Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Частни съдебни изпълнители търсят длъжник на моя адрес?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вчера на входната врата на блока имаше една бележка за някой си... да се яви за получаване на призовка, но на нея имаше единствено име без никакъв адрес, на това какво му казвате. Тия призовкажии дето минават и лепят бележките дали си свършват работата докрай? Колкото до това ЧСИ да влезе с разбиване на вратата когато ви няма не съм запознат, но надали имат чак такива права, би трябвало да го направи поне пред свидетели, а тогава те ще трябва да потвърдят, че разбиват паравилната врата. Колкото до поста на kiro_of_the_day малко ме учуди, освен ако той самия не е ЧСИ или не спи до такъв.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Интересно ми е къде се намира самото жилище. В голям блок с няколко входа,в кооперация самостоятелен номер на улица ли е?Нашият блок е с 24 входа номерирани азбучно.В повечето институции обаче е са под номера. И от там става голямо мазало.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

NikMar написа:
        Вчера на входната врата на блока имаше една бележка за някой си... да се яви за получаване на призовка, но на нея имаше единствено име без никакъв адрес, на това какво му казвате. Тия призовкажии дето минават и лепят бележките дали си свършват работата докрай? Колкото до това ЧСИ да влезе с разбиване на вратата когато ви няма не съм запознат, но надали имат чак такива права, би трябвало да го направи поне пред свидетели, а тогава те ще трябва да потвърдят, че разбиват паравилната врата. Колкото до поста на kiro_of_the_day малко ме учуди, освен ако той самия не е ЧСИ или не спи до такъв.
        ЧСИ винаги може да разбие врата ( с ключар) и винаги има свидетел с него, който се подписва на протокола.Под свидетели, не разбирай съседите, които ще потвърдят - да тук живее бай Стамат или еди кой си, а свидел е някой от кантората който потвърждава, че адреса конкретизиран с изпълнителният лист и адреса на влизане във владение, съвпадат. В общия случай има изваден изпълнителен лист, издаден от съда, в който детайлно са посочени освен имената и адреса на длъжника...Хора не е толкова сложно и не търсете под вола теле. Такива случай има бол и както написах в общият случай не ЧСИ е за е**не.

Коментар

А на мен ми е интересно след като влязат и ако се окаже, че търсят на грешно място, след това щетите, примерно от счупена брава/патрон кой ги покрива :D
          punto HGT

Коментар

style34 написа:
            kiro_of_the_day написа:
            .......
            Добре де, кажи в случая на колегата какво трябва да се направи, за да не ти нахлуят в апартамента. Ако ме няма и тия влязат и ми изнесат нещата какво правим??? Какво следва и каква вина има живеещият там?Ти най-добре можеш да даеш съвет какво е правилно да се направи, за да се избегне недоразумението.
            sasho_n2 написа:
            ( може да те накарат да им представиш и документ за собственост)
            Що? Значи аз да ходя, да си губя времето и да се занимавам с ЧСИ??? Че и документи да им нося? От къде на къде?
            Едно телефонно обаждане с разясняване на ситуацията върши работа. Никой колега няма да търси под вола теле и да си навлича излишни неприятности. Иначе освен по изрично настояване на взискателя никой няма да дойде да ти изнесе вещите, защото това е свързано с куп усложнения - назначаване на пазач, съхраняване и т.н., като за всичко това плаща взискателя и след това се дължи от длъжника.Ако все пак стане собственика на жилището следва да докаже собствеността върху вещите а и има иск за вреди срещу ЧСИ, както според мен и срещу недобросъвеестните лица - в случай този който се е регистрирал адресно там и срещу длъжностното лице извършило това без основание. Сега нямам време да пиша и нахвърлям основни неща - довечера повече.Со кротце и со благо се постигат много повече неща отколкото само с кютек.Така, че не скачайте много, че да не амбицирате колегата да направи нещата "по устав".
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Това си е полезна информация, защото явно не е прецедент.
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

NikMar написа:
                Уведомленията на ЧСИ са бланка по образец, утвърден от Министерство на правосъдието. Другото е отклонение от правилата.Но държавните СИ напр. си правят каквото поискат, защото не носят отговорност да вреди и мжеш да видиш всякакви изпълнения от тях.Иначе ЧСИ може да разпореди да се отворят или разбият вратте със или без помощта на ключар, без да е необходимо присъствието на свидетели.Подписа на ЧСИ е достатъчен на протокола. ЧСИ и ДСИ може да поиска и съдействието на органите на МВР за съдействие /предпочитан вариант при влизане без оказване на съдействие от страна на длъжника. Не, не съм ЧСИ - помощник ЧСИ съм и обикновенно в 99% от случаите аз съм "на терен" и извършвам тези принудителни действия, за които съм овластен от ЧСИ-то.И по 2 патрулки са се събирали за да усмирят бурни гражданье! Пъвата я викам аз - втората я викнаха полицаите за подкрепление, но това са изключения по-скоро, макар и доста да зачестиха напоследък. На Андрешко всеки друг му е виновен освен той самия.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                  ...Така, че не скачайте много, че да не амбицирате колегата да направи нещата "по устав".
                  Срещу добермани каква Ви е процедурата , че понякога и те действат по устав - скачат много и доста лесно се амбицират ?
                  Bravo 1.9 Mjet/120

Коментар

Няма как сулъо и пулъо да идва и да ти разбива вратата като си го уведомил че ти живееш в тоя дом.Те да не са някви БОГОВЕ и да правят квото си искат.И бой ще яде и ще го съдя после !!!Към автора на темата,обясни ситуацията в тоя форум,адвокати са и отговарят кое и как .Няма смисъл да си чешем езиците.Има хора с това се занимават.http://www.lex.bg/forum/

Коментар

xx_x написа:
                      kiro_of_the_day написа:
                      ...Така, че не скачайте много, че да не амбицирате колегата да направи нещата "по устав".
                      Срещу добермани каква Ви е процедурата , че понякога и те действат по устав - скачат много и доста лесно се амбицират ?
                      Наказателна отговорност ли ти се носи?

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                        На Андрешко всеки друг му е виновен освен той самия.
                        Твърдиш ли, че всички ЧСИ са честни и почтени и че няма пълни нещастници и боклуци сред тях?
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

[quote="style34"]
                          kiro_of_the_day написа:
                          На Андрешко всеки друг му е виновен освен той самия.
                          Твърдиш ли, че всички ЧСИ са честни и почтени и че няма пълни нещастници и боклуци сред тях?[/quoteИ ЧСИ са стадо като всяко друго стадо. Шефката ми е председател на Дисциплинарната комисия на Камарата и аз може би най-добре знам...

Коментар

Ооо, със сигурност ти знаеш, аз затова те питам. Но това ми беше мисълта де - Андрешковци има и от двете страни.

Коментар

Интересна ми е и на мене ситуацията с наличието в апартамента на някое добиче от 40+кг с остри зъбки
                              LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
                              LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
                              LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
                              Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
                              Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Жилището е блок с 6-7 входа, в бележката изрично е посочен моя вход,етаж и апартамент. Въпроса е как някой е отишъл без документи за собственост и се е регистрирал някъде пък после аз да му бера ядовете.
                                Фиат Крома 1.9 16v+
                                Фиат Браво 1.6 16v
                                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Working...
                                X