BO написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Правата на циганите или спам от темата за зимните проверки
Collapse
X
-
Колеги, бъркате "право" с "нарушаване на закон". Къде видя, че някой има право да построи къща и никой да не го пипне? Това право ли е или е липса на контрол от съответните органи? Данъци на какво искаш да ти платят, след като нямат законни доходи и нямат законни имоти? Това, че не си плащат данъци за колите дали е тяхно право или отново е липса на контрол от съответния орган? Доколкото ми е известно, огромна част от водачите доскоро не плащаха данъци. Значи са имали същото право? Излиза, че циганите имат права, защото държавата не си върши работата. Недоволството трябва да е към държавата, която си върши работата за едни и не я върши за други, а взема пари за да си я върши еднакво и за едните и за другите, уж. Дано не ми разчетете мнението погрешно и да помислите, че защитавам циганите. Не, само казвам, че се аргументирате неправилно и се отклонявате от това, което колегата каза - че циганите нямат повече или по-малко права от българите. В нито един закон или нормативен документ не е записано "За българи така, за цигани - иначе".didich написа:Незнам, но мога да предположа, че случаите са единични, докато при ромите са 100%
Коментар
-
ogi28b написа:Колеги, бъркате "право" с "нарушаване на закон". Къде видя, че някой има право да построи къща и никой да не го пипне? Това право ли е или е липса на контрол от съответните органи? Данъци на какво искаш да ти платят, след като нямат законни доходи и нямат законни имоти? Това, че не си плащат данъци за колите дали е тяхно право или отново е липса на контрол от съответния орган? Доколкото ми е известно, огромна част от водачите доскоро не плащаха данъци. Значи са имали същото право? Излиза, че циганите имат права, защото държавата не си върши работата. Недоволството трябва да е към държавата, която си върши работата за едни и не я върши за други, а взема пари за да си я върши еднакво и за едните и за другите, уж. Дано не ми разчетете мнението погрешно и да помислите, че защитавам циганите. Не, само казвам, че се аргументирате неправилно и се отклонявате от това, което колегата каза - че циганите нямат повече или по-малко права от българите. В нито един закон или нормативен документ не е записано "За българи така, за цигани - иначе".
Коментар
-
Оги, а как да ги санкционират, като те нямат нито доход, нито осигуряване, нито нищо, на гол човек какво да му вземеш и те контролните органи стигат до тук и заебват положението така, защото ония нямат нищо. Ако му конфискуват каруцата и коня, къде ще ги държат, най вече коня - на борсата или на луканка или в зоологическата градина, там поне може и да го хранят горкото животно.punto HGT
Коментар
-
knososs написа:Колега, извинявай, но пишеш абсолютни глупости, а виждам, че живееш в съседство с циганската махала.Няма да бъдат еднакви последствията, защото месец след като не си платя тока ми го спират. А онези си имат цяло енерго.Няма да са еднакви последствията, защото ако аз си построя гараж незаконно ще ми го бутнат, а онези си имат цели квартали навсякъде.Не пиши глупости, моля.didich написа:Оги, а как да ги санкционират, като те нямат нито доход, нито осигуряване, нито нищо, на гол човек какво да му вземеш и те контролните органи стигат до тук и заебват положението така, защото ония нямат нищо. Ако му конфискуват каруцата и коня, къде ще ги държат, най вече коня - на борсата или на луканка или в зоологическата градина, там поне може и да го хранят горкото животно.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Лично мен не ми пука, че някой си краде ток, защото това не ми пречи......................Примерно на мен ми пречат всички българи, които ми бяха в миналия вход, където ми се намираше жилището, защото те ме крадяха. Просто заради услугите и вида на плащане на Топлофикация. И имам да се оплаквам много повече от българи от колкото от цигани ако трябва да съм честен.ogi28b написа:Това право ли е или е липса на контрол от съответните органи?ogi28b написа:В нито един закон или нормативен документ не е записано "За българи така, за цигани - иначе".knososs написа:Въобще циганите, живеят в разрез с абсолютно всички закони на нормалното общество, не допринасят с нищо за неговото обогатяване и развитие и дори му пречат. Което много прилича на паразитите, които живеят в организмите( до колкото обществото е организъм) и сегашният анти-расизъм един ден ще послужи на идните поколения, като индулгенция за това, че ще решат проблема както трябва да се реши. Защото той може да се реши само така, както всеки сам се досеща и сега. защото друг начин - няма.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Де юре - всички сме с еднакви права и задължения.Де факто - българите имаме само задължения, а циганите само права.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
style34 написа:Много тесногръдо и как да кажа... не виждаш по-далеч от носа си, което много ме изненадва. Ако някой пребива жена или дете на улицата пак ли нищо няма да направиш? Кво те интересува? Да не бият теб?Лошо е, че масата хора, явно и ти, не осъзнавате, че това поведение се нарича липса на гражданско общество, което в голяма степен е довело нещата в милата ни родина дотук. Лично мнение.Докато не сме пряко засегнати - майната му...A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Де юре - всички сме с еднакви права и задължения.Де факто - българите имаме само задължения, а циганите само права.punto HGT
Коментар
-
BO написа:И най-накрая - да напомня - попитах кои са тези права, които циганина си ги бил търсил и за това е бил добре?== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
knososs написа:След като могат - значи имат право. Аз не мога да го направя - значи нямам право. Дали пише или не си е друга тема.style34 написа:ogi28b написа:Това право ли е или е липса на контрол от съответните органи?ogi28b написа:В нито един закон или нормативен документ не е записано "За българи така, за цигани - иначе".
Коментар
-
BO написа:Много тъп пример даде.Да те попитам тогава щом имаш такава гражданска позиция - Ако някой стреля дете и жена, не две деца и две жени, ти ще скочиш ли пред пистолета, защото имаш гражданска позиция и по добре да спасиш 4 живота, а само един да се даде като жертва?Тъп пример, но просто ти следвам логиката и вида примери.А ти какво направи срещу това, че във Филиповци крадат тока? Отиде ли да им го режеш? Нали имаш гражданска позиция, че това не трябва да става?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Що спорите нз.Я си пуснете http://www.youtube.com/watch?v=0N0wDiW9LmU и си сипете... и те тва е животаФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
ogi28b написа:Еми не, няма значение. Просто не се изразявате правилно. Да имаш права е едно, а да нарушаваш законите и да липсва контрол е коренно различно, но вие и на двете неща казвате "имаш права".The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар