Колеги, смятам че темата касае всички собствениците на автомобили!!! Моята ГО е сключена преди 3 месеца и това което ми хвана окото и ме зарадва :D е повдигнато с по-тъмно! Вашия коментар? Кампанията за "Гражданска отговорност" стартира без нови цени за 2007 г.Собствениците на автомобили все още могат да сключат застраховката по тарифите за 2006-а, коментира ИнфоИнсПрез тази година кампанията по сключване на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" най-вероятно ще стартира преди да са обявени новите тарифи за 2007-а. Повечето застрахователи не бързат да предложат нови цени, показа проучване на ИнфоИнс. Към настоящият момент собствениците на автомобили все още могат да направят застраховка "Гражданска отговорност" по тарифите за 2006 г., като валидността й е дванадесет месеца от датата на сключването. От Комисията за финансов надзор (КФН) коментираха, че ако застраховката се сключи сега, застрахователите нямат право да изискват доплащания по новите цени след 1 януари 2007 г. :D Такива действия ще се считат за незаконни и ще бъдат последвани от налагането на санкции за застрахователите. След влизане в сила на очакваното подписване на многостранното гаранционно споразумение със Съвета на бюрата на европейските застрахователи, вероятно ще се издават допълнителни сертификати "Зелена карта" за пътуване в чужбина за страните извън ЕС. Дали ще се заплаща само стойността на сертификата или на допълнителна застраховка "Зелена карта", все още не е ясно. Почти всички застрахователни компании коментираха, че кампанията за следващата година ще започне най-рано в началото на декември, когато се очаква да бъдат обявени валидните тарифи за 2007 г. За сравнение миналата година кампанията достигна своя пик в края на декември. ЗД "Витоша" АД например ще стартира официално промоцията си "Залепи и спечели" на 15 ноември - с действащите тарифи за настоящата година. От компанията заявиха, че все още не могат да обявят новите цени по застраховката, но ще предлагат диференциран подход съобразно обема на двигателя, възрастта на собственика и региона, в който живее.От началото на ноември ДЗИ намали отстъпките, които бяха заложени в тарифата за 2006 г., с което нетната цена за потребителя се увеличи с 20%. Тази промяна е част от политика на компанията за текущата година. Според Евгени Игнатов, директор в "ДЗИ - Общо застраховане", който отговаря за застраховките на автомобили, в момента нищо не налага повишение на тарифите по "Гражданска отговорност" над действащите сега. Основание за увеличение на премиите ще е налице след подписването на многостранно споразумение със Съвета на бюрата на европейските автомобилни застрахователи и разширяването на обхвата на застраховката на територията на ЕС. От "Дженерали застраховане" (бившата ЗК "Орел" АД), коментираха че очакват увеличение на премиите до 30-40% . Представители на компанията заявиха, че все още не е ясно дали ще се прилага диференциран подход при сключване на застраховката. Ако такъв все пак има, той ще бъде съобразен с оглед опростяване на процедурата по сключването и избягване на евентуални затруднения в работата на агентите. Повечето застрахователи не се наемат да прогнозират с колко ще поскъпне задължителната застраховка, имайки предвид нововъведенията и синхронизирането на изискванията в бранша. КФН взе решение за увеличение на вноските на застрахователите към Гаранционния фонд през 2007 г., съобразно разширяването на обхвата на застраховката на територията на ЕС. Вноската по "Гражданска отговорност" ще бъде 10 лв. за всяко застраховано МПС, а за "Злополука" - по 0,15 лв. за всяко застраховано място. Те ще бъдат записвани на отделен ред в полицата и също ще окажат влияние при формирането на крайната цена за потребителя. До края на годината застрахователните дружества, предлагащи застраховка "Гражданска отговорност на автомобилистите", трябва и да се пререгистрират във връзка с новите условия за 2007-а.Нови лицензи вече са получили ЗД "Евроинс" АД, "Дженерали Застраховане" и "Интерамерикан". Процедурата за останалите застрахователи е в ход.http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=963064
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гражданска отговорност 2007г.?
Collapse
X
-
аха, аз довечера ще си направя ГО за 1 година към Български Имоти и цената ще е старата т.е. за двигател 1.8 -> 76 лв на година. Но ми казаха че офертата щяла да важи до 20 ноември. После какво ще става не било ясно. И аз знам че не могат да те накарат след 2007 да доплащаш за вече сключена ГОAudi 1.8S златен талон
-
lllubo написа:аха, аз довечера ще си направя ГО за 1 година към Български Имоти и цената ще е старата т.е. за двигател 1.8 -> 76 лв на година. Но ми казаха че офертата щяла да важи до 20 ноември. После какво ще става не било ясно. И аз знам че не могат да те накарат след 2007 да доплащаш за вече сключена ГОFiat 127 написа:Аз пък разбрах от застраховател, че няма значение кога ще си платиш сега или около нова година ще е едно и също. Пак ще те накарат да си доплатиш. Ще измислят някаква врътка 100%
Коментар
-
Kuku написа:Няма да изискват доплащания - просто няма да важат Не бързайте да си правите застраховки от сега, компаниите още се надлъгват за ценатаJeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
pinko168 написа:Сключените сега ще важат, но тъй като са на старите бланки (на кирилица), няма да важат за чужбина. Я си представете да извадите и покажете на гръцки или унгарски полицай българска полица - на кирилица? Той кво да я прави? Как да разбере какво е това изобщо, със същия успех може да му покажете и кръщелното си свидетелство.При излизане в чужбина ще се изисква преведено и нотариално заверено копие на полицата, направете си сметка колко ще струва.Абе тия дни ще ходя до Ралица Агайн, щото ще пиша материал за списанието и ще докладвам кво е рекла тая.
Коментар
-
Актуална информация : ДЗИ, ЛевИнс и ЕвроИнс в момента правят застраховки за следващата година. Цените са ДЗИ -107лв до 1500куб.см, от 1500 до 2000 - 123лв, от 2000 до 2500 - 153лв, над 2500 - 179лв - има безплатен технически преглед и пътната помощ, както всяка година. На ЛевИнс до 1800 куб.см. - 108лв, до 2500 - 128лв над 2500 - 138лв - гориво на стойност 30лв бонус. На ЕвроИнс до 1800 - 113лв, над 1800 - 126лв - 10% отстъпка за военни, МВР и медици. Цените са с последна промяна от 6 ноември. След промяна на цените няма да има доплащане.
Коментар
-
Днес звънях в "Български имоти", казаха че ако си бил техен клиент се застраховаш от датата на сключване и ти връщат парите за 1 месец. Аз съм клиент на ДЗИ, хванах се заради прегледа. Тоест ако сега си сключа застраховката, от 14 до 14-ти другата година...ще умувам до утре на обяд. В момента офертата на "Български имоти" все още е 76лв. без бонуси.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Kuku написа:Очаква се да има и двойно тарифиране:-за автомобилите пътуващи извън страната-за тези които не възнамеряват да напускат пределите на България с автомобила за който се скючва застраховкатаAudi 1.8S златен талон
Коментар
-
точно това искам да направят - аз нямам намерение и не искам да напускам през следващата година страната с колата и за какво ми е тази зелена карта?
Коментар
-
Този проблем може да бъде решем много лесно, като стикера на Г.О. върху челното стъкло се направи в различен цвят за "българската" и за "междуанародната" застраховки и по този начин само един поглед върху челния прозорец ще подскаже на граничните органи, че колата е изрядна Друго, НО по-трудно, по-бавно и по-скъпо решение наистина е смяната на номерата за коли желаещи да пътуват извън страната "Поживем - увидем!" както казват братушките :D
Коментар
-
Хъм, сега да бързаме ли със застраховката или не? До сега ми казваха бързай, щото ще поскъпва. Сага казват не бързай! Аз виждам, че ще си направя сега застраховка при която си губя месец и половина от старата...е това не е ли трик?Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Моята оферта, която ми предложиха за ДЗИ, е от 105лв ГО (за 1.9 двигател... колата от подписа).Точно се чудех дали е добра цената...Другото е Автокаско... за автомобил от 2000 година (същия от подписа), при застрахователна оценка от 8к.. офертата на ДЗИ е около: 452лв (плюс/минус 2-3лв)...Застрахователния агент беше така добър да ми подготви предвариелно полицата.. утре трябва да отида и да си я взема (разбира се и да се изтърся една камара пари...) Ако имате по-добри оферти.. сега е момента, че утре следобяд вече ще е късноFIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар