Аз снощи си взех от кауфланд на промоция за 370 лева един Blaupunkt. Има всичко което търсих да има телевизор. FullHD, LED, USB Multimedia. Картината е повече от добра. Има добро ниво на контраст и хубаво черно. Няма системи за ъпскалиране , ни аз и не търсех подобни глупости. Няма как някой да ме убеди че ще вземе един кадър с ниска резолюция ще вкара малко магии и ще стане с висока резолюция. Няма от къде да дойде липсващата информация за кадъра. За сравнение телевизор с подобни характеристики почва от 490 лева. А и има 3 години гаранция.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на телевизор - Q4 2014 или част 2
Collapse
Заключена тема
X
X
-
На пръв поглед ’няма откъде да дойде информацията’, но си има различни алгоритми за интерпретиране на наличната информация. Едно е директно уголемяване, друго е минато по някакъв качествен алгоритъм. Примерно има много фотошопски плъгини, които правят това.Ето тука погледниhttp://www.ononesoftware.com/products/resize9/и щракни на ’see examples’. Не е въпроса в това дали е перфектно, а че е по-добро от директното уголемяване. Ето и друг пример, едното е директно уголемяване, другото е уголемяване на стъпки от по 105% докато стигне желания размер.Колкото и елементарно да е като подход, виждаш че има разлика.
Коментар
-
Ако под ’начин’ имаш предвид примера, който си пуснал, той не е много коректен. Най-малкото е с минимален брой цветове, един градиент не им стига да направи. Много добре подбран пример от производителя да покаже максимална разлика в много частен и конкретен случай.Иначе, защо в телевизорите да няма такива алгоритми? В някой има - в някои няма, в някои по-добри - в някои по-лоши.
Коментар
-
Има естествено иначе знаете ли каква щеше да изглежда картината на СД каналите пуснати на 1360х768 или FullHD просто едни квадрати, пиксели, чудесии.За информация преди година две ако не и повече за приятел избирахме ТВ-та ставаше въпрос за СОНИ. Та имаше съществена разилка и като качество и като цена дали е c X-Reality или X-Reality PRO процесор.Втория има вградени допълнителни алгоритми за ъпскейл точно на съдържание от YOUTUBE и източници с доста ниска разделителна. Еми тествахме ги и разлика имаше доста в картината. Лично ги гледха разни шарпнеси и дообработка на контури да са на едни и същи настройки на двата телевидора които тествахме. Та няма да се учудя сега с тези 2- 4- и Х- ядрени процесори да не са качили и по-напреднали алгоритми за корекция на H.264, 265 или подобни.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар