Здравейте, колегиСнощи един пян блъсна доста сериозно колата на жена ми. Фиат Пунто 1.2 МПИ края на ’94-таНамерихме кой е причинителя (има свидетел) и въпроса е на какви пари биха оценили колата, ако я сметнат за тоталка, което е твърде вероятно?Някой има ли подобен опит?Грешен раздел-> Преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оценка на застраховател за тотална щета
Collapse
X
-
5-600 лв. ако ти даде застрахователя и още 350-400 да ти дадат за желязо и може да вържеш една хилядарка.Чисто хипотетично говоря."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Не мога да допусна, че някой си е направил пълно автокаско на Пунто от 1994, затова предполагам, че колегата има предвид колко пари може вземе от застрахователя, с който причинителя на ПТП е сключил застраховка "Гражданска отговорност"? Ако е така, най-вероятно го очаква дълга и широка разправия за малко пари. Ако все пак става въпрос за каско, на мен за тоталка ми изплатиха 80% от застрахователната оценка.
Коментар
-
M5kov написа:5-600 лв. ако ти даде застрахователя и още 350-400 да ти дадат за желязо и може да вържеш една хилядарка.Чисто хипотетично говоря.Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
spark написа:На колега с тотал щета на Рено 19 95-та година му изплатиха към 1100лв и я продаде на морга за още около 600 щото удара беше отзад и целия двигателен отсек беше наред.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Peperoncino написа:Благодаря, момчетаДа, става въпрос за Гражданска, не за каско. В смисъл по гражданската на виновника. Питам защото човека е познат и не искам да му създавам главоболия, също и на мен, и ще се оправяме по своему. Та да знам за какви пари идва реч.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Колега за браво 1.8 гт 95 година взех 1680 тоталка и колата за 500 замина Зависи от застрахователя , но по принцип взимат средната пазарна стойност на колата тоест отваряш 5 най-скъпи пунтота същата година същия двигател , и 5 Най-евтини със същите години дгв и екстри , и после изчисляват средната оценка и на нея 70 % плащат . Аз бях при Левинс .Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
-
Ibiza написа:Колега за браво 1.8 гт 95 година взех 1680 тоталка и колата за 500 замина Зависи от застрахователя , но по принцип взимат средната пазарна стойност на колата тоест отваряш 5 най-скъпи пунтота същата година същия двигател , и 5 Най-евтини със същите години дгв и екстри , и после изчисляват средната оценка и на нея 70 % плащат . Аз бях при Левинс .ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар