Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Правата на циганите или спам от темата за зимните проверки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    didich написа:
    И аз искам да добавя още нещо към горното - някой циганин има ли осъден за педофилия, че няма циганка, на която първото дате да е родено след 18 навършени години на майката
    А ти знаеш ли за българин осъден за педофилия, че жена му е родила на 16?
    Незнам, но мога да предположа, че случаите са единични, докато при ромите са 100%
    punto HGT

Коментар

Колеги, бъркате "право" с "нарушаване на закон". Къде видя, че някой има право да построи къща и никой да не го пипне? Това право ли е или е липса на контрол от съответните органи? Данъци на какво искаш да ти платят, след като нямат законни доходи и нямат законни имоти? Това, че не си плащат данъци за колите дали е тяхно право или отново е липса на контрол от съответния орган? Доколкото ми е известно, огромна част от водачите доскоро не плащаха данъци. Значи са имали същото право? Излиза, че циганите имат права, защото държавата не си върши работата. Недоволството трябва да е към държавата, която си върши работата за едни и не я върши за други, а взема пари за да си я върши еднакво и за едните и за другите, уж. Дано не ми разчетете мнението погрешно и да помислите, че защитавам циганите. Не, само казвам, че се аргументирате неправилно и се отклонявате от това, което колегата каза - че циганите нямат повече или по-малко права от българите. В нито един закон или нормативен документ не е записано "За българи така, за цигани - иначе".
      didich написа:
      Незнам, но мога да предположа, че случаите са единични, докато при ромите са 100%
      Ааа, не са 100%. Аз познавам една, която е родила на 19.

Коментар

ogi28b написа:
        Колеги, бъркате "право" с "нарушаване на закон". Къде видя, че някой има право да построи къща и никой да не го пипне? Това право ли е или е липса на контрол от съответните органи? Данъци на какво искаш да ти платят, след като нямат законни доходи и нямат законни имоти? Това, че не си плащат данъци за колите дали е тяхно право или отново е липса на контрол от съответния орган? Доколкото ми е известно, огромна част от водачите доскоро не плащаха данъци. Значи са имали същото право? Излиза, че циганите имат права, защото държавата не си върши работата. Недоволството трябва да е към държавата, която си върши работата за едни и не я върши за други, а взема пари за да си я върши еднакво и за едните и за другите, уж. Дано не ми разчетете мнението погрешно и да помислите, че защитавам циганите. Не, само казвам, че се аргументирате неправилно и се отклонявате от това, което колегата каза - че циганите нямат повече или по-малко права от българите. В нито един закон или нормативен документ не е записано "За българи така, за цигани - иначе".
        Написано или не - няма никакво значение. След като могат - значи имат право. Аз не мога да го направя - значи нямам право. Дали пише или не си е друга тема. Но след като може - значи си им е право. Защото ние не откриваме топлата вода, като заключаваме, че държавата нищо не прави. Прави - имаме си полиция, данъчни...имаме си държава, като кукла. Но тя не ги санкционира - значи имат право.

Коментар

Оги, а как да ги санкционират, като те нямат нито доход, нито осигуряване, нито нищо, на гол човек какво да му вземеш и те контролните органи стигат до тук и заебват положението така, защото ония нямат нищо. Ако му конфискуват каруцата и коня, къде ще ги държат, най вече коня - на борсата или на луканка или в зоологическата градина, там поне може и да го хранят горкото животно.
          punto HGT

Коментар

knososs написа:
            Колега, извинявай, но пишеш абсолютни глупости, а виждам, че живееш в съседство с циганската махала.Няма да бъдат еднакви последствията, защото месец след като не си платя тока ми го спират. А онези си имат цяло енерго.Няма да са еднакви последствията, защото ако аз си построя гараж незаконно ще ми го бутнат, а онези си имат цели квартали навсякъде.Не пиши глупости, моля.
            Хайде намери ми един циганин и му кажи да построи един гараж пред моя блок и да видим дали ще успее.Хайде на бас, че ще отида в един друг квартал и аз лично ще построя гараж без да имам проблем с органите на реда.На база моя коментар, базиран на твоя пример, вече циганина ли ще е прецакан или аз?Това означава ли в крайна сметка, че българина ще има повече права от циганина?И най-накрая - да напомня - попитах кои са тези права, които циганина си ги бил търсил и за това е бил добре?
            didich написа:
            Оги, а как да ги санкционират, като те нямат нито доход, нито осигуряване, нито нищо, на гол човек какво да му вземеш и те контролните органи стигат до тук и заебват положението така, защото ония нямат нищо. Ако му конфискуват каруцата и коня, къде ще ги държат, най вече коня - на борсата или на луканка или в зоологическата градина, там поне може и да го хранят горкото животно.
            И това точно дава отговор, че всичко зависи от социалния статус, а не от етноса, нали?
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

ogi28b написа:
              Ааа, не са 100%. Аз познавам една, която е родила на 19.
              Тая съм сигурен, че е завършила поне средно образование и мисленето и е малко по различно от мисленето в махалата
              punto HGT

Коментар

BO написа:
                Лично мен не ми пука, че някой си краде ток, защото това не ми пречи......................Примерно на мен ми пречат всички българи, които ми бяха в миналия вход, където ми се намираше жилището, защото те ме крадяха. Просто заради услугите и вида на плащане на Топлофикация. И имам да се оплаквам много повече от българи от колкото от цигани ако трябва да съм честен.
                Много тесногръдо и как да кажа... не виждаш по-далеч от носа си, което много ме изненадва. Ако някой пребива жена или дете на улицата пак ли нищо няма да направиш? Кво те интересува? Да не бият теб?Лошо е, че масата хора, явно и ти, не осъзнавате, че това поведение се нарича липса на гражданско общество, което в голяма степен е довело нещата в милата ни родина дотук. Лично мнение.Докато не сме пряко засегнати - майната му...
                ogi28b написа:
                Това право ли е или е липса на контрол от съответните органи?
                Има ли значение?
                ogi28b написа:
                В нито един закон или нормативен документ не е записано "За българи така, за цигани - иначе".
                Факт! Но има ли значение?
                knososs написа:
                Въобще циганите, живеят в разрез с абсолютно всички закони на нормалното общество, не допринасят с нищо за неговото обогатяване и развитие и дори му пречат. Което много прилича на паразитите, които живеят в организмите( до колкото обществото е организъм) и сегашният анти-расизъм един ден ще послужи на идните поколения, като индулгенция за това, че ще решат проблема както трябва да се реши. Защото той може да се реши само така, както всеки сам се досеща и сега. защото друг начин - няма.
                Не мога да бъда по-съгласен.И всъщност гледайте по-глобално. Ако не се даваха ей така "детски", а имаше подоходно облагане щеше да е по-различно. В този аспект циганьорите са облагодетелствани и нормативно. Нали, след като от един закон се възползват 80% цигани и 20% българи (примерно), е ясно за кого работи и обслужва този закон.Не внасяш данъци - не взимаш пари. Колко логично, нали? Ама не, електората е важен...
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Де юре - всички сме с еднакви права и задължения.Де факто - българите имаме само задължения, а циганите само права.
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

style34 написа:
                    Много тесногръдо и как да кажа... не виждаш по-далеч от носа си, което много ме изненадва. Ако някой пребива жена или дете на улицата пак ли нищо няма да направиш? Кво те интересува? Да не бият теб?Лошо е, че масата хора, явно и ти, не осъзнавате, че това поведение се нарича липса на гражданско общество, което в голяма степен е довело нещата в милата ни родина дотук. Лично мнение.Докато не сме пряко засегнати - майната му...
                    Много тъп пример даде.Да те попитам тогава щом имаш такава гражданска позиция - Ако някой стреля дете и жена, не две деца и две жени, ти ще скочиш ли пред пистолета, защото имаш гражданска позиция и по добре да спасиш 4 живота, а само един да се даде като жертва?Тъп пример, но просто ти следвам логиката и вида примери.А ти какво направи срещу това, че във Филиповци крадат тока? Отиде ли да им го режеш? Нали имаш гражданска позиция, че това не трябва да става?
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                      Де юре - всички сме с еднакви права и задължения.Де факто - българите имаме само задължения, а циганите само права.
                      Те това е самата истина Дали има някой регистриран ром във форума да чуем и неговото мнение, че тука като гледам сме само от едната страна , случайно ако се е закачил незаконно и ползва безплатен нет и е откраднал някой стар комп с уиндолс 8.1
                      punto HGT

Коментар

BO написа:
                        И най-накрая - да напомня - попитах кои са тези права, които циганина си ги бил търсил и за това е бил добре?
                        Тъй!ПЪРВОБезкрайно не си прав за тока. Погледни която и да е фактура за електроенергия и ще видиш една графа "невъзстановяеми разходи" - е тук е мястото, където на база на твоето потребление, процентно те натоварват с краденото от ония дето според теб нямат право да крадат ток Всъщност ти (както и всички ние) всеки месец плащаме откраднатото от тях и всъщност категорично ТЕ БЪРКА и то директно в джоба!Както когато съседите те крадат и Топлофикация си взимат краденето като "сградна инсталация" разпределена между официално ползващите и плащащите, така и при тока принципа е същия, но на регионално ниво ВТОРОЦиганите имат права, които безобразно стриктно и нахално си търсят. Само няколко примера:- Дете от "малцинствата" (б@си малцинството са) се ползва с предимство за място пред останалите деца в детските градини и училищата- Дете от същите малобройните няма как да го изгонят дисциплинарно, защото се брои за расова дискриминация!- И нещо, което директно и много дълбоко бърка в джоба на всички - лекарите (като за теб директно -българите) нямат право да върнат раждаща циганка или друг спешен "цигански" случай, въпреки че те нямат лев даден за здравно осигуряване, защото в противен случай се води расистко и нехуманно и разбира се тези случаи ги плащаме всички ние, които си плащаме здравни осигуровки, а когато ТИ или някой друг българин е в същото положение му Еб@ват ..., защото не си е платил последни три месеца осигуровки (примерно) и после ако трябва му прибират парите и по съдебен ред. Да не говорим, че пред очите ми са връщали хора, които са с прекъснати здравни права и идващи по спешност (не бяха тъмнички естествено ) Ако кажеш сега, че това не е пример за чудо и приказ как циганите имат право да ползват лекарска помощ без да плащат, а ние нямаме - здрав му кажи.Ето ти още:- Циганка, която лежи "болна" и се възползва от помощи, защото "се води" самотна майка и има нужда от две (!?!?!?) циганки да я наглеждат и защото забележете е кандидатствала по програма на ЕС за подпомагане на малцинствените групи (а такаааа - начи аз имам ли такова право да кандидатствам???Хайде не аз, но някоя самотна майка българка има ли ??? ) и която трябва всяка седмица да вика линейка, за да се води, че има спешна нужда от помощ и да не секне "кранчето" от здравната каса и да не махнат придружителките й, които се "грижат" за нея. Забравих как се разпределят кинтите между трите, но общо тази цигания ни струва 2100 лева месечно, които отиват при тия три хубосници за "лечение". Ти лично като българин имаш ли право да го направиш това? М ?И ако искаш, за да не съм съвсем голословен утре ще се постаря да снимам цяло едно каре от цигански къщи, за да ми обясниш как точно нямат право да строят върху тротоарите и улиците и пр. неща, след като от години къщите си стоят недокоснати, а не е като да не знае общината за тях! Искам някой бял българин да се опита да си построи антре върху тротоара и част от пътното платно и да видим точно колко дни ще оцелее постройката преди да бъде разрушена с пшредписание от общината. Освен това един съвсем личен пример мога да ти дам - точно до това каре от къщи, което ще снимам имаме подземни гаражи, които естествено имат покрив. Дълги години всеки спираше колата си върху този покрив и в крайна сметка си изкарахме скица и си направихме проект, за да сложим бетонни колчета, които да ограничат достъпа на автомобили. Не помня колко пъти трябваше да ги представям тия документи, за да не дадат предписание, че колчетата трябва да се махнат, а само на двайсет метра по-надолу има три цигански къщи построени върху тротоара, но там общинарите даже не са стъпвали сигурно. И после ще си говорим за права и задължения...И още мнооогоооооо примери мога да дам!
                        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

knososs написа:
                          След като могат - значи имат право. Аз не мога да го направя - значи нямам право. Дали пише или не си е друга тема.
                          Е добре, разбрахме се. Щом комшията отгоре си прави луд купон в 3:30 през нощта, значи има право? Аз, понеже съм възпитан и не го правя - значи нямам право? Интересна логика, съгласен съм с нея.
                          style34 написа:
                          ogi28b написа:
                          Това право ли е или е липса на контрол от съответните органи?
                          Има ли значение?
                          ogi28b написа:
                          В нито един закон или нормативен документ не е записано "За българи така, за цигани - иначе".
                          Факт! Но има ли значение?
                          Еми не, няма значение. Просто не се изразявате правилно. Да имаш права е едно, а да нарушаваш законите и да липсва контрол е коренно различно, но вие и на двете неща казвате "имаш права".Правото да всеки циганин, българин, негърка, гъркиня, баба, дете, да се возят в градския транспорт е еднакво и е свързано със задължението да се самотаксуват. Никой не те кара насила да си продупчиш билета, нито някой контрольор насила може да ти вземе ЛК и да ти напише акт за нарушение, нито може да ти бръкне в джоба и да ти вземе пари за глоба. С какво правата ти са по-различни? Ако реша да пътувам без билет, пътувам без билет, не слизам при покана да го направя, нито вадя пари да си платя, нито пък си давам личната карта. Т.е. правя всичко, което прави и един циганин. Значи имаме еднакви права? Или нарушаваме еднакво нормативните актове и липсва контрол? Според мен е второто.

Коментар

BO написа:
                            Много тъп пример даде.Да те попитам тогава щом имаш такава гражданска позиция - Ако някой стреля дете и жена, не две деца и две жени, ти ще скочиш ли пред пистолета, защото имаш гражданска позиция и по добре да спасиш 4 живота, а само един да се даде като жертва?Тъп пример, но просто ти следвам логиката и вида примери.А ти какво направи срещу това, че във Филиповци крадат тока? Отиде ли да им го режеш? Нали имаш гражданска позиция, че това не трябва да става?
                            Спокойно, спокойно само. Не с тези нерви. Не е полезно да се впрягаш, особено за тъпи примери. Давай си твоите, умните примери, бъди убеден в своята правота и безпогрешност, смятай другите за тъпи, но само бъди спокоен.@СлавСега ще се окаже, че и ти не разбрал нещо и примерите са ти тъпи, щото във форума не са много умните според некои поизнервени колеги...
                            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Що спорите нз.Я си пуснете http://www.youtube.com/watch?v=0N0wDiW9LmU и си сипете... и те тва е живота
                              ФИАТ- Пътят е само формалност
                              ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                              -----------------------------------------------------
                              FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

ogi28b написа:
                                Еми не, няма значение. Просто не се изразявате правилно. Да имаш права е едно, а да нарушаваш законите и да липсва контрол е коренно различно, но вие и на двете неща казвате "имаш права".
                                Добре де, може да се нарече по различен начин, което не променя резултата. А в автобуса - ти можеш да се возиш без билет, но ако трябва ще извикат полиция, за да ти напишат акта. Ако си па некоя крехка девойка можеш и бой да изядеш от контрольора, който па сиганите некак си не ги вижда?!Така той им осигурява правото да се возят без пари. Или не санкционира нарушението, айде така да го кажем. Потато, потейто...

Коментар

Working...
                                X