Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Файлов трансфер през Wi-Fi Direct в Андроид 4.4

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Файлов трансфер през Wi-Fi Direct в Андроид 4.4

    Колеги, който се интересува повече, може ли да сподели за какво изобщо може да се използва WiFi Direct, ако не за трансфер на файлове? Питам така, защото се опитах да си прехвърля известно количество данни между един телефон с Андроид 4.1 и такъв с 4.4. Оказа се, че вторият не поддържа функцията "файлов трансфер". Иначе двата телефона си се намират, свързват се, но при опит за изпращане от стария към новия - новият не приема, а при опит за обратното - изобщо липсва функцията "Share via WiFi Direct" (изпращане по WiFi Direct).Позачетох се малко и се оказа, че при много топ-модели масово отсъства тази функция, даже и при Нексусите. Е за какво ми е тогава тая функция изобщо? Дали е орязана за самия Андроид 4.4, или по някаква друга причина не работи? Все пак си прехвърлих файловете през ES File Explorer, той си има вътрешен файлов трансфер по ЛАН, а поддържа и ФТП. Другият вариант е да използвам трети софтуер, като SuperBeam или нещо подобно.------Ред.: И друго - външен файлов мениджър не може да прави промени по външна SD-карта. Всъщност само предварително инсталираните приложения и файлов мениджър на Андроид 4.4 могат да "пипат" по външната карта. Това вече граничи с малоумие и заприличва на ония глупаци от Епъл: "Ето ти як телефон, ама ще го ползваш както ние решим!"

    #2
    И двата телефона ли ползваш една и съща програма. Щото на моя таблет, си го пише във въвеждащият курс, че за да се ползва с други устройства, трябва да има приложението SHAREIt за да се ползва Share link. Таблета ми е ASUS с 4.4.2. Но никога, не съм пробвал да прехвърлям файлове, по тоя начин.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

    Коментар


      #3
      Не използвам никаква програма. Избирам файловете, избирам "Share" и от списъка с приложения на единия избирам "WiFi Direct". След кратък размисъл, съобщението е ще другият не поддържа трансфер на файлове през WiFi Direct. Като опитам да направя обратното - в списъка с приложения, чрез които да споделя файла, липсва WiFi Direct. Преди това свързвам двата телефона по WiFi Direct, както съм правил досега с всички други устройства, установява се връзка и телефоните си стоят свързани. Но тоя с 4.4 отказва да приема и пише, че не се поддържа.

      Коментар

      Working...
      X