Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заблуда от КАТ и средствата за масова информация !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Заблуда от КАТ и средствата за масова информация !

От утре 17.11.2014 започва акция на КАТ.Само не ми е ясно по каква причина, в тази статия http://fakti.bg/bulgaria/120879-glob...imata-shofyoriа също и по разни телевизии, се съобщава, и умишлено се вкарват в заблуда всички шофьори, че КАТ имат право да те санкционират за вериги, топли ръкавици, антифриз.......все неща които липсват в ЗДВП ???
    Stilo 1.9 JTD 115Hp

Някой е внесъл много вериги и ТОПЛИ ръкавици (а студени трябва ли да имаме ???) и сега трябва да ги продаде... А как ще провери антифриза? Ще ми източи системата ли :D :D Ама и коментарите от долу са добри: "...И хляб и вода за три дена ,че пари за почистване няма.И презервативи, че като затънеш може да ти дойдат мераци я към кмета я към някой друг..." Никой не може да глоби за неща, които не са споменати в ЗДвП!
    Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Това медиите са голям манипулатор
      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

А за термочорапи дали ще проверяват...
        EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
        Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

На мене резервната ми гума е лятна, дали не е проблем? Че е и 19ка...
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Re: Заблуда от КАТ и средствата за масова информация !

ivokolev написа:
            ...умишлено се вкарват в заблуда всички шофьори, че КАТ имат право да те санкционират за вериги, топли ръкавици, антифриз.......все неща които липсват в ЗДВП ???
            Забравил си да напишеш и "зимни гуми".Единственото, за което могат да те проверят и глобят, е за дълбочината на грайферите на гумите, без значение, дали са летни или зимни.Светлини, работещи чистачки, пожарогасител, аптечка, триъгълник и толкоз.Течността на чистачките може да ти е свършила току що. Не си длъжен да носиш резервна.Същото е и за крушките де, може да ти е изгоряла 10 секунди преди да те спрат. Не си длъжен да имаш резервна в себе си.Изобщо, журналистите са ТЪПИ КОПЕЛЕТА.

Коментар

На чистачките какво ще им проверяват? Те трябва да работят само ако вали.

Коментар

Immortal написа:
                ivokolev написа:
                ...умишлено се вкарват в заблуда всички шофьори, че КАТ имат право да те санкционират за вериги, топли ръкавици, антифриз.......все неща които липсват в ЗДВП ???
                Забравил си да напишеш и "зимни гуми".Единственото, за което могат да те проверят и глобят, е за дълбочината на грайферите на гумите, без значение, дали са летни или зимни.Светлини, работещи чистачки, пожарогасител, аптечка, триъгълник и толкоз.Течността на чистачките може да ти е свършила току що. Не си длъжен да носиш резервна.Същото е и за крушките де, може да ти е изгоряла 10 секунди преди да те спрат. Не си длъжен да имаш резервна в себе си.Изобщо, журналистите са ТЪПИ КОПЕЛЕТА.
                За крушките си провери инфото.Длъжен си да носиш един комплект крушки при нужда да си смениш изгорялата.Друг е въпросът ,че на много коли не можеш да си я смениш сам ,а трябва сервиз за това .

Коментар

Добре е да го подкрепиш с цитат от нормативния акт, в който това е записано.

Коментар

Новините в последните дни оставят в мен следните впечатления:1.Журналистите въобще не познават ЗДвП или провеждат скрита реклама.2.КАТ не са си вършили работата цяла година, но тази седмица ще работят. Любимото ми, зимни гуми за тежкотоварни автомобили: 1. Такова животно /тежкотоварен автомобил/ в закона няма. 2. Зимни гуми за автомобили от категория N3 няма, но на BG водача, незапознат със закона, винаги те са му виновни, пак с помощта на журналистите.
                    Либра 1,9 жтд 2000г. LX
                    Фиат Крома 1,9 2009г.
                    Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.

Коментар

С риск да прозвуча глупаво, но каква е гаранцията , че дълбокомера му с който евентуално ще мерят грайфера е точен...смисъл тези уреди минават ли някакъв метрологичен контрол. Може да имам 1.8мм а неговото да покаже 1.5 и да ми натресе акт. По реда на мислите ми некъв пич преди години беше спечелил дело за снимка от стационарна камера щото не била минала замерване, а трябвало всяка година да се замерват дали са точни.
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Мда масово печелят дела за скорост (и не само) точно по този параграф ! И аз точно същите мисли си мислех като го чух това - как по-точно ще ме глобят за липса на топли (к’воо?) ръкавици и зимни гуми ??? Журналистите все повече ми се приближават към "любимците" Според мен всеки трябва да мисли с главата си и да се бори за правата си, а не да плаща чинно като първокласник всяка глоба, която на чичко полицай му скимне да драсне.Пиша това, защото имам чувството, че почти всички в този форум имат специални седалки, в които им се побират крилата Непрекъснато се чете морал как трябва да плащаш и да не роптаеш, а после се чудим защо циганите (примерно) имат повече права от нас - ами много просто - търсят си ги и си ги отстояват, а ние се правим на ангели и си мълчим!
                        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

sota написа:
                          За крушките си провери инфото.Длъжен си да носиш един комплект крушки при нужда да си смениш изгорялата
                          Провери си го ти.Цитирай, ако обичаш, нормативен документ, от който произтича такова задължение?

Коментар

Не се карайте, никой не е длъжен да носи комплект крушки. Наложително е, защото нямаш право да се движиш с неработещи светлини - габарит, пътепоказател, стоп-светлини и къси светлини. Разни фарове за мъгла, трети стоп, дневни и ала бала, не са задължителни. Като ти изгори крушка на светлина от задължителните, полицая те спира на пътя и пита: "Господин водач, можете ли отстраните повредата на място?" . При отрицателен отговор, през светлата част на денонощието следва глоба с фиш, а през тъмната част на денонощието - спиране от движение на МПС -то и АКТ 500 лв. към днешна дата. Айде не си носете крушки
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Ходи му обяснявай как се сменя крушка на Стилото
                              FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Working...
                              X