Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заблуда от КАТ и средствата за масова информация !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Dido_Lyubenov, ти можеш ли да подкрепиш написаното с цитат от съответния закон, където е записано това? Вие с колегата sota да не сте журналисти? Айде, той е полицай, нека си говори щуротии, ама ти? Чак пък и спиране от движение си писал... После се сърдите на журналистите, че говорят шикалки. Не е вярно, че си длъжен да носиш крушки, не е вярно, че могат да те глобят с фиш през деня и не е вярно, че те спират от движение през нощта и акт за 500 лв. Не е вярно, че трябва да залягаш и да си сменяш крушките, ако имаш. Достатъчно е да съобщиш, че знаеш за повредата и се придвижваш към място за нейното отстраняване.

Коментар

ogi28b написа:
      Dido_Lyubenov, ти можеш ли да подкрепиш написаното с цитат от съответния закон, където е записано това? Вие с колегата sota да не сте журналисти? Айде, той е полицай, нека си говори щуротии, ама ти? Чак пък и спиране от движение си писал... После се сърдите на журналистите, че говорят шикалки. Не е вярно, че си длъжен да носиш крушки, не е вярно, че могат да те глобят с фиш през деня и не е вярно, че те спират от движение през нощта и акт за 500 лв. Не е вярно, че трябва да залягаш и да си сменяш крушките, ако имаш. Достатъчно е да съобщиш, че знаеш за повредата и се придвижваш към място за нейното отстраняване.
      Писал съм че не си длъжен да носиш крушки, ама като ти изгори на пътя, е наложително да имаш резервна за да я смениш. Дали ще имаш, си е твой проблем. През вечер пътувам по 800 - 1100 км, според зависи, и много пъти са ме спирали, защото е изгоряла крушка на късите най-вече. Точно цитираният въпрос ми бива задаван и полицая ми държи документите, докато не отстраня проблема. А колеги са глобявани по 50 лв. през деня, защото нямат крушка да сменят изгорялата. Останалото - на смелчаците, дето никой за нищо не може да ги глобява Имах случай да ми изгорят всички крушки на десния фар без тази за мигача ... не питай как се оттървах да не ме спрат от движение, че беше към 3:00 ч. сутринта (демек по тъмно). Размина ми се защото имаше катастрофа и полицая нямаше възможност да се занимава и с мен. И на мен ми е интересно как едно блунди примерно ще смени крушката на късите на едно Пежо примерно... ама такива са правилата.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Колеги на на практика, а в 90% от случайте и на теория могат да ви спрат от движение или да ви драснат глоби за толкова много неща като светлините са най - малкия проблем......На теория закона ти дава право да при настъпила повреда на пътя която да не може да се отстрани веднага, водача да продължи до място където да отстрани проблема.......което на теория и практика дава право както на драйвера да се кара целогодишно с изгоряла къса светлина или габарит, така и на куката да ви тресне акт щото и той има това право......както много пъти съм казвал - закона е адски скапано написан.......А ако не знаете могат да ви глобят за това че спирачната течност ви е малко, не ви бачка сервото, имате луфт в рейката, не ви е изправна ключалката на вратата, клаксона, скоростомера или машинката за пръскане на стъклата и прочее и пр още сума ти неща........
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

ogi28b написа:
          Достатъчно е да съобщиш, че знаеш за повредата и се придвижваш към място за нейното отстраняване.
          Това в кой нормативен документ го пише?Т.е. спират ме в тъмна доба, и двата ми фара изгорели, и ме пускат да стигна някъде си и да отстраня проблема? Хм...
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Принципно пише че водачът може да придвижи пътното превозно средство на собствен ход до място за тяхното отстраняване, но само след като вземе необходимите мерки за безопасност на движението.......Но никъде не пише че междувременно не могат да те глобят за това......и в това е простотията.......
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

ето и копие от писмото което изпратих до КАТ - ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР гр.София, ул."Лъчезар Станчев" № 4 e-mail: trafficpolicesdvr@mvr.bg"Добър ден, интересува ме защо се подава невярна и подвеждаща информация в средствата за масова информация, която цели единствено да заблуждава и евентуално неправилно ще се глобяват шофьори за липса на ръкавици, неизправно парно и куп други неща които липсват в ЗДВП.Конкретни публикации в интернет :1. http://fakti.bg/bulgaria/120879-glob...mata-shofyori2. http://fakti.bg/bulgaria/120948-zapo...miСъщата информация многократно се повтаря в информационните емисии на националните телевизии."
              Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

style34 написа:
                ogi28b написа:
                Достатъчно е да съобщиш, че знаеш за повредата и се придвижваш към място за нейното отстраняване.
                Това в кой нормативен документ го пише?Т.е. спират ме в тъмна доба, и двата ми фара изгорели, и ме пускат да стигна някъде си и да отстраня проблема? Хм...
                Почваш да съчиняваш. Някъде да съм написал, че може да управляваш през нощта с неизправни светлини? Четете закона бе, хора, пише си го черно на бяло. После ще се жалвате, че журналята ви лъжат, а изобщо не познавате тоя закон.--------------------
                Dido_Lyubenov написа:
                ogi28b написа:
                Писал съм че не си длъжен да носиш крушки, ама като ти изгори на пътя, е наложително да имаш резервна за да я смениш. (Защо ще я сменяш, след като не си длъжен да го правиш и през деня е напълно разрешено да се придвижиш до място за отстраняване на повредата, както писах. Казваш "Да, знам, сега изгоря, отивам в сервиза, за да ми я сменят, защото не може да се смени в домашни условия. На какво основание ще те глобят с фиш за 20 лева и по кой член?) Дали ще имаш, си е твой проблем. През вечер пътувам по 800 - 1100 км, според зависи, и много пъти са ме спирали, защото е изгоряла крушка на късите най-вече. Точно цитираният въпрос ми бива задаван и полицая ми държи документите, докато не отстраня проблема. А колеги са глобявани по 50 лв. през деня, защото нямат крушка да сменят изгорялата. (Това вече си е проблем на теб и на колегите ти, че не сте си търсили правата и са ви глобили за нещо, за което не подлежите на глоба) Останалото - на смелчаците, дето никой за нищо не може да ги глобява Имах случай да ми изгорят всички крушки на десния фар без тази за мигача ... не питай как се оттървах да не ме спрат от движение, че беше към 3:00 ч. сутринта (демек по тъмно). (Да, изключително ми е интересно как ще те спрат от движение за изгорели крушки? По кой член? И ти няма да обжалваш после "спирането от движение"? Това, че си карал така е друг въпрос, защото наистина не е позволено, но за това не могат да те спрат от движение.) Размина ми се защото имаше катастрофа и полицая нямаше възможност да се занимава и с мен. И на мен ми е интересно как едно блунди примерно ще смени крушката на късите на едно Пежо примерно... ама такива са правилата.
                Това, че нещо ви се е случило, защото не знаете какви са ви правата и за какво могат да ви глобяват и за какво не - не прави нещата автоматично верни. Доколкото разбирам - ти не можеш да посочиш според кой нормативен документ и по кой член ще те глобят, но твърдиш, че могат?Моля, аргументирайте се поне мааааааалко по-сериозно. Иначе ставате точно като журналистите: "Това е еди как си, защото на мен така ми се случи" - Ми твой проблем си е, но не е така.

Коментар

Понеже току-що гледах същата подвеждаща информация в новините на НТВ, възмутен им изпратих писмо и на тях, да видим какво ще отговорят "Добър ден, интересува ме защо се подава невярна и подвеждаща информация във всички емисии на "Новините", която цели единствено да заблуждава и евентуално неправилно ще се глобяват шофьори за липса на ръкавици, неизправно парно и куп други неща които липсват в ЗДВП.Журналисти на НТВ ли са автори на абсурдната информация, или така е подадена от КАТ - отдел пътна полиция ?Ще ви бъда благодарен ако опровергаете и поправите информацията която стига до зрителите и оправдаете доверието им във вас, поради факта че сте най-гледаната телевизия.Разбира се не сте единствени които ни заблуждават относно конкретната акция на КАТ. Колегите ви от интернет медиите не остават по назад, но затова вие нямате никаква вина.Конкретни публикации в интернет :1. http://fakti.bg/bulgaria/120879-glob...mata-shofyori2. http://fakti.bg/bulgaria/120948-zapo...-za-zimni-gumi "
                  Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                    ogi28b написа:
                    Писал съм че не си длъжен да носиш крушки, ама като ти изгори на пътя, е наложително да имаш резервна за да я смениш. Дали ще имаш, си е твой проблем. През вечер пътувам по 800 - 1100 км, според зависи, и много пъти са ме спирали, защото е изгоряла крушка на късите най-вече. Точно цитираният въпрос ми бива задаван и полицая ми държи документите, докато не отстраня проблема. А колеги са глобявани по 50 лв. през деня, защото нямат крушка да сменят изгорялата. Останалото - на смелчаците, дето никой за нищо не може да ги глобява Имах случай да ми изгорят всички крушки на десния фар без тази за мигача ... не питай как се оттървах да не ме спрат от движение, че беше към 3:00 ч. сутринта (демек по тъмно). Размина ми се защото имаше катастрофа и полицая нямаше възможност да се занимава и с мен. И на мен ми е интересно как едно блунди примерно ще смени крушката на късите на едно Пежо примерно... ама такива са правилата.
                    Така.Любенов е прав за през нощта. И аз съм изумен, но според закона (чл.101, (3)) ако ти изгори крушка на фара посред нощите, трябва да спреш и да викаш пътна помощ или да заключиш колата и да продължиш пеш. Това, в случай, че нямаш крушка. Особено интересно се получава на новите автомобили с оригинални ксенони, или на още по-новите, LED светлини. Стило е частен случай НЕ е прав обаче за през деня. За през деня НИКОЙ не може да те глоби за изгорял фар. Мен лично са ме спирали и са ме предупреждавали, че фарът ми не свети, и са ми казвали "Купете си крушка от първата бензиностанция и си я сменете, ако можете". Тук сме в хипотезата на ал.2 - придвижваме се до мястото на отстраняване на повредата - най-близката бензиностанция (примерно), от която да си купите крушка. Чл. 101. (1) (Доп. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) При възникване по време на движение на повреда или неизправност в пътно превозно средство, която застрашава безопасността на движението, водачът е длъжен да спре и да вземе мерки за нейното отстраняване. В този случай, ако спряното пътно превозно средство се намира в обхвата на пътното платно, водачът, когато се намира извън превозното средство, трябва да е облечен със светлоотразителна жилетка.(2) Когато отстраняването на повредата или неизправността на място е невъзможно, водачът може да придвижи пътното превозно средство на собствен ход до място за тяхното отстраняване, но само след като вземе необходимите мерки за безопасност на движението.(3) Разпоредбите на ал. 2 не се прилагат при следните повреди или неизправности:...8. липсват или са неизправни предвидените светлинни устройства или светлоотразители при движение през нощта;Въпреки това, обаче, не могат да те глобят за това, че нямаш в себе си резервни крушки, ако в момента на спирането ти всичко ти свети.Което беше и темата.

Коментар

Само не разбирам какво се ядете, щото ако сме нормална "бяла" държава, то да не кажа голяма дума ама едно 50-60% от МПС-тата трябва да бъдат спрени от движение, тъй като са неизправни, модифицирани или с липсващи части. На тия, дето са с ксеноните на рефлекторните фарове, като го видят това в ГТП-то трябва да го спират от движение, ама ово е стандарт. Но такава ни е цялата държава, пълна с простотии, като това стара кола да има по-малък данък от нова Евро 6 (ама с по-голяма мощност), що не въведат едни 100 гСО2/км безплатно, а всичко над тия 100 по няколко лева за грам? И после дали бай мангал ще си кара ладата?
                      FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Immortal написа:
                        Стило е частен случай
                        Ринде мИганЪ е същото ***** като Стило по отношение смяна ламба на фарЪ
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

https://www.facebook.com/video.php?v=948451438517701Ето така се прави....
                          FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

tambuhtaneca написа:
                            Само не разбирам какво се ядете, щото ако сме нормална "бяла" държава, то да не кажа голяма дума ама едно 50-60% от МПС-тата трябва да бъдат спрени от движение, тъй като са неизправни, модифицирани или с липсващи части. На тия, дето са с ксеноните на рефлекторните фарове, като го видят това в ГТП-то трябва да го спират от движение, ама ово е стандарт. Но такава ни е цялата държава, пълна с простотии, като това стара кола да има по-малък данък от нова Евро 6 (ама с по-голяма мощност), що не въведат едни 100 гСО2/км безплатно, а всичко над тия 100 по няколко лева за грам? И после дали бай мангал ще си кара ладата?
                            Ами АКО им кажат, че ще ги върнат и ги сменят крушките с халогенни и си минават прегледа, и после отвън веднага ги сменят отново с ксеноните
                            FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

ogi28b написа:
                              Не е вярно, че си длъжен да носиш крушки, не е вярно, че могат да те глобят с фиш през деня и не е вярно, че те спират от движение през нощта и акт за 500 лв. Не е вярно, че трябва да залягаш и да си сменяш крушките, ако имаш. Достатъчно е да съобщиш, че знаеш за повредата и се придвижваш към място за нейното отстраняване.
                              И кво сега след всички наставления ти не си дочел закона...Излиза, че през нощта ще залягаш не ами за още ще питаш, освен ако нямаш едни бързи 100-200 лева за пътна помощ де...
                              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

marmil написа:
                                tambuhtaneca написа:
                                Ами АКО им кажат, че ще ги върнат и ги сменят крушките с халогенни и си минават прегледа, и после отвън веднага ги сменят отново с ксеноните
                                Има някои коли със заводски ксенон на рефлекторен фар. Има и ксенонови крушки за рефлекторен фар. Има и много фарове с халогени, които са така зверски вдигнати нагоре, че са много по-опасни от добре регулиран ксенон.

Коментар

Working...
                                X