От утре 17.11.2014 започва акция на КАТ.Само не ми е ясно по каква причина, в тази статия http://fakti.bg/bulgaria/120879-glob...imata-shofyoriа също и по разни телевизии, се съобщава, и умишлено се вкарват в заблуда всички шофьори, че КАТ имат право да те санкционират за вериги, топли ръкавици, антифриз.......все неща които липсват в ЗДВП ???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Заблуда от КАТ и средствата за масова информация !
Collapse
X
-
Някой е внесъл много вериги и ТОПЛИ ръкавици (а студени трябва ли да имаме ???) и сега трябва да ги продаде... А как ще провери антифриза? Ще ми източи системата ли :D :D Ама и коментарите от долу са добри: "...И хляб и вода за три дена ,че пари за почистване няма.И презервативи, че като затънеш може да ти дойдат мераци я към кмета я към някой друг..." Никой не може да глоби за неща, които не са споменати в ЗДвП!Fiat Bravo 1.9 TD100
-
Re: Заблуда от КАТ и средствата за масова информация !
ivokolev написа:...умишлено се вкарват в заблуда всички шофьори, че КАТ имат право да те санкционират за вериги, топли ръкавици, антифриз.......все неща които липсват в ЗДВП ???
Коментар
-
Re: Заблуда от КАТ и средствата за масова информация !
Immortal написа:ivokolev написа:...умишлено се вкарват в заблуда всички шофьори, че КАТ имат право да те санкционират за вериги, топли ръкавици, антифриз.......все неща които липсват в ЗДВП ???
Коментар
-
Новините в последните дни оставят в мен следните впечатления:1.Журналистите въобще не познават ЗДвП или провеждат скрита реклама.2.КАТ не са си вършили работата цяла година, но тази седмица ще работят. Любимото ми, зимни гуми за тежкотоварни автомобили: 1. Такова животно /тежкотоварен автомобил/ в закона няма. 2. Зимни гуми за автомобили от категория N3 няма, но на BG водача, незапознат със закона, винаги те са му виновни, пак с помощта на журналистите.Либра 1,9 жтд 2000г. LX
Фиат Крома 1,9 2009г.
Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.
Коментар
-
С риск да прозвуча глупаво, но каква е гаранцията , че дълбокомера му с който евентуално ще мерят грайфера е точен...смисъл тези уреди минават ли някакъв метрологичен контрол. Може да имам 1.8мм а неговото да покаже 1.5 и да ми натресе акт. По реда на мислите ми некъв пич преди години беше спечелил дело за снимка от стационарна камера щото не била минала замерване, а трябвало всяка година да се замерват дали са точни.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Мда масово печелят дела за скорост (и не само) точно по този параграф ! И аз точно същите мисли си мислех като го чух това - как по-точно ще ме глобят за липса на топли (к’воо?) ръкавици и зимни гуми ??? Журналистите все повече ми се приближават към "любимците" Според мен всеки трябва да мисли с главата си и да се бори за правата си, а не да плаща чинно като първокласник всяка глоба, която на чичко полицай му скимне да драсне.Пиша това, защото имам чувството, че почти всички в този форум имат специални седалки, в които им се побират крилата Непрекъснато се чете морал как трябва да плащаш и да не роптаеш, а после се чудим защо циганите (примерно) имат повече права от нас - ами много просто - търсят си ги и си ги отстояват, а ние се правим на ангели и си мълчим!== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Не се карайте, никой не е длъжен да носи комплект крушки. Наложително е, защото нямаш право да се движиш с неработещи светлини - габарит, пътепоказател, стоп-светлини и къси светлини. Разни фарове за мъгла, трети стоп, дневни и ала бала, не са задължителни. Като ти изгори крушка на светлина от задължителните, полицая те спира на пътя и пита: "Господин водач, можете ли отстраните повредата на място?" . При отрицателен отговор, през светлата част на денонощието следва глоба с фиш, а през тъмната част на денонощието - спиране от движение на МПС -то и АКТ 500 лв. към днешна дата. Айде не си носете крушкиОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар