Аз друго се чудя. Как ме намират от разни онлайн каталози и ми звънят от 16 различни номера с верни данни за фирмата ми, обаче ЧСИ ми праща писма за някакви хора, които никога не съм чувал, че били работили при мен? И аз съм длъжен да им вадя бележки, че нямам и никога не съм имал такива служители...Не разбирам как такива дразнещи фирми с тия онлайн каталози ме намират и ми пращат проформи с абсолютно верни данни, обаче ЧСИ ми праща името на фирмата с някакъв друг булстат, който започва със 131, при положение че моят е с 200... И пак съм задължен да им вадя други бележки...Как едните имат верни данни, а другите не...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Частни съдебни изпълнители търсят длъжник на моя адрес?
Collapse
X
-
Stefanaki написа:Аз имах предвид ситуация като тази на колегата pi4_s_bravo. Без задължения към когото и да е, всичко платено до последната стотинка и въпреки това си откриваш имота отворен и изпразнен. Защото никой не живее там и респективно няма кой да влезе във връзка с ЧСИ.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
vital написа:Аз друго се чудя. Как ме намират от разни онлайн каталози и ми звънят от 16 различни номера с верни данни за фирмата ми, обаче ЧСИ ми праща писма за някакви хора, които никога не съм чувал, че били работили при мен? И аз съм длъжен да им вадя бележки, че нямам и никога не съм имал такива служители...Не разбирам как такива дразнещи фирми с тия онлайн каталози ме намират и ми пращат проформи с абсолютно верни данни, обаче ЧСИ ми праща името на фирмата с някакъв друг булстат, който започва със 131, при положение че моят е с 200... И пак съм задължен да им вадя други бележки...Как едните имат верни данни, а другите не...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Вероятно вече си решил проблема, а и не ми се чете всичко изписано.Ако имаш нотариален акт- пишеш едно уведомление до изпълнителя, че търсеното лице няма вещи, ценни книги или пари в имота ти, не притежава вещни права върху него, не сте в родннска или друга връзка, прилагаш копие на нот. акт и го носиш в офиса на ЧСИ. Всичко в два екземпляра- там ти ги подпечатват и двата, единия остава за теб. Специално с ЧСИ води нещата на хартия и ги пази. Мейли, обаждания...нямат доказателствена стойност. Идеята на изпълнителното производство е да бъде БЪРЗО. За защита от грешки не е мислено много като е писан кодекса а правата на трети лица извънредно често се оказват обект на нарушение заради направо никаквата им защита. Има искова такава, но редът за реализацията и е толкова безумен, че докато стигнеш до там, реално може и да няма вече какво да се защитава...
Коментар
-
kiro_of_the_day, благодаря ти за изчерпателния отговор.Само това за записването в общината само с договор си мисля, че е невъзможно. Един приятел, който е роден и има постоянно местожителство във Варна с адрес на родителите му, като студент в университета в Габрово и като съвестен гражданин е попълнил някога бланка за временно местожителство в Габрово с посочен срок на пребиваване до 5г. Изминава живота в Габрово и след още 5г се жени във Враца и не може да се запише в общината във Враца без някакъв документ от жена му и майка й, които са фактическите собственички на апартамента, в който живее със собствената си жена. Не стига това, ами за ГРАО той все още живее в Габрово. Той отива във Варна, за да отпише поне адреса в Габрово, но се оказва, че не може да се изтрие записа от полето с временно местожителство в софтуера и единственото логично е да се впише адреса му във Варна. И най-веселото, за да се впише адреса във Варна като временно местожителство (който му е и в личната карта като постоянно местожителство), то той трябва да има същия документ като във Враца, но да е подписан от неговите родители.Та, не е явно толкова лесно да се вписват разни адреси при ГРАО. Като комичното в горната ситуация е, че моя приятел може да го търсят на адрес в Габрово, където не живее повече от 10г реално.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Колкото до записването на адрес, когато пуснах дъщерята и зетя в наследствения ми апартамент аз процедирах така: отидохме с тях в ГРАО попълнихме необходимите бланки за двамата и готово, не разбирам какъв е проблема при приятеля на Stefanaki.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
"Проблема" е в това, че той навсякъде ходи сам, като използва дни от годишната си отпуска. А в същото време жена му и майката на жена му, респективно и родителите му са на работа и не могат да отидат и да попълнят бланките директно в ГРАО. Случката се е развила миналата година и няма връзка с избори.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:kiro_of_the_day, благодаря ти за изчерпателния отговор.Само това за записването в общината само с договор си мисля, че е невъзможно. Един приятел, който е роден и има постоянно местожителство във Варна с адрес на родителите му, като студент в университета в Габрово и като съвестен гражданин е попълнил някога бланка за временно местожителство в Габрово с посочен срок на пребиваване до 5г. Изминава живота в Габрово и след още 5г се жени във Враца и не може да се запише в общината във Враца без някакъв документ от жена му и майка й, които са фактическите собственички на апартамента, в който живее със собствената си жена. Не стига това, ами за ГРАО той все още живее в Габрово. Той отива във Варна, за да отпише поне адреса в Габрово, но се оказва, че не може да се изтрие записа от полето с временно местожителство в софтуера и единственото логично е да се впише адреса му във Варна. И най-веселото, за да се впише адреса във Варна като временно местожителство (който му е и в личната карта като постоянно местожителство), то той трябва да има същия документ като във Враца, но да е подписан от неговите родители.Та, не е явно толкова лесно да се вписват разни адреси при ГРАО. Като комичното в горната ситуация е, че моя приятел може да го търсят на адрес в Габрово, където не живее повече от 10г реално.
Коментар
-
Според нашия закон, съдебният изпълнител може да влезе във всяко помещение на длъжника. Не са длъжни преди това да правят проерка кое на кого е-щом човекът е регистриран там, предполага се, че и жилището, и вещите вътре са негови или има някакви права върху тях. Проверките се плащат. Не, че не може да провери чия е собствеността, но някой трябва да поиска и да плати тая проверка. Всеки доказва това, което е в негов интерес. В случая...ти имаш интерес да докажеш, че никакво имущество на длъжника не се намира при теб. Ти си този, който е заинтересован от това, действията по принудително изпълнение да бъдат отклонени и насочени другаде.За ЧСИ и всички служители в кантората му, твоят нотариален акт не е хартийка, а служебна тайна.
Коментар
-
Тайна собственост у нас няма. Т.е. това, което притежаваш, само по себе си не представлява никаква тайна.Тайната касае личните ти данни, а не собствеността ти. Собствеността ти се намира по адрес.Знам ли адреса, знам кой е собственик. Пише го в кадастъра, в разписна книга на общината, в агенция по вписванията...А със съдебно удостоверение, при нужда (примерно по някое дело) мога да искам от служба МДТ на общината да ми каже на чие име е деклариран даден имот. Не е никакъв проблем и копие от нотариалния ти акт да си извадя. Но...какво ще правя после с него? Тя собствеността си остава твоя.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар