Здравейте, въпроса ми е към тези от вас които се топлят с камина с вратичка и стъкло. Камината е с вратичка която е най отгоре на лицевата страна, под вратичката е чекмеджето за пепелта, а под него има празно пространство за дърва. Подовата настилка е паркет истински, едновремешен, не е циклен и не е лакирван последните 10 години. Въпроса ми е дали ще може да стои камината направо върху паркета или ще трябва някаква ламарина. Днес купих една специална поставка с теракот и алуюиниеви лайсни но ваичко това е 4 санта и повдига камината и тръбите не влизат в розетката на комина. Като махна поставката всичко си влиза. Явно камината е правена по стандарт някакъв и не позволява да се подлага нищо отдолу.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за камина
Collapse
X
-
Re: Въпрос за камина
mitkosoft написа:Здравейте, въпроса ми е към тези от вас които се топлят с камина с вратичка и стъкло. Камината е с вратичка която е най отгоре на лицевата страна, под вратичката е чекмеджето за пепелта, а под него има празно пространство за дърва. Подовата настилка е паркет истински, едновремешен, не е циклен и не е лакирван последните 10 години. Въпроса ми е дали ще може да стои камината направо върху паркета или ще трябва някаква ламарина. Днес купих една специална поставка с теракот и алуюиниеви лайсни но ваичко това е 4 санта и повдига камината и тръбите не влизат в розетката на комина. Като махна поставката всичко си влиза. Явно камината е правена по стандарт някакъв и не позволява да се подлага нищо отдолу.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
-
Re: Въпрос за камина
todorshalev написа:mitkosoft написа:Здравейте, въпроса ми е към тези от вас които се топлят с камина с вратичка и стъкло. Камината е с вратичка която е най отгоре на лицевата страна, под вратичката е чекмеджето за пепелта, а под него има празно пространство за дърва. Подовата настилка е паркет истински, едновремешен, не е циклен и не е лакирван последните 10 години. Въпроса ми е дали ще може да стои камината направо върху паркета или ще трябва някаква ламарина. Днес купих една специална поставка с теракот и алуюиниеви лайсни но ваичко това е 4 санта и повдига камината и тръбите не влизат в розетката на комина. Като махна поставката всичко си влиза. Явно камината е правена по стандарт някакъв и не позволява да се подлага нищо отдолу.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
didich написа:Вкъщи камината е с метална плоскост най отдолу и е директно в/у паркета, но тази метална плоскост си е към самата камина, не е слагана допълнително и няма никакви проблеми, колкото и да е загрята камината няма голяма топлина долу на пода.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
didich написа:Все ми се струва, че ако имаше проблем с топлината на пода би следвало производителя на камината да напише, че при експлоатация е препоръчително печката да се постави в/у нещо, така че пали смело.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Аз си взех подложка специално за камина... Дебела е около 2-3см и е налепена с теракот... Много красиво стои... Да не говорим че и кюнците съм ги рязал, защото както и да въртях все не ставаха... Така че споко...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
mitkosoft написа:В книжката пише че каюината трябва да е поставена върху негорима повърхност, но си мисля, че е написамо от гледна точка на това,че ако падне някой въглен при отварянето да не се повреди настилката. А и с квото и да я повдигах днес никой размер кюнци не пасва с височината на розетката, така, че явно е проектирана да стои на пода. С какви ли не размери кюнци не пробвах или идва няколко санта по високо или по ниско.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар