Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на телевизор - Q4 2014 или част 2

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Избор на телевизор - Q4 2014 или част 2

Тъй. По ред причини се спрях на LG с пасивно 3Д. Сега просто не мога да видя каква е разликата между пасивен 3Д екран и най-обикновен екран, на който да си пускам от компютъра смесено 3Д през HDMI-то. Някой има ли представа?Старата тема - тукМодераторски екип.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Кое наричаш смесено 3Д? На този екран каквото и да му пуснеш, той реже половината от левия кадър и го дава през ред на целия екран и реже половината от десния кадър и пак го дава през ред на целия екран. Това значи че ако му пуснеш филм 1920х1080, всъщност гледаш ляв кадър 1920х540 и десен кадър 1920х540, оплетени през ред един в друг. И затова му викам "половин 3Д".Също така - на обикновен екран може да гледаш единствено разноцветно 3Д и нищо друго, а на този екран гледаш нормално, не разноцветно 3Д, с поляризиращи очила. И все пак - не съм много сигурен, че ти разбирам въпроса, но доколкото разбрах - отговорих.

Коментар

Дано не си се набутал с ментеливата серия на LG дето смесва картините: http://forum.setcombg.com/%D1%82%D0%...%B3%D0%B8.html
      slonikon написа:
      Тъй. По ред причини се спрях на LG с пасивно 3Д. Сега просто не мога да видя каква е разликата между пасивен 3Д екран и най-обикновен екран, на който да си пускам от компютъра смесено 3Д през HDMI-то. Някой има ли представа?
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

5 реда, 1366 х 768

Коментар

Правилно си ми разбрал въпроса, благодаря. В общи линии открих, че при 3Д филм КМплеър-а освен цветните 3Д-та може да пуска и линейно (row/column interleaved) модулиран 3Д сигнал, който изглежда доста смислено на монитора. Преди да ми изгори лаптопа с HDMI си пусках (готови смесени от ПСто - това имам предвид) цветни 3Д-та на 2Д телевизора и не виждам що да не пусне и линейно модулираното (като в повечето кина), при което 3Д ефекта си е поне толкова читав, колкото и при 3Д телевизорите(кръгова поляризация). С много ровене установих, че пасивните екрани имали някакъв филтър (покритие), който правел поляризацията, ама не ми звучи смислено, щото екраните в кината нямат такава. Та тва питах - какво му е различното на пасивния 3Д LED екран от обикновения 2Д LED екран. Бих помолил също, ако на някого му се намират 3Д очила от кино да пробва на компа с КМплеър минава ли номера с настройки row/column interleaved.С "половин 3Д"-то съм се примирил, щото активното било вредно за децата. Телевизора още не съм го купил. Може и да не е ЛГ, но при пасивните няма кой знае какъв избор.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

В киното светлината идва от лампа зад публиката и там един филтър се върти много бързо и поляризира светлината. Така левия кадър е хоризонтално поляризиран, десния - вертикално, и ти със съответните очила виждаш каквото трябва. При телевизора, обаче, ако е обикновен 2Д-екан - едни и същи пиксели излъчват както левия, така и десния кадър. Няма филтър или нещо друго, което да ги раздели. Съответно няма поляризация и ти с очилата виждаш и двата кадъра с лявото око, както и двата кадъра и с дясното око. Затова при пасивната технология има този филтър, който прави така, че всички редове с нечетен номер ги виждаш само с лявото око, а всички четни - само с дясното. То даже не знам дали е допълнителен филтър пред пикселите или самите пиксели така си излъчват. Накратко - с КМ Плеъра му пускаш съответния сигнал, но на обикновен телевизор нямаш екрана, който да обработи този сигнал и да го показва правилно, за да го виждаш както трябва през очилата.

Коментар

Абе накратко, 3д то си е пълна шитня, нр знам за какво изобщо се занимавате с него. Много по важно е да си вземете тв с читава матрица, с хубав ъгъл на видимост. Вчера в един техномаркет гледах четири телевизра надредени един до друг, под ъгъл 90градуса, т.е. в квадрат. Като застанеш така че да виждаш и два от телевизорите под един си същи ъгъл виждаш за каква разлика става дума. Конкретно бяхе едно Нео, един Филипс, едно ЛГ и един Панасонок, всичките в ценовия диапазон от 400-500лв, 32 инчови, без фулл хд. Неото естествено беше най зле, филипса и лг бяха еднакво зле, панасоника ги биеше жестоко. И зобщо, последно време забелязвам драстично влошаване на използваните матрици от фирмите, включително и от любимите ми ЛГ. Стария ми 42инчов, модел 2008 има много по реално цветопредаване и по добър угъл на видимост от новите модели в същия ценов клас. Та си мисля че падането ня цените е само илюзорно - чрез използването на по калпави части. И защо всички нови модели така зверски мажат картината... Особено самсунгите. Говоря за среден ценови клас. Направо отвратително.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Настройки и маркетинг. Пишат по етикетите "200 Хц, 400 Хц, 800 Хц, 1 000 000 Хц", хората дават луди пари за глупости и се оказва, че като се изключат тия подобрители и си гледаш картината "натюр", си е най-добре.

Коментар

Ти сигурен ли си в тая работа? Щото аз им повярвах, че с интерполация на 200 ХЦ е по-добре, отколкото без нея, и сега чакам да се появи нещо на добра цена.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                    Ти сигурен ли си в тая работа? Щото аз им повярвах, че с интерполация на 200 ХЦ е по-добре, отколкото без нея, и сега чакам да се появи нещо на добра цена.
                    По-добре е, но с читава матрица и добър процесор. Ако е НЕО не мисля че ще си много доволен от 200-те херца.С това си обяснявам и мазането на картината , като изключим фактора качеството на подавания сигнал де. Щото той ако е куц, с кофти компресия пак нищо не правим ако ще и 2 мегахерца да е опресняването.
                    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                    182A4.000 IAW49F
                    LPG - Lovato EasyFast
                    ----------------------------
                    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Абе то аз от НЕО съм си доволен от години и ако излезе голямо 3Д - веднага го отнасям. Иначе читави матрици на ЛГ вече май няма. Това по вчепетления от форумите, дето ги изчетох през последната седмица. А разните шарп-ове, тошиби и пр. са все с активно 3Д. Тъй че тва с матрицата съм го преглътнал.
                      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Yavor написа:
                        Абе накратко, 3д то си е пълна шитня, нр знам за какво изобщо се занимавате с него. Много по важно е да си вземете тв с читава матрица, с хубав ъгъл на видимост. Вчера в един техномаркет гледах четири телевизра надредени един до друг, под ъгъл 90градуса, т.е. в квадрат. Като застанеш така че да виждаш и два от телевизорите под един си същи ъгъл виждаш за каква разлика става дума. Конкретно бяхе едно Нео, един Филипс, едно ЛГ и един Панасонок, всичките в ценовия диапазон от 400-500лв, 32 инчови, без фулл хд. Неото естествено беше най зле, филипса и лг бяха еднакво зле, панасоника ги биеше жестоко. И зобщо, последно време забелязвам драстично влошаване на използваните матрици от фирмите, включително и от любимите ми ЛГ. Стария ми 42инчов, модел 2008 има много по реално цветопредаване и по добър угъл на видимост от новите модели в същия ценов клас. Та си мисля че падането ня цените е само илюзорно - чрез използването на по калпави части. И защо всички нови модели така зверски мажат картината... Особено самсунгите. Говоря за среден ценови клас. Направо отвратително.
                        Имам същите наблюдения. И както Оги казва - яко маркетингът играе.
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Между другото, в момента в Метро ей тоя TCL е сложен до едно LG и може да се сравни картината. На пръв поглед картината на TCL-а е една такава бледа. Ако се загледа човек, обаче, веднага вижда, че на ЛГ-то цветовете и яркостта са напомпани до степен бяло облаче да изглежда като сребърно петно. И сега, след като прочетох горните мнения, се чудя дали да не взема да го взема тоя TCL, нищо че е с активно 3Д. В края на краищата основно 2Д филми ще се гледат на него. Всъщност, те TCL имат и пасивни тв-та, ама нещо в България им е много бедна гамата.
                          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                            Между другото, в момента в Метро ей тоя TCL е сложен до едно LG и може да се сравни картината. На пръв поглед картината на TCL-а е една такава бледа. Ако се загледа човек, обаче, веднага вижда, че на ЛГ-то цветовете и яркостта са напомпани до степен бяло облаче да изглежда като сребърно петно. И сега, след като прочетох горните мнения, се чудя дали да не взема да го взема тоя TCL, нищо че е с активно 3Д. В края на краищата основно 2Д филми ще се гледат на него. Всъщност, те TCL имат и пасивни тв-та, ама нещо в България им е много бедна гамата.
                            Взимай. Какво му е на ТВ-то. Признавам, че не съм го чувал, като марка, но пък точно това го прави по-атрактивен ТВ.Гледах линка. Приличен ТВ с приличен, като размер екран...Давай. С теб съм. :P
                            A17DTС/S
                            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

TCL са китайска марка, наскоро купиха Алкател подразделението за телефони.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X