Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Правата на циганите или спам от темата за зимните проверки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Правата на циганите или спам от темата за зимните проверки

Циганинът какво по-голямо право има от теб?
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

BO написа:
    Да не плаща нищо, да получава помощи без да има трудов стаж, а аз за да взема помощ тряа да имам 9 месеца работени през последните 15. И имат една институция която ги защитава за всичко - Хелзински комитет и казваха май.
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

BO написа:
      Разходват ток, а не го плащат, също и кражбите имам чувството, че само ги мъмрят и ги пускат, аз до сега не съм прочел за един осъден циганин, освен за цар Киро.
      punto HGT

Коментар

BO написа:
        Да убиват и колят възрастни хора по селата и да не ги хващат. Да бият и да убият собственик на бензиностанция, да не си плащат тока, водата, билета в градския транспорт. Някой виждал ли е контрольор да глоби циган в автобуса/тролея/трамвая? А, да, ползват и влаковете без пари.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Е вие какво се отплеснахте сега? Човекът пита какво по-голямо право има от теб. Това, че някой циганин се е возил на тролея и не си е дупчил билет - не е негово право да го прави. Някъде да е записано, че щом си циганин - имаш такова право? Не смесвайте това какво правят с това какви са им правата.Иначе така може да кажеш и че някои шофьори имат право да минават на червено, да завият направо от лентата за надясно и други подобни.

Коментар

Разговор между Манго и чавето- Тате, тате, какво е свобода бе?- Свобода е да правиш каквото си искаш, да береш от на хората посятото, да им крадеш тока, джилязото, да ги биеш за стотинки, да ги изнасилваш щото що не, да не им плащаш за нищо.- Е, те не се ли сърдят бе тате?- А, сърдят се, ама това вече е ’расизъм’.

Коментар

ogi28b написа:
              Е вие какво се отплеснахте сега? Човекът пита какво по-голямо право има от теб. Това, че някой циганин се е возил на тролея и не си е дупчил билет - не е негово право да го прави. Някъде да е записано, че щом си циганин - имаш такова право? Не смесвайте това какво правят с това какви са им правата.Иначе така може да кажеш и че някои шофьори имат право да минават на червено, да завият направо от лентата за надясно и други подобни.
              Да, имат. След като някой им позволява да го правят - значи имат това право. Ако на фиша на заплатата ти пише 1000 лева, но получаваш още 2000 необявени, тях не ги ли харчиш? Няма значение, че не е написано никъде.Ако си прокурорски син и убиеш двама пешеходци в закона не пише, че ще те осъдят условно. Но това има ли значение, като РЕАЛНО и на ПРАКТИКА точно това се случва???Неписаните правила (права) са най-вредни и опасни в този им смисъл.
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Всеки може да краде, всеки може да взима социални помощи - и българин, и циганин.Всеки може да убие, всеки може да се вози без билет - и българин, и циганин.Ходили ли сте в затвор, за да видите кои хора преобладават в килиите?Ако логиката ви беше вярна, то може би закона щеше да важи в по-голяма сила за българите, а циганите да не са там.Всеки може да си прави едно и също и срещу него полицията ще се отнася еднакво.Това, че някой си се измъква от закона обикновено е привилегия на българите от друг социален слой. Не го коментирам дали е редно, дали е ОК или не.Просто ми беше интересно да видя какви права има циганина в сравнение с българина и до сега не видях нито едно такова.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Е, ние казахме какви права имат, те просто не са писани повечето. Което не означава, че не се възползват от тях. Пак ти казвам конкретно - возят се в градския транспорт и във влаковете (даваха ги по ТВ) безплатно. ДА - не го пише в нормативен документ, НО, кажи ми, това има ли значение, след като те РЕАЛНО си се возят без пари, а българите ги глобяват???

Коментар

style34 написа:
                    Е, ние казахме какви права имат, те просто не са писани повечето. Което не означава, че не се възползват от тях. Пак ти казвам конкретно - возят се в градския транспорт и във влаковете (даваха ги по ТВ) безплатно. ДА - не го пише в нормативен документ, НО, кажи ми, това има ли значение, след като те РЕАЛНО си се возят без пари, а българите ги глобяват???
                    ОК, това с влака е конкретен пример за неписано правило, което го приемам в случая.Я сега се върни назад в темата и виж колегата какво е казал - пак да кажа права, които си ги търсят.Аз го разбирам като законоустановени такива и за това просто питах. Защото колегата изрично е написал, че си търсят правата.Този случай не става въпрос за търсене на права, а насилствено нарушаване на закона.Лично мен не ми пука, че някой си краде ток, защото това не ми пречи. Аз си плащам и не гледам на другия в паничката. Ако аз продавах тока, тогава щеше да ме е грижа и щях да руптая.Ако вие искате да се възползвате от това, то нищо не ви пречи да отидете и да си купите имот в тия квартали, където тока е "безплатен", нали?Примерно на мен ми пречат всички българи, които ми бяха в миналия вход, където ми се намираше жилището, защото те ме крадяха. Просто заради услугите и вида на плащане на Топлофикация. И имам да се оплаквам много повече от българи от колкото от цигани ако трябва да съм честен.
                    A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                      Всеки може да краде, всеки може да взима социални помощи - и българин, и циганин.Всеки може да убие, всеки може да се вози без билет - и българин, и циганин.Ходили ли сте в затвор, за да видите кои хора преобладават в килиите?Ако логиката ви беше вярна, то може би закона щеше да важи в по-голяма сила за българите, а циганите да не са там.Всеки може да си прави едно и също и срещу него полицията ще се отнася еднакво.Това, че някой си се измъква от закона обикновено е привилегия на българите от друг социален слой. Не го коментирам дали е редно, дали е ОК или не.Просто ми беше интересно да видя какви права има циганина в сравнение с българина и до сега не видях нито едно такова.
                      В допълнение на горе споменатите неща - очевидно имат право и да не ходят на училище, да са неграмотни и необразовани - нещо, което е всепризнат факт, но пък и масово да имат и карат леки коли.Очевидно имат право да застрашават живота на останалите, като се придвижват с ППС с животинска тяга където ИМ СКИМНЕ.Имат право да си построят къща незаконно и дълги години никой да не им я пипне, като същата тази къща е построена с незаконно придобити и направо откраднати материали. Да не плащат никакви - ама никакви данъци. И срещу това да няма последствия.Очевидно е, че имат всички тези и още много други права, защото само се опитай да си построиш например незаконен гараж срещу блока. Остави примера с тока - пробвай се да си направиш наистина гараж или навесче. Ще ти го бутнат ли?Въобще циганите, живеят в разрез с абсолютно всички закони на нормалното общество, не допринасят с нищо за неговото обогатяване и развитие и дори му пречат. Което много прилича на паразитите, които живеят в организмите( до колкото обществото е организъм) и сегашният анти-расизъм един ден ще послужи на идните поколения, като индулгенция за това, че ще решат проблема както трябва да се реши. Защото той може да се реши само така, както всеки сам се досеща и сега. защото друг начин - няма.

Коментар

knososs написа:
                        В допълнение на горе споменатите неща - очевидно имат право и да не ходят на училище, да са неграмотни и необразовани - нещо, което е всепризнат факт, но пък и масово да имат и карат леки коли.Очевидно имат право да застрашават живота на останалите, като се придвижват с ППС с животинска тяга където ИМ СКИМНЕ.Имат право да си построят къща незаконно и дълги години никой да не им я пипне. Да не плащат никакви - ама никакви данъци. И срещу това да няма последствия.Очевидно е, че имат всички тези и още много други права, защото само се опитай да си построиш например незаконен гараж срещу блока. Остави примера с тока - пробвай се да си направиш наистина гараж или навесче. Ще ти го бутнат ли?
                        1. И ти можеш да не ходиш на училище ако искаш, и ти можеш да останеш необразован и да караш кола след това. Ама само забравяш едно нещо - кой им дава книжките - българите или циганите?2. И ти може да застрашаваш живота на останалите с животинска тяга.3. И ти може да си построиш къща и да не плащаш никакви данъци. Просто не работи и няма да има и за теб никакви последствия - не е много трудно.4. Ако аз, като българин, си построя гаражче пред моя блок и циганина си построи същото гаражче на същото място, последствията ще бъдат абсолютно еднакви.Дефакто аз не виждам никакво разделение между българите и циганите спрямо етнос в тези примери, които си дал. Ако живееш живота на циганина, то няма да те третират по различен начин спрямо тях, защото си българин.
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

knososs написа:
                          BO написа:
                          В допълнение на горе споменатите неща - очевидно имат право и да не ходят на училище, да са неграмотни и необразовани - нещо, което е всепризнат факт, но пък и масово да имат и карат леки коли.Очевидно имат право да застрашават живота на останалите, като се придвижват с ППС с животинска тяга където ИМ СКИМНЕ.Имат право да си построят къща незаконно и дълги години никой да не им я пипне. Да не плащат никакви - ама никакви данъци. И срещу това да няма последствия.Очевидно е, че имат всички тези и още много други права, защото само се опитай да си построиш например незаконен гараж срещу блока. Остави примера с тока - пробвай се да си направиш наистина гараж или навесче. Ще ти го бутнат ли?
                          И аз искам да добавя още нещо към горното - някой циганин има ли осъден за педофилия, че няма циганка, на която първото дате да е родено след 18 навършени години на майката
                          punto HGT

Коментар

BO написа:
                            knososs написа:
                            1. И ти можеш да не ходиш на училище ако искаш, и ти можеш да останеш необразован и да караш кола след това. Ама само забравяш едно нещо - кой им дава книжките - българите или циганите?2. И ти може да застрашаваш живота на останалите с животинска тяга.3. И ти може да си построиш къща и да не плащаш никакви данъци. Просто не работи и няма да има и за теб никакви последствия - не е много трудно.4. Ако аз, като българин, си построя гаражче пред моя блок и циганина си построи същото гаражче на същото място, последствията ще бъдат абсолютно еднакви.Дефакто аз не виждам никакво разделение между българите и циганите спрямо етнос в тези примери, които си дал. Ако живееш живота на циганина, то няма да те третират по различен начин спрямо тях, защото си българин.
                            Колега, извинявай, но пишеш абсолютни глупости, а виждам, че живееш в съседство с циганската махала.Няма да бъдат еднакви последствията, защото месец след като не си платя тока ми го спират. А онези си имат цяло енерго.Няма да са еднакви последствията, защото ако аз си построя гараж незаконно ще ми го бутнат, а онези си имат цели квартали навсякъде.Не пиши глупости, моля.

Коментар

didich написа:
                              И аз искам да добавя още нещо към горното - някой циганин има ли осъден за педофилия, че няма циганка, на която първото дате да е родено след 18 навършени години на майката
                              А ти знаеш ли за българин осъден за педофилия, че жена му е родила на 16?
                              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                              X