Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заблуда от КАТ и средствата за масова информация !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    Започваш да заобикаляш въпросите и да отклоняваш темата. Отговаряш на въпроса с въпрос.Преминавам през тунела без да ми мигне окото. Даже подавам звуков сигнал към патрулката и махам за поздрав. Няма специално изискване за движение с включени светлини при преминаване през тунел. Важи общото правило за включени светлини през деня. Отговорих, отговори и ти, моля!(Сега ако и за светлините в тунела ми заспориш, направо показвам картинката "facepalm" и отивам да вечерям, и се отказвам от форума до утре!)
    Раздел ХVОсобени правила за движение в тунелЧл. 63. При движение в тунел, началото на който е обозначено с пътен знак, водачът е длъжен:1. да включи къси или дълги светлини;2. да изключи двигателя при принудително спиране в тунела, ако това спиране не е кратковременно.Чл. 64. При движение в тунел е забранено движението назад, завиването в обратна посока, спирането за престой и паркирането.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Горещо те съветвам да следиш Държавен вестник, а не източника, от който си копирал тази стара и невярна информация. Държавен вестник, брой: 60, от дата 7.8.2012 г.Закон за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата...§ 2. В чл. 63 т. 1 се отменя....Както казах, отказвам се да коментирам темата, защото ти си говориш ей така наизуст и за пореден път подмина въпроса ми от по-горе.

Коментар

BO написа:
        chaveto написа:
        Казвал съм го и друг път. Може да минеш ГТП със спукано стъкло, но няма да те пуснат ако не ти работи клаксона. Хайде сега се сетете защо е така.
        Чаве, това го повтаряш за кой път не знам. За това:
        3.2. Състояние на стъклатаВизуална проверкаа) пукнато или променило цвета си стъкло или прозрачна плоскост (ако е разрешена) - незначителна и значителна неизправност
        7.7. Звуково предупредително устройствоВизуална проверка и проверка на функциониранетоа) не функционира - незначителна и значителна неизправност
        Или искам да кажа, че няма разлика в двете неща, както се опитваш да ги изкараш. Това според наредбата. Според някой си друг, може и да е така, както казваш.
        Аз ти казвам какво ми беше казано когато прекарвах автомобил на ГТП. Имаше проблем с клаксона и човека каза, че без клаксон няма да ме пусне, но със спукано стъкло имал право.

Коментар

В крайна сметка тоя спор може да продължи "вечно", и винаги ще има с какво да се оборваме взаимно. Аз не съм юрист, за да ти тълкувам и обяснявам законите от юридическа гледна точка, кето е много разтегливо понятие. Изхождам от следното: (няма да цитирам чл. ал. ...) За всяко МПС е задължително да е оборудвано с фарове, габарити, стопове, мигачи и осветление на задна рег. табела. Ако някоя от тези светлини не работи, това си е техническа неизправност, свързана с безопастноста на движението. Важи и за чистаките. Като те спрат куките и започнеш да се правиш на интересен, имат законово основание да ти спрат колата колата от движение (временно) до отстраняване на повредата. По същата причина могат да те глобят за управление на технически неизправно МПС. По кой член, алинея и дрън дрън, те си знаят. Аз не се старая да ги запомня, щото често ги менкат, а на мен не ми е до постоянно учене на номерата на всеки член и алинея. Като ти е дерт да им се пънеш, слагай ЗДвП в колата и започвай да ги учиш. Темата е за това, че медиите отново разпространяват невярна информация, говорейки за ръкавици и едва ли не с к’ви кюлоти да си карам колата през зимата, ние го обърнахме на мерене на п.шки. Аз обичам да съм подготве, имам си спирачна течност, масло, крушки, бушони и достатъчно инструменти в случай ч ми потрябват. И вериги си нося през зимата, въпреки че вече 7 години си стоят запечатани както съм ги взел от магазина. Ами да ме проверяват ! Показвам им арсенала ипродължавам безпроблемно. Който иска да си трови нервите и да си губи времето, щото ония нямали право на това и онова.Да, съгласен съм че медиите раздухват разни такива блъфове, како и че имат голяма вина вина, за това че наблягат примерно в/у правата на пешеходците, без да кажат и дума за задълженията на пешеходците, което пък доведе до многото пострадали пешехосци на пешеходни пътеки. Вдъхвайки им куража, че те (пешеходците) са с предимство и наблягайки само на това, ги научиха буквално да се хвърлят акто безсмъртни на пешеходните пътеки без да се замислят дали колата която идва ще може да спре. Сега по същия начин втълпяват на шофьорите някакви измислени задължения, и някакви измислени права, които са във вреда на обществото като цяло. Да съгласен съм, така е !
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
            И вериги си нося през зимата, въпреки че вече 7 години си стоят запечатани както съм ги взел от магазина.
            И като спомена за веригите - съвета ми към колегите е, в някой сух и топъл ден да пробват монтажа на веригите си, че в студа и снега се губят много време и нерви ако тепърва се учиш как да ги монтираш А по темата. Журналята да си плямпат каквото искат. Има си нормативни документи и там ясно пише какво е задължителното оборудване на автомобила. Има страни, като Русия например, където резервните крушки са задължителни. Аз си имам комплект крушки не по задължение или заради това,че може да ме глобят, а за моята лична сигурност. Най-вече при нощните пътувания. А да не говорим пък колко са важни светлините при мъгла. За топлите дрехи - Винаги съм имал такива в колата. След като ми се наложи да прекарам близо 7 часа във виелица по сако и шлифер в Трабант имам едно на ум :D Само да уточня, че до сега никога не съм закъсвал поради моя грешка, а заради блокиран пътя от неподготвени за пътните условия шофьори.

Коментар

Абе, я кажете, някой пробвал ли е текстилните вериги и вършат ли някаква работа, че аз не мога да слагам обикновени...Гледам цените им са паднали, има ги вече по 20-30лв.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
              X