Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Правата на циганите или спам от темата за зимните проверки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    Слав написа:
    (обикновено с фалшив ТЕЛК)
    Кой издава фалшив ТЕЛК? Кой го контролира?
    Слав написа:
    Предивд, че сте се заяли яко с мен, съвсем нямам намерение да си губя времето и да се ровя допълнително.И без това ще избълвате още доста жлъч и забележки, макар и много добре да знаете, че съм абсолютно прав! Ай приятен ви ден
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Бъркате правата с привилегиите.
      04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Баси, и аз съм на едно мнение с БО
        207 тиква автомат
        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Lane Staley написа:
          Аз го написах.Дали дращя или не, преценявам аз. Ти също би могъл, вместо да мрънкаш тук, да сезираш компетентните органи, ако имаш доказателства за нарушаване на нечии права въз основа на етнически мотиви.
          Опа - не съм ти видял мнението и затова ти отговарям сега.Естествено, че съм сезирал компетентните органи и то не един път. Познай дали има резултат ? В едно от писмата (отговор, който те са длъжни да пратят по закон) някой общинар се беше "изхвърлил", напомняйки ми, че в каренцето до нас (дето има десетина къщи цигани) живеели "над 6000 роми" и не било възможно физически да контролират района и нямали достатъчно ресурс да се справят с проблема. Ъъъъ? Според всички вас колеги, как в десетина къщи живеят 6000 души? Т’ва хора ли са? Разбира се цитирам по памет. Това беше във връзка с това, че непрекъсанто крадат оградата на един строеж, а в изкопа до него си хвърлят безнаказано и съвсем редовно боклуците. Ами щом нямат ресурс да се справят дори и с този проблем за какво изобщо ми се пънете да ми обяснявате, че сме равнопоставени ? Повярвайте ми достатъчно съм интелигентен, за да знам разликата между права и привилегии. Неслучайно съм написал права, защото циганите чисто и просто вече са си извоювали неписани права от българското общество! Ако искате от мен аз да ги напиша черно на бяло - е т’ва няма да стане Знам, че си наруших обещанието да не пиша повече в темата, но това просто ме "взриви" и извика в мен "благи" спомени от борбата ми с вятърните мелници, ааа такова пардон с държавната администрация и тотално уби детския оптимизъм в мен

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав, нема смисъл, братче. Явно е много важно нещо да го има някъде написано. Нищо, че е ежедневие напрактика. Щом не е написано в нормативен документ значи не съществува. Има ли, Оги, в нормативен документ текст, че мутрите могат да газят невинни хора по пътя с джиповете си и после да се измъкват безнаказано? Не, няма. И? Това променя ли факта, че се е случвало десетки пъти и ще продължи да се случва?А може и да не е вярно, нали го няма в никой нормативен документ.В София нашествието на тъмнозелените не се усеща както в малките населени места към момента, но хелзинският комитет у форума съм сигурен ще пее друга песен след 15-20 години, живот и здраве.А, и това със затвора и то е поредния "гениален" довод. Е като 90% от престъпленията се правят от цигани кой да е вътре??? Ама това, че са вкарали 500 човека, а на свобода са 50 000 престъпника е постижение или?
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
              Слав, нема смисъл, братче. Явно е много важно нещо да го има някъде написано. Нищо, че е ежедневие напрактика. Щом не е написано в нормативен документ значи не съществува. Има ли, Оги, в нормативен документ текст, че мутрите могат да газят невинни хора по пътя с джиповете си и после да се измъкват безнаказано? Не, няма. И? Това променя ли факта, че се е случвало десетки пъти и ще продължи да се случва?А може и да не е вярно, нали го няма в никой нормативен документ.В София нашествието на тъмнозелените не се усеща както в малките населени места към момента, но хелзинският комитет у форума съм сигурен ще пее друга песен след 15-20 години, живот и здраве.А, и това със затвора и то е поредния "гениален" довод. Е като 90% от престъпленията се правят от цигани кой да е вътре??? Ама това, че са вкарали 500 човека, а на свобода са 50 000 престъпника е постижение или?
              Това, че нещо се случва, не значи, че е нечие право Сега и това ли ще ми кажеш - мутрите имат право да газят хора с джипове?Не извъртайте темата, моля, защото много добре знаете откъде тръгна всичко - от това, че заявихте, че циганите имали повече права. Това категорично не е вярно! Казах ви няколко пъти - да имаш права е едно, а да не спазваш закона и да си правиш каквото искаш, и да няма контрол върху това - съвсем друго.До момента не посочихте нито едно право, което наистина да е право на циганин спрямо българин. Изтъквате само разни неща, които са пример за неспазване и неприлагане на законите и липсата на контрол. Което е проблем на самата държава.

Коментар

Добре Оги !Нека твоето да е!Хайде да видим освен, че се захапа за думичката както винаги, кажи ми с кое не си съгласен от казаното дотук?Посипвам си главата с пепел и се разкайвам, че ползвах дума, която я няма така използвана черно на бяло в нормативните документи , както аз я използвах и я сменям с привилегия. Сега сигурно ще кажеш, че и тази дума я няма черно на бяло, но кажи ми не е ли точно това, от което се възползват циганите ? Имат ли привилегии те ?Привилегия - Право или предимство, преимущество, което поставя някого в по-благоприятно положение в сравнение с друг.Нека, който не е прочел темата да смени навсякъде думичката права с привилегия/ии. Както казах и преди това да имаш привилегии е още по-хубаво от това да имаш права. И не ми казвайте, че живеят лошо и в бедност, а погледнете глобално картината и ми кажете ползват ли привилегии циганите спрямо българското общество? Може би е по-политически коректно да напиша, че не са привилегировани, а просто ние сме толерантни ? Извинете ме, но никога не съм бил политически коректен Обаче колкото и да драскате и да ме обвинявате в некоректно изпозване на дума аз не мога да се откажа от убеждението си, че циганите са извоювали от българското общество неписани права (благодарение на привилегията си обикновено да са безнаказани поради ред причини). Пак казвам - неписани! Наистина! Това обаче не променя факта, че е така! Сега ще кажете, че има и изключения - разбира се, че има! Ние обаче говорим за масовото явление по принцип. Не се намираме в съда, нито се борим за награда кой ще защити по-красноречиво и литературно издържано тезата си. Да не би да се намирам в юридически форум? Аз пишейки тук търся истината! Кое е по-важно според вас? Да погледнем истината очи в очи или да ми натриете носа, че никъде черно на бяло не пише, че мангалите имат повече права или привилегии или се възползват от снизходителното отношение на държавата към тях или от нашата толерантност спрямо тях ? Аз пък ще ви кажа, че от моя гледна точка циганите имат повече права от мен. Докажете ми, че не е така. Може и без да ми цитирате нормативни документи. Аз съм просто момче - приемам като достатъчно дори само разумни и логични доводи.Нека всеки си избере каквато дума му харесва и начин на изразяване, но да погледне истината в очите вместо да се заяжда с мен!

Коментар

Еми изразявайте се точно и правилно. Огромен процент от проблемите между хората са от липсата на добра комуникация. Естествено, че ще се хвана за думата, защото думата може да промени коренно смисъла на цялото ти изказване. Като кажеш "имат повече права" - не е вярно, ама като кажеш "извоювали са си неписани права" е съвсем, съвсем друго. Не може всеки да си избира дума и начин на изразяване. Мнението е твое и ти избираш думите. От теб зависи да избереш думите, за да могат събеседниците да те разберат правилно. Да се помилва, не да се убие -> Да се помилва не, да се убие. Ти сега за една запетая ли ще се хванеш? В крайна сметка вие говорите за неписани права, правила, привилегии, а колегата BO изобщо не говореше за неписаните, а само за писаните, както и аз. За неписаните - никой не спори. И да задам въпрос - защо едните могат да си извоюват привилегии, макар и неписани, а другите - не? Щото другите са МИШ-КИ. Разхождаха се 3 месеца по улиците, уж да свалят правителство, накрая дойде есента и спряха да се разхождат. След това избраха същия, който свалиха заради това, че не знаят какво им пише на фактурата за ток. Абе ситуацията е пълна. Айде, разбрахме се, ела в другата тема, че и там се опитвам да накарам колегата да извади цитати от нормативните документи.

Коментар

Където няма индивидуални права, има колективни.Циганите отдавна са го разбрали. Да видим ние колко време още ще се опитваме по трудния нчаин...

Коментар

Lane Staley написа:
                      Някои хора все циганите са им виновни.Абре, аланкоолу, ако вие се жбятхте родили там, дето се раждат циганетата, ако бяхте получили/неполучили тяхното възпитание и образование, мислите ли, че сега щяхте така да дращите?Онзи ден гледах едно цигане - 10тина годишно, опърпано, зле облечено, седи си и зяпа тъжно празния шадраван в Южния парк. Мислите ли, че на него не му се иска да е там с родителите си, да е облечено като другите и да помоли РОДИТЕЛИТЕ си да му купят нещо, вместо да проси?Относно спора, напълно подкрепям БО ( BO, отбележи за протокола, че този път съм с теб ).
                      Моля аплодисменти!Колегата нагледно, бавно и полека, в няколко реда ни показа, защо го има проблема.Но уважаеми, въобще не ми пука какво мисли, какво иска и какво си мечтае циганчето. Въобще. Хич.Има и хора и хора. Както има и животни и животни. Някой се опитва да ми внуши...по-скоро да ми натрапи, че видиш ли - понеже и циганите били хора, трябва да ги приемем, да ги обикнем, като преди това ги съжалим и да ги направим едни от нас. Защото и те имали мечти.Но, колеги - че то и комара и бълхите се натискат да са при нас! И те имат своите желания и мечти - означава ли това, че трябва да ги търпим!?Убийците и крадците също искат да са около нас. И те си мечтаят и имат желания - трябва ли да ги приемем и да ги съжалим!?

Коментар

ogi28b написа:
                        В крайна сметка вие говорите за неписани права, правила, привилегии, а колегата BO изобщо не говореше за неписаните, а само за писаните, както и аз. За неписаните - никой не спори.
                        А добрутру!
                        style34 написа:
                        Неписаните правила (права) са най-вредни и опасни в този им смисъл.
                        Това е от първата страница.Та както искаш го наричай - факт е, че мутрите газят хора безнаказано, факт е, че циганите мародерстват безнаказано. Кой го е допуснал, кой е виновен, кой не си е свършил работата е друга тема. Ок, обичаш да се хващаш за буквата - твое право, но това напрактика не променя нещата.
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Интегрирането на тия хора няма да се случи никога, явно си ги пазим за да може да се "усвояват" средства за интегриране, макар че се направиха опити и бяха пуснати в чисто нови жилища, но маймуна като я пуснеш в жилище след време жилището става маймунарник, ако ще и в 5 звезден хотел да ги настаняват.Интересно, защо ли франсетата преди известно време ги пратиха с еднопосочни билети обратно по родните земи, тях защо не ги съдиха за дискриминация или расизъм при положение, че изгониха "европейски" граждани, явно там няма компромис като тук, отделно не ги чакат да пуснат корени, бурена се изкоренява докато е още млад Общо взето няма държава, тЪ то ние още не можем да се оправим с бездомните животни какво остава за всичко останало.
                          punto HGT

Коментар

didich написа:
                            Интегрирането на тия хора няма да се случи никога
                            Няма как да бъдат интегрирани. Това е против природата им. Ти можеш ли да бъдеш интегриран при тях? Да живееш в кочина и мръсотия? Когато запитаха ямболския кмет след като събори блока им, от който бяха изкарали и арматурата почти братята роми, дали ще им даде друг блок, човекът много правилно отговори. Нали сме им дали - ето го резултата.А обърнете внимание на въпроса - ще им дадете ли жилища??? Откъде накъде? Дават ти - рушиш до основи и после пак? Нещо нелогично ми се чини...P.S. Вчера видяхте ли ги тия долни твари дето са пребили възрастните хора? Е кво да ги правиш такива? Интеграция си требва ама по-различна...

Коментар

style34 написа:
                              P.S. Вчера видяхте ли ги тия долни твари дето са пребили възрастните хора? Е кво да ги правиш такива? Интеграция си требва ама по-различна...
                              Като видях бабата и дядото по репортажите на какво приличат, ми идва да ги запаля живи боклуците Такива да ги осъждат по бързата процедура и после да им сцепват гъзовете от работа, докато не им дойде акъла.При положение, че има толкова безплатна работна ръка, навсякъде да е такава мизерия е просто непростимо!
                              "Без сърца, сме просто машини"
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid
                              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Защо закриха строителни войски, вместо да мислят какво да откраднат да ги впрягат да работят, няма воля, няма и силна ръка.
                                punto HGT

Коментар

Working...
                                X