Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Правата на циганите или спам от темата за зимните проверки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Всички, които защитават мангалеско ми се иска да поживеят седмица-две в някое Монтанско, Ломско или Плевенско село и после да им чуя правозащитната теза...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
      Всички, които защитават мангалеско ми се иска да поживеят седмица-две в някое Монтанско, Ломско или Плевенско село и после да им чуя правозащитната теза...
      Дааа бе...мен ми стигаше 30мин разходка в Илиянци и вече ставам "ДА на расизма"
      ФИАТ- Пътят е само формалност
      ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
      -----------------------------------------------------
      FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

kiro_of_the_day написа:
        Аз не виждам човек, който да ги защитава в тази тема.Просто хората бъркат понятието право с понятието нарушаване на закона.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Taя тема от триъгълника и гумите стана мангалска...
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

BO написа:
            kiro_of_the_day написа:
            Аз не виждам човек, който да ги защитава в тази тема.Просто хората бъркат понятието право с понятието нарушаване на закона.
            Вече ти цитирах четири права, които циганите имат, а ние като българи нямаме! Нали това искаше? Даже ще ти го "сдъвча" щом е трудно:1. Право да влизат с предимство в детските градини и училищата (официално)2. Право да не бъдат гонени от същите заведения (официално)3. Право да получават здравни грижи, въпреки, че нямат здравни осигуровки, защото са в "неравопоставено положение" (официално)4. Право да ползват здравни помощи и ибезщетения пак по същите причини!Това сега според теб не са права ? Така ли ? А задължения ли са ?Пак ли както винаги ще споря с радиото?? ( В случая не говоря конкретно за теб, а по принцип...)Ето ти и още нещо:Циганите имат привилегията да нарушават закона безнаказано, докато ти нямаш такава А да имаш привилегии е още по-хубаво, отколкото да имаш права :DП.П. Да Еле, наистина стана така и то е защото определени хора винаги ще се намерят буква, за която да се заядат и да упорстват, вместо да погледнат истината в очите, а аз не обичам да оставам длъжен никому за нищо И в добрия и в лошия смисъл
            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
              BO написа:
              kiro_of_the_day написа:
              Вече ти цитирах четири права, които циганите имат, а ние като българи нямаме! Нали това искаше? Пак ли както винаги ще споря с радиото?? ( В случая не говоря конкретно за теб, а по принцип...)Ето ти и още нещо:Циганите имат привилегията да нарушават закона безнаказано, докато ти нямаш такава А да имаш привилегии е още по-хубаво, отколкото да имаш права :DДа Еле, наистина стана така и то е защото определени хора винаги ще се намерят буква, за която да се заядат и да упорстват, вместо да погледнат истината в очите, а аз не обичам да оставам длъжен никому за нищо И в добрия и в лошия смисъл
              1. Аз не виждам причина да приемат циганин пред българин. Напротив - дори е точно обратното:http://kg.sofia.bg/isodz/manual2. Това отново е някакво съчинение. Всяко дисциплинарно изгонване става чрез доказателства. По същата логика няма да могат да уволнят дисциплинарно и служител във фирма защото бил просто циганин. При наличните доказателства и спазване на реда за дисциплинарното изгонване, няма как да се хванат за "дискриминация.3. Каквато е логиката на циганката, такава и българката. Какво право има циганката пред българката? Ако една българка не си е плащала също осигуровки, нима няма да я изродят, а ще приемат циганката?Та не разбрах отново - какво може да направи циганката, каквото българката не може в този случай?За 4-тото нямам идея каква е тази програма - ок, може и така да е.И стига с тия "привилегии".Пак да те попитам - ако циганите имат "привилегията" да нарушават закона без последствия, а аз нямам тази привилегия, защо 80% от затворниците са цигани? Викаш, за да си почиват?
              A20DTH ЖТД ама не баш
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Слав, в кой нормативен документ са записани тези права, които изброи? Никой не ви спира да крадете ток и вашата кражба да я плащат други в графата "невъзстановяеми".----------------------------------Закон за здравето:
                Чл. 99. (1) Държавата организира и финансира система за оказване на медицинска помощ при спешни състояния.(2) Спешно състояние е остро или внезапно възникнала промяна в здравето на човека, която изисква незабавна медицинска помощ.(3) Медицинската помощ при спешни състояния е насочена към предотвратяване на:1. смърт;2. тежки или необратими морфологични и функционални увреждания на жизнено значими органи и системи;3. усложнения при родилки, застрашаващи здравето и живота на майката или плода.
                Тук нищо не пише за това дали някой е българин или циганин.---------------------------Дайте нещо конкретно, с цитат от нормативен документ, че циганите имат едни права, само защото са цигани, а българите нямат тези права.----Авторът пък защо е избрал такова заглавие за КАТ в тема за правата на циганите?

Коментар

Някои хора все циганите са им виновни.Абре, аланкоолу, ако вие се жбятхте родили там, дето се раждат циганетата, ако бяхте получили/неполучили тяхното възпитание и образование, мислите ли, че сега щяхте така да дращите?Онзи ден гледах едно цигане - 10тина годишно, опърпано, зле облечено, седи си и зяпа тъжно празния шадраван в Южния парк. Мислите ли, че на него не му се иска да е там с родителите си, да е облечено като другите и да помоли РОДИТЕЛИТЕ си да му купят нещо, вместо да проси?Относно спора, напълно подкрепям БО ( BO, отбележи за протокола, че този път съм с теб ).
                  like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Да, ясно Няма смисъл - отново.Само да ти кажа, че с първите две съм се сблъсквал лично и Е ТАКА.И да българите не могат да се доредят до място в детската градина, освен ако не изкарат фалшив болничен за същото, че нещо не му е в ред. Това е единствният начин да измести циганчето! Проверено много пъти от мен, потвърдено от мои колеги и приятели - неоспорим факт!Вторият пример, който ти давам е потвърден лично от директорка на училище. Съжалявам, че не я снимах, за да ти пусна клипчето. Просто нямам думи за такива хора като теб!Живей си в твоята реалност и се чувствай добре.И съвсем не казвам, че циганите живеят добре, но много съжалявам ще кажа още една истина, която също е неоспорим факт ( вие все ще намерите с какво да м оборите де ) - а именно:Защо правят и раждат деца, които не могат да отгледат ? Трябва ли аз лично да се чувствам отговорен за всяко циганче, което проси ? Извинете, но според мен наистина имате специални седалки За мен е недопустимо това, което се случва, но след като според теб @BO е нормално и съжаляваш циганите, то защо не взе циганчето от шадравана вкъщи? Да му беше купил обяд, после сладолед, да го изкъпеш, облечеш и напоиш? Накрая може да проявиш освен състрадание, но и благородство и да го осиновиш. В крайна сметка след като според теб са толкова онепоравдани би било редно да направиш нещо по въпроса, вместо само да пишеш тук

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Искаш да кажеш, че в една детска градина при равни други условия, ще приемат едно дете, само защото е декларирано като циганин, вместо друго, което е декларирано за българин, без да се вземат предвид никакви други критерии за приемането им? В кой нормативен документ го пише точно това?

Коментар

Слав написа:
                        За мен е недопустимо това, което се случва, но след като според теб @BO е нормално и съжаляваш циганите, то защо не взе циганчето от шадравана вкъщи? Да му беше купил обяд, после сладолед, да го изкъпеш, облечеш и напоиш? Накрая може да проявиш освен състрадание, но и благородство и да го осиновиш. В крайна сметка след като според теб са толкова онепоравдани би било редно да направиш нещо по въпроса, вместо само да пишеш тук
                        Първо не аз дадох примера с цигането и шадравана.Второ аз не ги съжалявам, за което бях също така упрекнат, че нямам гражданска позиция, че не ми пука много за тях (човек на улицата страдащ от нещо си, било той и бит от някой).За обяда аз гледам да си го изкарам. Друг като не може да си го изкара, а може да работи, не ми дреме, че е гладен - да нямам отново "гражданска позиция", че си гледам само мен си.Аз не казвам, че са онеправдани. Не ми пука за тях. Просто казвам, че те нямат повече права от нас за това, че са просто цигани.Всеки българин може да е на тяхно място много, мноооого лесно. Ако ви харесва това, да имате толкова привилегии, просто правете като тях. Наистина е много лесно. Щом това ви е проблема.
                        Lane Staley написа:
                        ... ( BO, отбележи за протокола, че този път съм с теб ).
                        Туй дори и написано не мога да го повярвам. Има нещо гнило тук.
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

ogi28b написа:
                          Искаш да кажеш, че в една детска градина при равни други условия, ще приемат едно дете, само защото е декларирано като циганин, вместо друго, което е декларирано за българин, без да се вземат предвид никакви други критерии за приемането им? В кой нормативен документ го пише точно това?
                          Искам да кажа, че така формулирано не го пише никъде, защото можеш да им спукаш канчето в съда. Но има точки, които спокойно мога да цитирам и които дефакто дават това ПРАВО на малцинствата да получават предимство пред българчетата:"Т.13. С най-високо предимство се приемат деца в затруднено социално положение, когато: детето има починал родител(и); детето има неизвестен родител или родител с отнети родителски права; член от семейството (вкл. детето) има нетрудоспособност повече от 70%; детето е настанено в приемно семейство или семейство на роднини и близки по Чл. 26 от ЗЗД; детето е в риск по ЗЗД; детето има специални образователни потребности, но може да се интегрира по решение на комисия.""Т.16. Постоянна комисия в Дирекция ,,Образование" може да определя допълнителни предимства при наличие на изключителни обстоятелства. В комисията участват представители на директорите и неправителствени организации. Решенията на комисията подлежат на ревизия и се записват в регистър на ИСОДГ."Знам, че ще ми кажете, че тук никъде изрично не пише за предимство на циганче пред българче, но всички отлично знаете, че циганите винаги се възползват от правото си да се освидетелстват като инвалиди (обикновено с фалшив ТЕЛК) и съответно по тозьи начин използват много привилегии, включително и гореописаната.Всички циганчета са с неизвестен родител (То на книга при циганите нищо не е известно, ако ме питате мен - даже и къде живеят)Всички циганчета с в риск по ЗЗД, както и всички имат "специални образователни потребности"Предивд, че сте се заяли яко с мен, съвсем нямам намерение да си губя времето и да се ровя допълнително.И без това ще избълвате още доста жлъч и забележки, макар и много добре да знаете, че съм абсолютно прав! Ай приятен ви ден П.П. @BO - прав си за това, извинявай Не съм догледал, защото бързам и правя много неща едновременно Да го осинови тогава @Lane Staley цигането

Коментар

На много хора не им се вярва какво става на практика, докато не се сблъскат ЛИЧНО с реалността!
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Слав написа:
                              (обикновено с фалшив ТЕЛК)
                              Кой издава фалшив ТЕЛК? Кой го контролира?

Коментар

Слав написа:
                                Да, ясно За мен е недопустимо това, което се случва, но след като според теб @BO е нормално и съжаляваш циганите, то защо не взе циганчето от шадравана вкъщи? Да му беше купил обяд, после сладолед, да го изкъпеш, облечеш и напоиш? Накрая може да проявиш освен състрадание, но и благородство и да го осиновиш. В крайна сметка след като според теб са толкова онепоравдани би било редно да направиш нещо по въпроса, вместо само да пишеш тук
                                Аз го написах.Дали дращя или не, преценявам аз. Ти също би могъл, вместо да мрънкаш тук, да сезираш компетентните органи, ако имаш доказателства за нарушаване на нечии права въз основа на етнически мотиви. Финансово не мога да помогна на всички, които бих искал.Това не означава, че не правя каквото мога, по начин, който съм сметнал за удачен.Емпатията е важна човешка способност и не смятам, че трябва да се оправдавам, че мога да я изпитвам.
                                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                                X