А бе, ’що сега не излезе някой и да направи протест, че горивата се сриват с всеки ден?
Бензиностанция ИвониАМ Хемус, посока София-Варнапредлага Дизел за 1,88лв./л
Бензиностанция Без имеСофия, ул. Среброструйпредлага Дизел за 1,90лв./л предлага Бензин А95 за 2,00лв./л
Бо, ти зареждал ли си на това Ивони? Заредих там от мерак да ги видя че ноември ги мярнах и викам ще пробвам, е първо ми заредиха 33л. при правилно настроена с обем от 40л. бутилка за газ, при условие че стигнах на газ до там и съм сигурен че щях да стигна поне до ОМВ-то след Правец и незнам защо но от разклона за Иваново до Русе ми се прииска да карам на бензин вместо да седя и да си почивам на пътя.
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
А бе, ’що сега не излезе някой и да направи протест, че горивата се сриват с всеки ден?
Аз не знам защо няма протести за това, че цените на всичко останало не се сриват, а си стоят същите?50 стотинки на литър трябва да даде сериозно намаление на доста стоки и услуги. Но не, БГ бизнесмена знае само да мрънка и да вдига цените.
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Аз не знам защо няма протести за това, че цените на всичко останало не се сриват, а си стоят същите?50 стотинки на литър трябва да даде сериозно намаление на доста стоки и услуги. Но не, БГ бизнесмена знае само да мрънка и да вдига цените.
Според дебелите книги логистичните разходи формират около 20% от стойността на стоките. Като това, разбира се не са само транспортните разходи, а всички логистични такива. Ти си окомуш момче, можеш да сметнеш колко би намаляла една цена, ако компонента, която формира да речем 10% от стойността бъде намалена с 20%.Освен това намалението все още не се е усетило особено на пазара на транспортни услуги - причини за това има много. А има и друго - леко увеличения марж би позволил на фирмите да генерират по-големи печалби, нещо, което може пък да се използва за инвестиции ( в добрия случай не инвестиции в нов джип на собственика ).
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Бо, ти зареждал ли си на това Ивони? Заредих там от мерак да ги видя че ноември ги мярнах и викам ще пробвам, е първо ми заредиха 33л. при правилно настроена с обем от 40л. бутилка за газ, при условие че стигнах на газ до там и съм сигурен че щях да стигна поне до ОМВ-то след Правец и незнам защо но от разклона за Иваново до Русе ми се прииска да карам на бензин вместо да седя и да си почивам на пътя.
Не. На такива бензиностанции не зареждам.Това го дадох просто за пример, защото го видях като най-евтиното гориво в България.style34, Lane Staley ти е отговорил каквото и аз бих казал.Единствено това не е засегнал:
style34 написа:
...Но не, БГ бизнесмена знае само да мрънка и да вдига цените.
А има и друго - леко увеличения марж би позволил на фирмите да генерират по-големи печалби, нещо, което може пък да се използва за инвестиции ( в добрия случай не инвестиции в нов джип на собственика ).
Нека и дано е така, нека има инвестиции, но не в джипове, както казваш. Но, да кажем, при куриерските услуги и транспортните фирми горивото формира доста голям процент. Преди години, когато започна рязкото поскъпване на горивата набързо вдигнаха билетите с няколко лева. Ще видим ще има ли реакция все пак. Съмнява ме, макар и прогнозите за ниските цени на горивата да са за месеци, дори години.
BO написа:
Не само бизнесмена, а всеки знае да мрънка.
Съгласен съм.
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар