Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Можеш ли да си играеш с парното?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Можеш ли да си играеш с парното?

Забелязвам вече 3-та година, че като пуснат парното, след 12 часа някой си играе с него. Чувам разни скърцания и развивания все едно в продължение на някви минути. Възможно ли е тия над нас или под нас да правят някакъв трик? Има няма през 1, 2 седмици ги чувам тия звуци, а те се пренасят добре по тръбите. Явно чакат да заспят всички и почват да правят магии, но не мога да се сетя какви точно. Джаджата е на парното, дето ти отчита. По какъв друг начин лъжат нещата? Ще ги ***пиийп*** и ще ги сецна другия път, ама пък и не знам от кой етаж го правят.Цензурирано. Колега без такива, моля те!Модераторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Чувал съм за случаи в които хората направо сменят радиаторите с такива, без топломер. Може да сменят радиаторите.
    FIAT Nuova Punto 1.2 8V
    FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
    ...and justice for all

Коментар

AdViSoRa написа:
      Чувал съм за случаи в които хората направо сменят радиаторите с такива, без топломер. Може да сменят радиаторите.
      Аз пък друго знам със сигурност.Тези от топлинните фирми продават на свои хора нови стикери и пломби за определена сума.И като си свалиш топломера надуваш парното на макс и преди да го спрат парното си слагат топломерите и навъртат малко еденици да на бият на очи ,а другите им плащат сметките.Аз за това нямам парно .

Коментар

AdViSoRa написа:
        При вече пуснато парно, как да станат нещата!? Това трябва да се пита специалист, да каже Е или НЕ Е възможно да има шашми...може кранчетата да им скърцат - не се знае

Коментар

Какво като е пуснато, имаш си кран на топлата и студената вода, затваряш и сменяш

Коментар

chaveto написа:
            Какво като е пуснато, имаш си кран на топлата и студената вода, затваряш и сменяш
            А как ще обезвъздушиш после!? Недей, защото не е толкова проста работата. Ако правят нещо - друго е измислено.

Коментар

И крайния резултат трупа ли се върху останалите във блока от техните магии?
              Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Железните тръби "пукат", нарича се температурно разширение, във нас все още сме със железните тръби и нощно време, като изстиват се чува такова тропане, говоря за локално парно, но по блоковете парното е от железни тръби, така че е меродавно това за което говоря!
                ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Има много варианти. Ама няма лошо...както се казваше, имаш бол пари-плащаш.

Коментар

ако ще правят трикове, няма да е през 10 дниправи се веджъж в началото на сезона и веднъж в края
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

knososs написа:
                      chaveto написа:
                      А как ще обезвъздушиш после!? Недей, защото не е толкова проста работата. Ако правят нещо - друго е измислено.
                      А защо реши, че няма как да изкараш въздуха

Коментар

Не знам при вас как е, но тук на радиатора си има топломер, но с едно ключе го махаш и надуваш на макс, като сложат бележка, че ще идва проверка си го слагат хората и това е...
                        Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

При нас топломера е отвън на апартамента в едно табло, директно на тръбата и няма как или поне аз не знам как може да се пипа.
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Това там не е топломер, а уреда ти за дялово разпределение. Топломера е долу в абонатната станция.И двете могат много успешно да се "пипат".

Коментар

qnkov написа:
                              И крайния резултат трупа ли се върху останалите във блока от техните магии?
                              Да. Има си един истински топломер за няколко входа или целия блик, зависи как е изпълнена инсталацията, който отчита консумираната топлоенергия в посочената част от сградата или цялата сграда. Тези измишльотини по радиаторите отчитат някакви си точки, които са на база едно към гьотере, ама не съвсем. В края на отчетния период се събират всички точки и отчетената реално постъпила топлинна енергия от общия топломер, се дели на общия брой точки. На базата на тези точки, се поределя кой колко ще плаща. Има някакъв процент от тази отчетена топлоенергия, който е различен за различните сгради, той се разпределя по равно м/у всички собственици в сградата. Това се приема че е топлина отдадена от сградата и сградната инсталация - нещо като загуба. Та в крайна сметка, оня дето краде топло, не трупа точки и топлината която е използвал се разпределя между тия дето са трупали точки съвестно през целия отоплителен период. Та познай, кой колко плаща за собственото си отопление и колко заради тези дето крадат топло. То за това и на ония от топлофикация не им пука длаи някой краде топло, защото не го краде от тях. Краде го от тези с които дели точките - дмек съседите.
                              style34 написа:
                              При нас топломера е отвън на апартамента в едно табло, директно на тръбата и няма как или поне аз не знам как може да се пипа.
                              А това е истинския топломер и той е индивидуален за всеки абонат. Отчита какво количество топла вода е минало по тръбите и с каква температура влиза при абоната и с каква излиза. Така се измерва реално потребената топлоенергия, и действията на комшулука не оказват влияние в/у сметката. Въпроса е, че за използването на този тип топлинно отчитане, си има изисквания за сградната инсталация.
                              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                              X