Здравейте, колеги. Колкото и да е неприятно, но и на мен се случи. Станах участник в ПТП и по стечение на обстоятелставата приех си вината мирно и кротко и сега съм с акт. Акта е за причиняване на ПТП по чл. 23, ал.1 от ЗДП. Та въпроса ми е каква може да бъде глобата. Сега на кратко случката. Движа се по главен път. В колона сме няколко автомобила. Скоростта ми е не повече от разрешената- около 45-50. Главния път се пресича от малка уличка на която има автомобил, който седи там и прави някъкви маневри. Това аз не го виждам. После го разбрах. Та автомобила, който е пред, пред моя решава както се движим в колона по главен път изведнъж рязко да спре, без да подаде никакъв признак за това (мигачи, аварийни), за да даде възможност на този автомобил от малката уличка да я пресече. В следствие на това той е ударен от микробус и аз отзад в микробуса.Знам, че съм виновен в случая, питането ми е с колко да се приготвя.Благодаря предварително на отзовалите се.Ето това са последиците:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно наказателно постановление от КАТ
Collapse
X
-
(2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Който поради движение с несъобразена скорост, неспазване на дистанция или нарушение по ал. 1 причини пътнотранспортно произшествие, се наказва с глоба от 100 до 200 лв., ако деянието не съставлява престъпление.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ако пише "ЗДП", аз бих го обжалвал това постановление."Съвeтът пo зaкoнoдaтeлcтвoтo cъcтaвя cпиcък нa oфициaлнитe cъкpaщeния нa нaимeнoвaниятa нa чecтo пpилaгaнитe нopмaтивни aктoвe, кoйтo пepиoдичнo пoпълвa cъc cъкpaщeния нa нaимeнoвaниятa нa нopмaтивнитe aктoвe, издaдeни пo-къcнo. Спиcъкът и дoпълнeниятa му ce oбнapoдвaт в Дъpжaвeн вecтник.""Приложение към § 3 на преходните и заключителните разпоредби на УПЗНА(Доп. - ДВ, бр. 7 от 1978 г., доп. - ДВ, бр. 57 от 1980 г.)СПИСЪК на съкращенията в наименованията на често прилаганите нормативни актове1. Кодекси, закони и укази...ЗДО - Закон за данък върху оборотаЗДВП - Закон за движение по пътищатаЗДП - Закон за държавните предприятияЗДС - Закон за другарските съдилищаЗДСК - Закон за Държавната спестовна каса
Коментар
-
BO написа:(2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Който поради движение с несъобразена скорост, неспазване на дистанция или нарушение по ал. 1 причини пътнотранспортно произшествие, се наказва с глоба от 100 до 200 лв., ако деянието не съставлява престъпление.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Лоша работа....Сам ли беше или ?Важното е, че си на пътя и няма пострадали, до колкото се разбира."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Re: Въпрос относно наказателно постановление от КАТ
moko написа:...Та автомобила, който е пред, пред моя решава както се движим в колона по главен път изведнъж рязко да спре, без да подаде никакъв признак за това (мигачи, аварийни), за да даде възможност на този автомобил от малката уличка да я пресече....
Коментар
-
В този случай някой ако ти даде предимство, което го нямаш, стой си на място и не го използвай. Ще ми бъде интересно да видя случка един да пусне друг пред него, другия стои защото е без предимство, първия започва да му се кара да минава, втория отказва да мине и накрая слизат и започва кютека. :D В този ред на мисли по кой член биха ме глобили от ЗДвП, като умишлено пропусна някой, който е без предимство?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Аз винаги съм готов да пусна някой без предимство, но не да набия кучките, а да погледна огледалото и да видя, че няма някой залепен за гъза ми. А неспазването на дистанция е друга тема.НИКОГА не пускам пререждащи се нахалници ако ще и да се ударим.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Мисля, че някъде из дебрите на закона пишеше, че всеки водач е длъжен да се движи с такава скорост и ДИСТАНЦИЯ след предния автомобил която му дава възможност да спре при внезапно спиране на движещия се пред него.Това дали дава предимство на някого или е набил спирачки поради внезапно изскочил човек пред колата му, според мен не оправдава движещия се след него ако го удари.
Коментар
-
коцев написа:Мисля, че някъде из дебрите на закона пишеше, че всеки водач е длъжен да се движи с такава скорост и ДИСТАНЦИЯ след предния автомобил която му дава възможност да спре при внезапно спиране на движещия се пред него.Това дали дава предимство на някого или е набил спирачки поради внезапно изскочил човек пред колата му, според мен не оправдава движещия се след него ако го удари.
Коментар
-
Аз имах в предвид написаното от Дидко.Точно поради тази причина, НИКОГА, НИКОГА не си отстъпвам предимството.Като е на уличка без предимство, ЩЕ ЧАКА! Ако трябва цял час.Законът си е закон и както отнемането на предимство, така и доброволното самолишаване от него са НАРУШЕНИЯ!Които често имат последици като случилото се на колегата.
Коментар
-
BO написа:В този ред на мисли по кой член биха ме глобили от ЗДвП, като умишлено пропусна някой, който е без предимство?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар