Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте място за ядрено-магнитен резонанс?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Препоръчайте място за ядрено-магнитен резонанс?

В София. Евентуално ако работят и по здравна каса - ще е добре. Ако не - то има ли някаква съществена разлика? Доколкото разбрах, има различни видове уреди, които го правят. Какъв да търся?

Re: Препоръчайте място за ядрено-магнитен резонанс?

ogi28b написа:
    В София. Евентуално ако работят и по здравна каса - ще е добре. Ако не - то има ли някаква съществена разлика? Доколкото разбрах, има различни видове уреди, които го правят. Какъв да търся?
    Препоръчвам ти като най-съвременен този в "Пирогов".Работят и по каса.Разликата между каса и без каса е "едни"490лв.Контраста се плаща обаче и при двата варианта-около 190лв/може и по-малко,но не съм сигурен/.Дори и доктор ще ти дам-д-р Антонова.
    1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.

Коментар

Миналата година ми се наложи да търся и ползвам услуги за ЯМР.Насочиха ме към "МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ СОФИЯМЕД"/просто така го копирах с главни букви/.Останах очарован от вниманието и най-вече от професионализма на служителите там.Доколкото разбрах техниката е една от най-съвременните,а и работят по клинични пътеки,което е важно за тебе!пп.Контраста ако изобщо има нужда/при неясна картина е или 60 или 90лв/не помня/,защото при мене не беше необходимо!
      LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
      LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
      LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
      Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
      Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Пирогов, ВМА, Токуда, Софиямед. от Токуда и Пирогов съм доволен, голам кеф беше
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Какъв тип са скенерите в тея болници? Тунелни? Някой може ли да каже нещо повече за скенера в ДЦ Спектър, например (води се отворен тип), и като цяло дали има разлика между тунелните и отворените? Тоя на Спектър (според сайта) е най-ново поколение на Хитачи.

Коментар

ogi28b написа:
            Какъв тип са скенерите в тея болници? Тунелни? Някой може ли да каже нещо повече за скенера в ДЦ Спектър, например (води се отворен тип), и като цяло дали има разлика между тунелните и отворените? Тоя на Спектър (според сайта) е най-ново поколение на Хитачи.
            Скенер и ядрено-магнитен резонанс са две абсолютно различни неща.Всъщност за кое от двете иде реч?Отворения тип ,ако тунелния прилича на буква "О",той е като буква "С".Т.е масата,накоято лежи болния влиза или в тунел/тунелен тип/,или в тунел,отворен от едната страна.Това се прави уж да нямаш клаустрофобия.Но са доста по маломощни и неконтрастни.Но все пак-скенер или ЯМР?

Коментар

ЯМР. Не знам защо му викам скенер, нали уж пак нещо те гледа, сканира те, де да знам какво те прави.

Коментар

по-скоро се интересувай от лекарите - и най-модерният ЯМР да те снима, като не могат да интерпретират резултатите правилно - язък за напъна!
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ogi28b написа:
                  ЯМР. Не знам защо му викам скенер, нали уж пак нещо те гледа, сканира те, де да знам какво те прави.
                  Скенера/или т.нар.компютърна томография/е на принципа на рентгеновите лъчи.ЯМР се базира на трептенето на водородния атом-т.е при него няма облъчване.И при двете лъчите правят"срезове"на тялото с различна дебелина.При "скенера" са по-дебели,просто няма възможностите на ЯМР-то.

Коментар

ти кажи какво горе долу ще се снима по темата имам наблюдение над този в ВМА доста добър доволни сме ходили сме и в Александровка преди години но там май нещо се сбърка ЯМР-то и все във ВМА ходим от тогава
                    Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                    Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                    Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                    Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

А в какво точно се изразява "доволството" ти от ЯМР-то? Ще се снима крак.

Коментар

Аз съм ходил в УМБАЛ Света Анна. ЯМР на коляно. С последваща артроскопия в Св. Панталеймон на бул. Ал. Маринов.

Коментар

Аз май не разбирам много от тези неща но не е ли ИСУЛ една от най-добрите болници с такъв скенер ?
                          Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

ogi28b написа:
                            А в какво точно се изразява "доволството" ти от ЯМР-то? Ще се снима крак.
                            Оги сестра ми е снимана до сега 7-8 пъти (няма да разяснявам).По нейни думи отношението било много добро (на персонала).Качеството на снимките също е добро (според доктора и), аз няма как да ги видя понеже са на CD от известно време.Още докато беше малка казваше че даже и пускат музика да слуша докато трае процедурата. При нея снимаме главата и то в доста проекции (5 или 6 ще излъжа).Та в това се изразява "доволството" ни.
                            Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                            Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                            Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                            Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Жена ми доста често прави Ямр,3 пъти само тази година, добри са в Иван Рилски и 2градска болница(до френската гимназия) като втория е най - съвременния. Предполагам че доста зависи и какво ще снимат.Това със здравната каса го забрави дават много малко направления и отделно ги гледа комисия в здравната каса за да го получиш, така че след 3 месеца ако си късметлия.

Коментар

Working...
                              X