Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя марка преносими компютри предпочитате?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    Re: Коя марка преносими компютри предпочитате?

    Hypnotical написа:
    slonikon написа:
    MSI и Samsung ги няма никъде...
    Колега за MSI не знам, но миналата седмица в Технополис видях доста Samsung-и.
    Колега, сигурен ли си, че си видял лаптоп Samsung в Технополис? Спрени са от производство преди около две години. Последно в Метро видях само една доста залежала бройка. Във ВТ няма нито една бройка.Аз лично нямам лаптоп, но работя с големи вериги за техника и консултантите и хората на рекламация са ми приятели. Други двама приятели работят в големи фирми за сервизиране на лаптопи, а третият е доста начетен по темата. Всички препоръчват Asus, Acer и Lenovo, също и някои модели на Dell. Става въпрос само за тези лаптопи, които се продават свободно по големите вериги. Разбира се от всички марки имало и лоши серии и свестен лаптоп струвал около 700 лв клиентска цена. Sony също имали хубави модели, но цената им със сходни характеристики била по-висока. HP и Toshiba от новите модели твърдо не препоръчват. Качеството било доста намалено спрямо старите им модели. Често се случвало да прегряват, а разглобяването и почистването било доста тегаво.
    Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

    Коментар


      #32
      Аз съм ползвал лично и/или имам преки впечатления от следните марки:Компак (преди да ги купят НР) (мой личен) - железен!Тошиба (служебен, 2 броя, 1 на приятел) - МНОГО проблемни.НР / Компак (1 служебен, 1 на племенницата ми, 1 на приятел) - много проблемни, големи проблеми с охлаждането, отлепват им се видеочиповете на поразия от прегряване).Асеr (1 на брат ми и 1 на приятел) - дълга и вярна служба без никакви проблемиСони Вайо (1 личен) - проблеми с периферните устройства - ДВД-то му постепенно спря да чете - първо ЦД, после и ДВД. Взех си външно и си реших проблема. Изгоря му на монитора управлението, смениха ми го и толкоз.Делл (2 служебни) - нямам забележки. За проблеми с батериите не пиша, защото след определени години всички си заминават и подлежат на смяна.

      Коментар


        #33
        ele написа:
        kiro_of_the_day написа:
        Мисля си, че тази анкета ще покаже по-скоро кой каква марка лаптоп ползва в момента...
        не позна, а ти вместо да спамиш, по темата ще се изкажеш ли?
        Некви други въпроси да имаш?
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

        Коментар


          #34
          Аз съм с лаптоп от преди 2 години, HP Pavilion g6, харесва ми лаптопчето. Кофти е, че модела няма numpad, корпуса ми се стори в началото хептен пластмасов и не добре направен, но в последствие свикнах и косура май беше единствено с луфта край CD-то. Единствения косур му е, че на 2рия месец десният бутон на тъчпада хлътна и взе кофти да щрака, но си работи. Не ми се даваше на ремонт, че не знам колко време ще отиде...
          Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

          Коментар


            #35
            Много лаптопи около мен.Най-доброто е едно просто Lenovo G- серия. Страхотен лаптоп.HP са боклуци. Поне 5 изхвърлени знам. Включително мой. Гори всичко по тях. Греят ужасно. Боклуци са за мен. Никога не бих си купил отново.Прост юзер съм Искам просто да работи.

            Коментар


              #36
              vital написа:
              Много лаптопи около мен.Най-доброто е едно просто Lenovo G- серия. Страхотен лаптоп.HP са боклуци. Поне 5 изхвърлени знам. Включително мой. Гори всичко по тях. Греят ужасно. Боклуци са за мен. Никога не бих си купил отново.Прост юзер съм Искам просто да работи.
              Моя не грее, но всяка седмица чистене с прахосмукачката, колкото и глупаво да звучи
              Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

              Коментар


                #37
                Като сме взели да се хвалим - Тошиба А100-036, набор март, 2007 - бачка с трета батерия и никога не е чистен, бачка се всеки ден на него.

                Коментар


                  #38
                  Гласувах за Lenovo, защото продавам лаптопи от доста години и всички клиенти рано или късно се връщат с проблемите си, дали за профилактика, дали за смяна... То е ясно, че старото Lenovo (IBM) няма да се върне, промените се видяха още като продадоха част от бранда, че нещата ще отиват към бюджетно ориентирани машини, но след пълното преминаване в китайски ръце, все пак остана част от качеството на серията ThingPad което само скъпите серии на другите марки го достигат. И запомнете, това което убива лаптопите (изключвам удар и природни бедствия) е топлината! Няма ли добро охлаждане (правилно ползване) всеки, дори и най-добрият лаптоп ще умре. При HP и ASUS е отлепяне на чипсет или видео, при Toshiba е захранващите чипове , при други е друго.... това като статистика. И заради всичко това гласувах за Lenovo. Е толкова дълго не се бях изказвал от доста време. Ако има несъгласни да не ме нападат, защото това е лично мнение отправено към автора на темата.
                  Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                  Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                  Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

                  Коментар


                    #39
                    Аз пък съм доволен от Асус. През ръцете ми през годините са минали и HP, Sony, Toshiba. Но винаги най безпроблемни са били Асус. Служебното Сони е голямо куче, докато не се наложи да го преинсталираме... От там нататък стана един маса бъгав лаптоп, който зависва като реши и изобщо не работи добре. Факт е че не можахме да намерим оригиналния диск с драйверите, та се наложи да ги събираме от нета. Вярно е че при него освен нова батерия, нищо друго не е пипано. А сме го пукнали от влачене.
                    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                    Коментар


                      #40
                      Asus!! и Acer бива Първия ми лаптоп беше Асеr ....след доволно дълга употреба го продадох на Phoenix може и още да го ползва...беше си доволно лаптопче. По-натам си взех Asus и в момента пак съм с асус N56Vz уникален е :0 Дори по назад някой колега критикуваше мулти тъч пада...аз пък много бързо свикнах и ми е много удобно да работя и с два пръста...скрол, приближаване и всичко друго...а и е доста бърз компотера
                      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

                      Коментар


                        #41
                        Аз бих го казал така - ако парите не са проблем избирам Sony, естествено! Просто най ме кефят, особено като изпише "Another Vaio is born" :D Иначе ако трябва да избирам разумно съобразявайки се с цена, гаранция, параметри и т.н. - Asus, за които и гласувах.p.s. Правилно няма MSI в анкетата, втриса ме като видя нещо тяхно - дъно, видеокарта, и най-вече лаптопи.
                        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

                        Коментар


                          #42
                          Compaq и аз съм имал. Ако не бяха ги купили НР, никога нямаше да пусна такава анкета. Иначе, целта на анкетата е точно издръжливост и поддръжка на марките. Процесорът, на който съм се спрял е i7, освен ако Интел не извадят нещо по-мощно до януари. Видеокартата ще е nVidia. Другото и аз смятам, че не е важно.П.С. Екран - 17.
                          браво 1,6/90 - 09 г.

                          Коментар


                            #43
                            Значи взимаш едно Леново Тинкпад 540 и това е. :D
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

                            Коментар


                              #44
                              С двете ръце съм за Thinkpad-а на Lenovo, обаче в тая безпарична обстановка си карам с 3 годишния Acer с първо поколение i5 процесор. И чакам по добри времена
                              FIAT BRAVO 1.9 JTD 105, 99г.

                              Коментар

                              Working...
                              X