Русия прекара тоя газопровод до Турция - елате ми се обадете.A17DTС/S
Коментар
-
Immortal написа:-трето - ’Гато Русия прекара тоя газопровод до Турция - елате ми се обадете.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар