Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скоростта на интернета

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със скоростта на интернета

Проблема е когато съм пуснал uTorrent, интернета се бъгва и става ужасно бавен. Докато свалям каквото и да било с uTorrent няма проблеми, проблемите започват след като приключи свалянето. Дори и да огранича качването от uTorrent ефекта е нула. Няма никакъв трафик от програмата, а браузера отваря по 10-15 секунди и нагоре страници които се отварят за секунда. Спра ли uTorrent и всичко се оправя, но това не е решение на проблема. Кажете къде какво да бутам за да се оправят нещата.

Utorrent -> Options -> Preferences -> Bandwidth - и там най долу в меню-то има Number of connections. Не помня как са по подразбиране. Аз съм с 200 - 50 -4 на трите реда. Дай малко повече информация. На кой доставчик си ? Какъв пакет интернет, да няма ограничения по сесии? Рутер имаш ли, ако да какъв ?

Коментар

Re: Проблем със скоростта на интернета

chaveto написа:
      Проблема е когато съм пуснал uTorrent, интернета се бъгва и става ужасно бавен. Докато свалям каквото и да било с uTorrent няма проблеми, проблемите започват след като приключи свалянето. Дори и да огранича качването от uTorrent ефекта е нула. Няма никакъв трафик от програмата, а браузера отваря по 10-15 секунди и нагоре страници които се отварят за секунда. Спра ли uTorrent и всичко се оправя, но това не е решение на проблема. Кажете къде какво да бутам за да се оправят нещата.
      Пробвай да спреш DHT. Когато е пуснато при мен по трудно пък започва тегленето.
      Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

nightlord написа:
        Utorrent -> Options -> Preferences -> Bandwidth - и там най долу в меню-то има Number of connections. Не помня как са по подразбиране. Аз съм с 200 - 50 -4 на трите реда. Дай малко повече информация. На кой доставчик си ? Какъв пакет интернет, да няма ограничения по сесии? Рутер имаш ли, ако да какъв ?
        При мен въпросните настроики са по същия начин. Доставчика ми е някакъв кабелен, нямам си и на идея какъв му е нета и от къде го взима. Принципно ограничението е по мак адрес, TTL=50 нямам си и на идея дали има и други ограничения. Рутер имам някакъв Netgear на доста годинки е, но никога не съм имал проблем с него и нищо не съм бутал по него от както е настроен.Интересното е, че когато свалям няма проблем, а като почна да сидвам идва проблема. Още по интересното е, че не излиза никакъв трафик от мен като сидер. Сидвам докато свалям, след като приключи свалянето спира и сидването, все едно никой не иска сиид.
        mitkosoft написа:
        Пробвай да спреш DHT. Когато е пуснато при мен по трудно пък започва тегленето.
        Ефекта е = 0

Коментар

Трафик може да не ти върти торент клиента, а някоя друга програма или процес на заден фон. Отвори command prompt с администраторски права и напиши netstat -b -n. Там където е established означава че в моюента има установена връзка...а най в ляво на реда е приложението което установява връзка.
          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Ограничи си скороста на уплоудТорент клиента ти затапя упът и ти циклят другите заявки и от там забвянето
            ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

mitkosoft написа:
              Трафик може да не ти върти торент клиента, а някоя друга програма или процес на заден фон. Отвори command prompt с администраторски права и напиши netstat -b -n. Там където е established означава че в моюента има установена връзка...а най в ляво на реда е приложението което установява връзка.
              firefox - establishedutorrent - syn_sentтова ми показва.
              seninkn написа:
              Ограничи си скороста на уплоудТорент клиента ти затапя упът и ти циклят другите заявки и от там забвянето
              ограничена е и положението е същото.

Коментар

Махаш всички задачи от uTorrent и си решаваш проблема. Дори са спреш ъплоуда, компютрите на другите юзъри се опитват да теглят от теб и създават връзки към твоя компютър. Тези връзки използват служебния канал на програмата който пренася заявките и независимо че ти не теглиш, и от теб не теглят, тези заявки си вървят и много тормозят мрежовия интерфейс, ако имаш рутер той също се озорва с тях и това пречи на трафика. Дори и натоварват процесора на компа ти, но не винаги последното прави впечатление. Скайп има същия кусур, ама там поне малко хора имат добавени по няколко стотин скайп абонати. :D
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Това не е решение, все пак трябва и да сидвам.

Коментар

chaveto написа:
                    Това не е решение, все пак трябва и да сидвам.
                    Няма пълно щастие :D Сложи си втори компютър, от който да сийдваш и му пусни отделен канал за интернет. Друго спасение няма. Като сийдваш или дори само да теглиш (съответно сийдваш само това което си изтеглил и стои като задача за теглене в момента), торент клиента генерира и в същото време отговаря на стотици, дори хиляди заявки. Именно тези заявки, колкото и да са малки като обем информация, те вървят с висока скорост, създават много задачи за LAN контролера и "занимават" CPU с търсене на определени фреймове от сийдваната информация, проверка на вече изтеглените за грешки, четене и изпращане на заявените от другите торент клиенти фреймове и стаа един голям бъркоч от информация, който трябва да се организира от твоя компютър.
                    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Добре де, толкова много потребители ползват тоя клиент, никой не се е оплакал от подобно нещо. Не мислите ли, че проблемът може да е в нещо друго? Защо само авторът има този проблем? Аз защо го нямам? Нито съм правил някакви ограничения, нито съм променял някакви настройки по клиента. Всичко си е по подразбиране, с включена DHT мрежа. Имам 62 задачи в момента, а в листа съм имал понякога сигурно и двойно повече.И ако наистина проблемът е от клиента - просто го сменя с друг и всичко е наред. А вие го съветвате да прави редица ограничения, че даже и втори компютър да слага. Съмнявам се да има повече от 40-50 задачи. Ако проблемът е от броя на задачите и заявките, намали ги до 5 бр. и следи дали има промяна.

Коментар

ogi28b написа:
                        Добре де, толкова много потребители ползват тоя клиент, никой не се е оплакал от подобно нещо. Не мислите ли, че проблемът може да е в нещо друго? Защо само авторът има този проблем? Аз защо го нямам? Нито съм правил някакви ограничения, нито съм променял някакви настройки по клиента. Всичко си е по подразбиране, с включена DHT мрежа. Имам 62 задачи в момента, а в листа съм имал понякога сигурно и двойно повече.И ако наистина проблемът е от клиента - просто го сменя с друг и всичко е наред. А вие го съветвате да прави редица ограничения, че даже и втори компютър да слага. Съмнявам се да има повече от 40-50 задачи. Ако проблемът е от броя на задачите и заявките, намали ги до 5 бр. и следи дали има промяна.
                        И аз го имам този проблем когто работи торент клиента, на всичко отгоре над 10 години бях IT сферата и сме си чупили главите с тия торент трафици. Пробвали сме какво ли не, но ефекта нулев. Каквито и ограничения да слагаш на отрент клиента, сървъра на тракера пази информацията, че ти сийдваш даден филм или софтуер или каквото там си пуснал. Така самият торент тракер препраща към теб заявки, а компютъра ти трябва да ги отхвърли защото си ограничил броя на връзките. За да се случи това, е необходимо компютъра ти да приеме заявките, да ги определи като такива и чак след това да ги отхвърли. Тоест, дали ще позволиш 10 или 1000 връзки, завките си идват към теб и компютъра ти ги обработва по един или друг начин. DSL рутера също се тормози от тези завки. Щом торент клиента се е регистрирал към тракера, дори и през рутера да не успява да сийдва, заявките до рутера пак си вървят и ползват ресурс.

Коментар

Преди 5-6 години имах същият проблем. Пуснат ли ми беше торент клиента, интернет почти нямах. Какво ли не правих, хардове сменях, какво ли не ограничавах, все същото. При преинсталация на ОС, временно нещата се оправяха, и после пак по старо му. Даже се бях засилил да се карам с доставчика, че по някакъв начин ми ограничават нета. После забелязах същият проблем при един приятел който си мислеше, че просто интернета му е бавен. Доставчика му бе различен.Така и не намерих решение на проблема. В един момент просто се оправи от само себе си, и си го обяснявах с бъгав торент клиент.
                          00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                            Преди 5-6 години имах същият проблем. Пуснат ли ми беше торент клиента, интернет почти нямах. Какво ли не правих, хардове сменях, какво ли не ограничавах, все същото. При преинсталация на ОС, временно нещата се оправяха, и после пак по старо му. Даже се бях засилил да се карам с доставчика, че по някакъв начин ми ограничават нета. После забелязах същият проблем при един приятел който си мислеше, че просто интернета му е бавен. Доставчика му бе различен.Така и не намерих решение на проблема. В един момент просто се оправи от само себе си, и си го обяснявах с бъгав торент клиент.
                            Когато си имал този проблем, и след това когато е "изчезнал", нещо като да сложиш или махнеш рутер, случвало ли се е ? При мен като вържа компа директно към интернет, скороста на торент клиента се вдига значително в сравнение с тази която държи през рутера, но тогава чак компа ми се забавя почти двойно, докато тегля нещо. През рутера, торент клиента не товари компа, само се забавя скороста с която свалям и съответно браузването става голяма мъка. Като огранича броя на връзките и скороста на сваляне и качване, браузването се пооправя. също се освобождава ресурс и за другите компютри в локалната мрежа. Забелязах обаче, че дори да изключа торент клиента, към рутера продължават да вървят и то сголяма скорост UDP заявки от другите потребители на торент тракера. Тези заявки не се рутират към компа и за това в активните връзки на компа не се виждат.

Коментар

Аз съм имал такъв случай. Самия уиндоус има лимит на връзките /за 7 е 20бр/ независимо какво пишеш в юторрент.Пробвай товаhttp://www.technorms.com/24822/disab...-connectionsс рестарт след промяната на регистрито.

Коментар

Working...
                              X