Проблема е когато съм пуснал uTorrent, интернета се бъгва и става ужасно бавен. Докато свалям каквото и да било с uTorrent няма проблеми, проблемите започват след като приключи свалянето. Дори и да огранича качването от uTorrent ефекта е нула. Няма никакъв трафик от програмата, а браузера отваря по 10-15 секунди и нагоре страници които се отварят за секунда. Спра ли uTorrent и всичко се оправя, но това не е решение на проблема. Кажете къде какво да бутам за да се оправят нещата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със скоростта на интернета
Collapse
X
-
Utorrent -> Options -> Preferences -> Bandwidth - и там най долу в меню-то има Number of connections. Не помня как са по подразбиране. Аз съм с 200 - 50 -4 на трите реда. Дай малко повече информация. На кой доставчик си ? Какъв пакет интернет, да няма ограничения по сесии? Рутер имаш ли, ако да какъв ?
-
Re: Проблем със скоростта на интернета
chaveto написа:Проблема е когато съм пуснал uTorrent, интернета се бъгва и става ужасно бавен. Докато свалям каквото и да било с uTorrent няма проблеми, проблемите започват след като приключи свалянето. Дори и да огранича качването от uTorrent ефекта е нула. Няма никакъв трафик от програмата, а браузера отваря по 10-15 секунди и нагоре страници които се отварят за секунда. Спра ли uTorrent и всичко се оправя, но това не е решение на проблема. Кажете къде какво да бутам за да се оправят нещата.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
nightlord написа:Utorrent -> Options -> Preferences -> Bandwidth - и там най долу в меню-то има Number of connections. Не помня как са по подразбиране. Аз съм с 200 - 50 -4 на трите реда. Дай малко повече информация. На кой доставчик си ? Какъв пакет интернет, да няма ограничения по сесии? Рутер имаш ли, ако да какъв ?mitkosoft написа:Пробвай да спреш DHT. Когато е пуснато при мен по трудно пък започва тегленето.
Коментар
-
Трафик може да не ти върти торент клиента, а някоя друга програма или процес на заден фон. Отвори command prompt с администраторски права и напиши netstat -b -n. Там където е established означава че в моюента има установена връзка...а най в ляво на реда е приложението което установява връзка.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
mitkosoft написа:Трафик може да не ти върти торент клиента, а някоя друга програма или процес на заден фон. Отвори command prompt с администраторски права и напиши netstat -b -n. Там където е established означава че в моюента има установена връзка...а най в ляво на реда е приложението което установява връзка.seninkn написа:Ограничи си скороста на уплоудТорент клиента ти затапя упът и ти циклят другите заявки и от там забвянето
Коментар
-
Махаш всички задачи от uTorrent и си решаваш проблема. Дори са спреш ъплоуда, компютрите на другите юзъри се опитват да теглят от теб и създават връзки към твоя компютър. Тези връзки използват служебния канал на програмата който пренася заявките и независимо че ти не теглиш, и от теб не теглят, тези заявки си вървят и много тормозят мрежовия интерфейс, ако имаш рутер той също се озорва с тях и това пречи на трафика. Дори и натоварват процесора на компа ти, но не винаги последното прави впечатление. Скайп има същия кусур, ама там поне малко хора имат добавени по няколко стотин скайп абонати. :DОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
chaveto написа:Това не е решение, все пак трябва и да сидвам.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Добре де, толкова много потребители ползват тоя клиент, никой не се е оплакал от подобно нещо. Не мислите ли, че проблемът може да е в нещо друго? Защо само авторът има този проблем? Аз защо го нямам? Нито съм правил някакви ограничения, нито съм променял някакви настройки по клиента. Всичко си е по подразбиране, с включена DHT мрежа. Имам 62 задачи в момента, а в листа съм имал понякога сигурно и двойно повече.И ако наистина проблемът е от клиента - просто го сменя с друг и всичко е наред. А вие го съветвате да прави редица ограничения, че даже и втори компютър да слага. Съмнявам се да има повече от 40-50 задачи. Ако проблемът е от броя на задачите и заявките, намали ги до 5 бр. и следи дали има промяна.
Коментар
-
ogi28b написа:Добре де, толкова много потребители ползват тоя клиент, никой не се е оплакал от подобно нещо. Не мислите ли, че проблемът може да е в нещо друго? Защо само авторът има този проблем? Аз защо го нямам? Нито съм правил някакви ограничения, нито съм променял някакви настройки по клиента. Всичко си е по подразбиране, с включена DHT мрежа. Имам 62 задачи в момента, а в листа съм имал понякога сигурно и двойно повече.И ако наистина проблемът е от клиента - просто го сменя с друг и всичко е наред. А вие го съветвате да прави редица ограничения, че даже и втори компютър да слага. Съмнявам се да има повече от 40-50 задачи. Ако проблемът е от броя на задачите и заявките, намали ги до 5 бр. и следи дали има промяна.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Преди 5-6 години имах същият проблем. Пуснат ли ми беше торент клиента, интернет почти нямах. Какво ли не правих, хардове сменях, какво ли не ограничавах, все същото. При преинсталация на ОС, временно нещата се оправяха, и после пак по старо му. Даже се бях засилил да се карам с доставчика, че по някакъв начин ми ограничават нета. После забелязах същият проблем при един приятел който си мислеше, че просто интернета му е бавен. Доставчика му бе различен.Така и не намерих решение на проблема. В един момент просто се оправи от само себе си, и си го обяснявах с бъгав торент клиент.
Коментар
-
nikolce написа:Преди 5-6 години имах същият проблем. Пуснат ли ми беше торент клиента, интернет почти нямах. Какво ли не правих, хардове сменях, какво ли не ограничавах, все същото. При преинсталация на ОС, временно нещата се оправяха, и после пак по старо му. Даже се бях засилил да се карам с доставчика, че по някакъв начин ми ограничават нета. После забелязах същият проблем при един приятел който си мислеше, че просто интернета му е бавен. Доставчика му бе различен.Така и не намерих решение на проблема. В един момент просто се оправи от само себе си, и си го обяснявах с бъгав торент клиент.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Аз съм имал такъв случай. Самия уиндоус има лимит на връзките /за 7 е 20бр/ независимо какво пишеш в юторрент.Пробвай товаhttp://www.technorms.com/24822/disab...-connectionsс рестарт след промяната на регистрито.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар