Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гражданска отговорност 2007г.?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

GTipo написа:
    Аз виждам, че ще си направя сега застраховка при която си губя месец и половина от старата...е това не е ли трик?
    Още малко инфо... за ДЗИ най-доброто което могат да направят застрахователните агенти (към днешна дата) е да ти пуснат ГО с дата 31.12.2006та, като ще загубиш само 1 ден Поне така ми казаха, че нямат право (все още) да издават ГО с дата от 1-ви... така, че тоя трик с 31.12.. се използва... Както се казва "моля позвънете в най-близкия клон на... (вашия застраховател)"
    FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
      Още малко инфо... за ДЗИ най-доброто което могат да направят застрахователните агенти (към днешна дата) е да ти пуснат ГО с дата 31.12.2006та, като ще загубиш само 1 ден Поне така ми казаха, че нямат право (все още) да издават ГО с дата от 1-ви... така, че тоя трик с 31.12.. се използва... Както се казва "моля позвънете в най-близкия клон на... (вашия застраховател)"
      Няма смисъл да звъните точно такъв е трика и при останалите фирми който сключват в момента застраховки за 2007. Ето и цените до момента на повечето фирми:
      Прикачени файлове

Коментар

Решено е вече. Няма да има частична застраховка само за България. Всички полици от 1 януари важат в целия ЕС

Коментар

аз започвам да се занимавам със застраховки и в понеделник ще отида при агентката си да видя какви предложения иа за новата година... иначе миналата бях в лев инс, ама беше 80лв и пак 30лв бензин, така че ми излезна фактически 50 :D
          A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
          e30 forever!

Коментар

Не знам откъде ги вадите тея цени, на мен застраховката в ЕвроИнс ми излезе 76лв с безплатен преглед. Сключих я януари тази година, освен да ги вдигат през годината...
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Е как нали сега вече застрааховките важат за цяла Европа и цените са по-високи няма общо със застраховките от 2006г. В Евросъюза е друга работа...

Коментар

spark написа:
                Не знам откъде ги вадите тея цени, на мен застраховката в ЕвроИнс ми излезе 76лв с безплатен преглед. Сключих я януари тази година, освен да ги вдигат през годината...
                Има голямо значение къде си я сключил. При брокерите е малко по-скъпо отколкото в централните офиси. Също така всеки брокер, както и централните офиси си имат различни отстъпки. Даже съм чувала, че има и значение в кой град. Все пак по онова време (януари де викаш) е редовната цена е била 82.96 за коли до 1800куб.см. Лека редакция в цените, няма как
                Прикачени файлове

Коментар

комисионните при застрахователите отиват до към 50 % а днешната информация е, че ралица агайн е казала, че минималната цена за застраховка трябва да е 126 лева от 01.01.2007 г. честито на печелившите!!!
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

[b:218847c5e1]

Коментар

donnna написа:
                      комисионните при застрахователите отиват до към 50 % а днешната информация е, че ралица агайн е казала, че минималната цена за застраховка трябва да е 126 лева от 01.01.2007 г. честито на печелившите!!!
                      ... но пък днес това вече го опровергават. Ето точен цитат от днешната преса /в-к "Сега"/:"Няма да има минимални или препоръчителни цени за "Гражданска отговорност", обяви пресслужбата на Комисията за финансов надзор вчера. Реакцията на подчинените на Ралица Агайн дойде след публикация, че комисията ще наказва застрахователи, ако продават полици под 126 лева.От миналата година пазарът е свободен и компаниите имат право сами да определят размера на премиите, напомниха от КФН. Надзорният орган само следи да няма дъмпинг, защото, ако застраховател продава полиците на нереално ниски цени, това може да разклати финансовата му стабилност. Друг въпрос е, че тарифите могат да отчитат качествата на автомобила и шофьора и да варират примерно между 65 и 300 лева. Компаниите вече внесоха проектотарифите си в КФН. Обобщените данни сочат, че за масовите коли с обем на двигателя до 1800 куб. см цените ще са между 88 и 245 лв. Това обаче са базови стойности. Амплитудата на крайните цени може да се разшири още, защото върху тях ще се калкулират бонуси или утежнения според опита и възрастта на водача, населеното място и т. н.През последните месеци някои застрахователи "опипваха" пазара с предупреждения, че заради влизането на България в ЕС и признаването на българската "Гражданска отговорност" за застраховка с европейско покритие ще се наложи да вдигнат двойно тарифите. Цените, внесени в КФН, обаче показват, че компаниите са предпочели да не отблъскват шофьорите с прекомерно поскъпване."Дали наистина всичко до сега е било шантаж?
                      FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
                      FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Working...
                      X