А истината е, че от ниския клас лаптопи е все тая какво ще вземеш. Всички са си боклуци. Щом и Леново ги натисна пазара и пуснаха и те такива серии за масовите потребители, няма какво да се коментира.Едно време имаше само ИБМ, Тошиба и всички останали.Сега са вече всички останали и скъпите модели на няколко производителя.За това взимайте каквото ви харесва като визия и цена и стискате пръсти на краката да е читав. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коя марка преносими компютри предпочитате?
Collapse
X
-
kiro_of_the_day написа:Мисля си, че тази анкета ще покаже по-скоро кой каква марка лаптоп ползва в момента...The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Гласувах за Тошиба, по няколко причини, не само защото сина ми има от около 6 - 7 години и няма проблеми с него. Имат добър съпорт - драйвери софтуер на сайта им, и то добре организирани. Ползвал съм служебен Тошиба, на какви натоварвания е подлаган, направо му се чудя как издържа и го оставих работещ на колегите след напускането ми. В сервиза ни рядко влизаше Тошиба с хардуерен проблем. Единствено са идвали с дефектирали охладители, и то от една или две серии при които имаше фабричен проблем с охладителите, но в следващите серии беше изчистен този недостатък. Но има модели и на Тошиба, които просто няма да препоръчам по никакъв повод. При избор на компютър, независимо дали ще е настолен или преносим, се съобразявам с много неща. Основните са чипсет и видео. Абсолютно не бих препоръчал AMD под никакъв предлог. Държа на Intel и nVidia. С какви хардуерни възможности ще е, съобразявам с това за какво ще се използва. Желателно е да се избере с възможност за ъпгрейд - добавяне на памет, по-добър процесор, евентуално смяна на видеокарта. По-голям HDD на всички може да се слага. Acer в последно време също са добри, Lenovo са млко "крехки" по отношение на корпуса и най-вече пантите на дисплея, но иначе са добри от към хардуерно изпълненеие и прозводителност, имат добър съпорт.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Гласувах за Тошиба, по няколко причини, не само защото сина ми има от около 6 - 7 години и няма проблеми с него. Имат добър съпорт - драйвери софтуер на сайта им, и то добре организирани. Ползвал съм служебен Тошиба, на какви натоварвания е подлаган, направо му се чудя как издържа и го оставих работещ на колегите след напускането ми. В сервиза ни рядко влизаше Тошиба с хардуерен проблем. Единствено са идвали с дефектирали охладители, и то от една или две серии при които имаше фабричен проблем с охладителите, но в следващите серии беше изчистен този недостатък. Но има модели и на Тошиба, които просто няма да препоръчам по никакъв повод. При избор на компютър, независимо дали ще е настолен или преносим, се съобразявам с много неща. Основните са чипсет и видео. Абсолютно не бих препоръчал AMD под никакъв предлог. Държа на Intel и nVidia. С какви хардуерни възможности ще е, съобразявам с това за какво ще се използва. Желателно е да се избере с възможност за ъпгрейд - добавяне на памет, по-добър процесор, евентуално смяна на видеокарта. По-голям HDD на всички може да се слага. Acer в последно време също са добри, Lenovo са млко "крехки" по отношение на корпуса и най-вече пантите на дисплея, но иначе са добри от към хардуерно изпълненеие и прозводителност, имат добър съпорт.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
mitkosoft написа:Dido_Lyubenov написа:Гласувах за Тошиба, по няколко причини, не само защото сина ми има от около 6 - 7 години и няма проблеми с него. Имат добър съпорт - драйвери софтуер на сайта им, и то добре организирани. Ползвал съм служебен Тошиба, на какви натоварвания е подлаган, направо му се чудя как издържа и го оставих работещ на колегите след напускането ми. В сервиза ни рядко влизаше Тошиба с хардуерен проблем. Единствено са идвали с дефектирали охладители, и то от една или две серии при които имаше фабричен проблем с охладителите, но в следващите серии беше изчистен този недостатък. Но има модели и на Тошиба, които просто няма да препоръчам по никакъв повод. При избор на компютър, независимо дали ще е настолен или преносим, се съобразявам с много неща. Основните са чипсет и видео. Абсолютно не бих препоръчал AMD под никакъв предлог. Държа на Intel и nVidia. С какви хардуерни възможности ще е, съобразявам с това за какво ще се използва. Желателно е да се избере с възможност за ъпгрейд - добавяне на памет, по-добър процесор, евентуално смяна на видеокарта. По-голям HDD на всички може да се слага. Acer в последно време също са добри, Lenovo са млко "крехки" по отношение на корпуса и най-вече пантите на дисплея, но иначе са добри от към хардуерно изпълненеие и прозводителност, имат добър съпорт.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
ACER! Гласувам с две ръце :D. В къщи имаме 2, на 4 и 5 години. И двата са избрани заради съотношението им цена/параметри, но с времето се открои и друг бонус - НИКАКВИ проблеми до този момент. Препоръчвал съм на роднини и приятели, които също са доста доволни. Сещам се и за още един критерии, който зависи индивидуално от модела. Преди време ми се наложи да подменя вентилатор на един Fujitsu. Трябваше да го разглобя целият и като казвам целият, сещайте се до последното болче До като на единия ACER отвих долния капак, от който се разкри вентилатор, рам, процесор, хард.. абе всичко :D===/////===
Fiat Bravo 198 T-Jet 120 - Bellissima
Фиат Пунто 188 Литър и двеста, 60 градуса - Точката
Коментар
-
Re: Коя марка преносими компютри предпочитате?
Hypnotical написа:slonikon написа:MSI и Samsung ги няма никъде...A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Мисля си, че тази анкета ще покаже по-скоро кой каква марка лаптоп ползва в момента...Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:mitkosoft написа:Dido_Lyubenov написа:Гласувах за Тошиба, по няколко причини, не само защото сина ми има от около 6 - 7 години и няма проблеми с него. Имат добър съпорт - драйвери софтуер на сайта им, и то добре организирани. Ползвал съм служебен Тошиба, на какви натоварвания е подлаган, направо му се чудя как издържа и го оставих работещ на колегите след напускането ми. В сервиза ни рядко влизаше Тошиба с хардуерен проблем. Единствено са идвали с дефектирали охладители, и то от една или две серии при които имаше фабричен проблем с охладителите, но в следващите серии беше изчистен този недостатък. Но има модели и на Тошиба, които просто няма да препоръчам по никакъв повод. При избор на компютър, независимо дали ще е настолен или преносим, се съобразявам с много неща. Основните са чипсет и видео. Абсолютно не бих препоръчал AMD под никакъв предлог. Държа на Intel и nVidia. С какви хардуерни възможности ще е, съобразявам с това за какво ще се използва. Желателно е да се избере с възможност за ъпгрейд - добавяне на памет, по-добър процесор, евентуално смяна на видеокарта. По-голям HDD на всички може да се слага. Acer в последно време също са добри, Lenovo са млко "крехки" по отношение на корпуса и най-вече пантите на дисплея, но иначе са добри от към хардуерно изпълненеие и прозводителност, имат добър съпорт.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Колега, гласувах за Сони, защото нямам възможност да гласувам за повече марки. За годините съм сменил Тошиба, Леново, НР, Дел, Сони. Опита ми с Тошиба и НР е трагичен. Дефекти в самото начало. Леновото работеше добре, но имаше ужасен екран. В момента ползвам Дел и Сони. Делът е на 6 години. Сменил съм му батерията и вентилатора ( беше станал много шумен) Работи безупречно. Сонито е на 2 години. Бизнес клас лаптоп с уникален екран, изключително лек и кофти звук. Отоворих го за профилактика и бях изненадан от размера на дъното. Беше на половина от клавиатурата и след 2 години употреба нямаше никакъв боклук при положение,че лаптопа се подмята по легла, одеала и т.н. За мен истината е ,че всички производители имат добри серии и масови, евтинджоси.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар