Преди около месец си купих въпросното дърво . Забелязах обаче, че от време на време при разговор хората отсреща спират да ме чуват. Проблема се появява абсолютно на случаен принцип, днес го прави 2 пъти следващите 5 дни няма проблем. Отначало набедих микрофона, но си мисля че проблема идва от слаба или дефектна антена на телефона. Намерих в настройките, че телефона си мери силата на сигнала и там пише -85dBm 14asu. Това е точно на работното ми място(на което проблема се появява най-често). Като се поразходих из офиса и навън сигнала се повишава до 27 asu. Дръпнах си някакво приложение което мери силата на сигнала на GSM i Wi-fi мрежите. Общо взето то ми показва същите стойности, но при него покрай скалата има червена, синя и зелена зона. -85dBm или 14 asu sa са в средата на синята зона, демек не е добре, а също че силата на сигнала е около 50%. На самия телефон чертите с покритието са пълни. След като изляза навън сигнала се качва на 95% и показателите са вече в зелената зона. Попремерих покритието тук там, оказва се на много места сигнала е лош(това според моя телефон разбира се). Така си правя заключение, че моя проблем се дължи на недостатъчен сигнал. сложихме същото приложение на приятелката ми, тя е със S3 mini. На местата със слабо покритие при нея стрелката превърта скалата няколко пъти - сигнал 100%. Така се оказва, че на работното ми място няма проблеми с покритието. Вчера вечерта ми дойде на ум да спра 3G мрежата и да мина само на 2G. след като го направих според сигналометъра, покритието е по задоволително, не е 100% но около 85-90. Не съм имал проблем с разговорите днес, но не съм и говорил много, така че не мога да правя генерални изводи, че съм си решил проблема. Въпросите ми са следните:1) дали някой има същия телефон и евентуално такъв проблем2) подобен проблем на друг телефон3) ако се окаже че само моето lenovo прави тези мизерии, дали мога да рекламирам телефона и как точно мога да докажа проблемите с покритиетоОбщо взето всякакви мнения и идеи ще са добре дошли с изключение на тези от сорта: купил си си от най-китайските телефони, какво очакваш
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с покритие на LENOVO A680
Collapse
X
-
Проблемът може и да е в мрежата.Допреди няколко седмици, на работното ми място си имах винаги фул обхват на 3G на Виваком.От един момент насам, обхватът рязко падна. На същото място, със същия телефон. Сега се движи около 1 чертичка, до загуба на 3G обхват и преминаване на 2G.Така е и на телефона ми, и на таблета (което гарантира, че проблемът не е в моите устройства). В къщи нямам такъв проблем.Възможно е операторите по някаква причина да са намалили мощността на клетките или да са поизключили няколко.Добре е да сравниш обхватите на твоя телефон с още някой на същия оператор. Просто ги слагаш един до друг и гледаш дали има разлика. Така поне ще си сигурен, че не е от оператора проблема.
Коментар
-
Hristian_Aleksiev написа:Версията е 4.2.2 , Мтел-ски абонат съм. До сега не съм се сещал да пробвам с друг оператор просто защото не мисля че проблема може да е от там. Изключвам и сим картата, защото си ползвам същата с която бях и преди да купя Lenovo-то
Коментар
-
Immortal написа:Добре е да сравниш обхватите на твоя телефон с още някой на същия оператор. Просто ги слагаш един до друг и гледаш дали има разлика. Така поне ще си сигурен, че не е от оператора проблема.chaveto написа:Ако си имаш гаранция..... си занеси телефона, според мен хората са добри и не са такива който ще извъртат нещата.
Коментар
-
Малко е стара темата, но все пак ще се включа може да е полезен отговора ми за някого. Притежавам въпросното устройство Lenovo A680 и доста често ми се случва като говоря с някой да не ме чува. Под често имам предвид 2-3 пъти седмично. Започна да прави така след около 3 месеца употреба. За жалост е купуван от китайски сайт и няма как да го пратя на сервиз по гаранция, а не ми се дават излишни пари.
Коментар
-
Hristian_Aleksiev написа:Версията е 4.2.2 , Мтел-ски абонат съм. До сега не съм се сещал да пробвам с друг оператор просто защото не мисля че проблема може да е от там. Изключвам и сим картата, защото си ползвам същата с която бях и преди да купя Lenovo-то
Коментар
-
При мен проблема изчезна. Дали е било временно проблемно покритието на работното ми място или пък защото телефона пада 2-3 пъти от масата у дома Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 . За сега нямам оплаквания. Забелязах обаче, че когато дам телефона на някой да говори и доста хора успяват да си сложат малкия пръст точно на дупката на микрофона и отсреща започват да не ги чуват. Явно този микрофон е капризен а и сложен на неподходящо място.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар