Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за камина

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за камина

Здравейте, въпроса ми е към тези от вас които се топлят с камина с вратичка и стъкло. Камината е с вратичка която е най отгоре на лицевата страна, под вратичката е чекмеджето за пепелта, а под него има празно пространство за дърва. Подовата настилка е паркет истински, едновремешен, не е циклен и не е лакирван последните 10 години. Въпроса ми е дали ще може да стои камината направо върху паркета или ще трябва някаква ламарина. Днес купих една специална поставка с теракот и алуюиниеви лайсни но ваичко това е 4 санта и повдига камината и тръбите не влизат в розетката на комина. Като махна поставката всичко си влиза. Явно камината е правена по стандарт някакъв и не позволява да се подлага нищо отдолу.
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Re: Въпрос за камина

mitkosoft написа:
    Здравейте, въпроса ми е към тези от вас които се топлят с камина с вратичка и стъкло. Камината е с вратичка която е най отгоре на лицевата страна, под вратичката е чекмеджето за пепелта, а под него има празно пространство за дърва. Подовата настилка е паркет истински, едновремешен, не е циклен и не е лакирван последните 10 години. Въпроса ми е дали ще може да стои камината направо върху паркета или ще трябва някаква ламарина. Днес купих една специална поставка с теракот и алуюиниеви лайсни но ваичко това е 4 санта и повдига камината и тръбите не влизат в розетката на комина. Като махна поставката всичко си влиза. Явно камината е правена по стандарт някакъв и не позволява да се подлага нищо отдолу.
    Предлагам да подрежеш тръбите с нужното.Не е препоръчително камината да е директно върху дървото.
    Шофирай разумно, на пътя не си сам.
    Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
    Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
    Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Re: Въпрос за камина

todorshalev написа:
      mitkosoft написа:
      Предлагам да подрежеш тръбите с нужното.Не е препоръчително камината да е директно върху дървото.
      Ако ги подрежа няма ли да има проблем с напъхването на тръбите една в друга
      Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Вкъщи камината е с метална плоскост най отдолу и е директно в/у паркета, но тази метална плоскост си е към самата камина, не е слагана допълнително и няма никакви проблеми, колкото и да е загрята камината няма голяма топлина долу на пода.
        punto HGT

Коментар

didich написа:
          Вкъщи камината е с метална плоскост най отдолу и е директно в/у паркета, но тази метална плоскост си е към самата камина, не е слагана допълнително и няма никакви проблеми, колкото и да е загрята камината няма голяма топлина долу на пода.
          Колега даваш ми малък лъч надежда..и аз мисля че няма да нагрява много долу щото ако нагрява много ще се запалят дървата които са в отсега най отдолу на камината
          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Все ми се струва, че ако имаше проблем с топлината на пода би следвало производителя на камината да напише, че при експлоатация е препоръчително печката да се постави в/у нещо, така че пали смело.
            punto HGT

Коментар

didich написа:
              Все ми се струва, че ако имаше проблем с топлината на пода би следвало производителя на камината да напише, че при експлоатация е препоръчително печката да се постави в/у нещо, така че пали смело.
              В книжката пише че каюината трябва да е поставена върху негорима повърхност, но си мисля, че е написамо от гледна точка на това,че ако падне някой въглен при отварянето да не се повреди настилката. А и с квото и да я повдигах днес никой размер кюнци не пасва с височината на розетката, така, че явно е проектирана да стои на пода. С какви ли не размери кюнци не пробвах или идва няколко санта по високо или по ниско.
              Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Ако толко ти е притеснено просто отиди до най близкия цех за метали и купи едно парче дебела ламарина, примерно 2-3мм, хем ще ти е защитен пода, хем с 2-3мм няма да ти е фатално за кюнците
                punto HGT

Коментар

Кюнците могат и да се режат...
                  Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Аз си взех подложка специално за камина... Дебела е около 2-3см и е налепена с теракот... Много красиво стои... Да не говорим че и кюнците съм ги рязал, защото както и да въртях все не ставаха... Така че споко...
                    Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                    Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                    EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

mitkosoft написа:
                      В книжката пише че каюината трябва да е поставена върху негорима повърхност, но си мисля, че е написамо от гледна точка на това,че ако падне някой въглен при отварянето да не се повреди настилката. А и с квото и да я повдигах днес никой размер кюнци не пасва с височината на розетката, така, че явно е проектирана да стои на пода. С какви ли не размери кюнци не пробвах или идва няколко санта по високо или по ниско.
                      Това, че кюнците не ти стават не означава, че е проектирана да стои на пода, защото по тази логика ако не си на паркет пак няма да стане. Кюнците могат да се режат, посъветваха те и други колеги. Хубаво е да стой на нещо трудно запалимо защото пада жар, пукат дървата и отскачат...... Затова е хубаво да я сложиш върху нещо за да не стане беля, било то и 0.5мм ламарина. Ако я слагаш на ламарина е хубаво да сложиш и някакви лайсни с които да покриеш ламарината покрая, за да не стане пък беля с нея.

Коментар

И все пак вие като собственици на камини, усещате ли сериозно нагряване в частта която се допира с пода.
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

mitkosoft написа:
                          И все пак вие като собственици на камини, усещате ли сериозно нагряване в частта която се допира с пода.
                          Зависи как гори и по колко време. Ако си я палиш арабията и нон стоп се нагрява всичко покрай нея, но не и до температура от която да се самозапали нещо.

Коментар

Моята е директно върху паркет вече 10 години, като в най-студените дни гори 24 часа на ден - проблем няма никакъв, нито има прогаряне по паркета.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                              Моята е директно върху паркет вече 10 години, като в най-студените дни гори 24 часа на ден - проблем няма никакъв, нито има прогаряне по паркета.
                              Супер, ей тва исках да чуя.
                              Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Working...
                              X