Тъй. По ред причини се спрях на LG с пасивно 3Д. Сега просто не мога да видя каква е разликата между пасивен 3Д екран и най-обикновен екран, на който да си пускам от компютъра смесено 3Д през HDMI-то. Някой има ли представа?Старата тема - тукМодераторски екип.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на телевизор - Q4 2014 или част 2
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Кое наричаш смесено 3Д? На този екран каквото и да му пуснеш, той реже половината от левия кадър и го дава през ред на целия екран и реже половината от десния кадър и пак го дава през ред на целия екран. Това значи че ако му пуснеш филм 1920х1080, всъщност гледаш ляв кадър 1920х540 и десен кадър 1920х540, оплетени през ред един в друг. И затова му викам "половин 3Д".Също така - на обикновен екран може да гледаш единствено разноцветно 3Д и нищо друго, а на този екран гледаш нормално, не разноцветно 3Д, с поляризиращи очила. И все пак - не съм много сигурен, че ти разбирам въпроса, но доколкото разбрах - отговорих.
-
Дано не си се набутал с ментеливата серия на LG дето смесва картините: http://forum.setcombg.com/%D1%82%D0%...%B3%D0%B8.htmlslonikon написа:Тъй. По ред причини се спрях на LG с пасивно 3Д. Сега просто не мога да видя каква е разликата между пасивен 3Д екран и най-обикновен екран, на който да си пускам от компютъра смесено 3Д през HDMI-то. Някой има ли представа?Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Правилно си ми разбрал въпроса, благодаря. В общи линии открих, че при 3Д филм КМплеър-а освен цветните 3Д-та може да пуска и линейно (row/column interleaved) модулиран 3Д сигнал, който изглежда доста смислено на монитора. Преди да ми изгори лаптопа с HDMI си пусках (готови смесени от ПСто - това имам предвид) цветни 3Д-та на 2Д телевизора и не виждам що да не пусне и линейно модулираното (като в повечето кина), при което 3Д ефекта си е поне толкова читав, колкото и при 3Д телевизорите(кръгова поляризация). С много ровене установих, че пасивните екрани имали някакъв филтър (покритие), който правел поляризацията, ама не ми звучи смислено, щото екраните в кината нямат такава. Та тва питах - какво му е различното на пасивния 3Д LED екран от обикновения 2Д LED екран. Бих помолил също, ако на някого му се намират 3Д очила от кино да пробва на компа с КМплеър минава ли номера с настройки row/column interleaved.С "половин 3Д"-то съм се примирил, щото активното било вредно за децата. Телевизора още не съм го купил. Може и да не е ЛГ, но при пасивните няма кой знае какъв избор.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
В киното светлината идва от лампа зад публиката и там един филтър се върти много бързо и поляризира светлината. Така левия кадър е хоризонтално поляризиран, десния - вертикално, и ти със съответните очила виждаш каквото трябва. При телевизора, обаче, ако е обикновен 2Д-екан - едни и същи пиксели излъчват както левия, така и десния кадър. Няма филтър или нещо друго, което да ги раздели. Съответно няма поляризация и ти с очилата виждаш и двата кадъра с лявото око, както и двата кадъра и с дясното око. Затова при пасивната технология има този филтър, който прави така, че всички редове с нечетен номер ги виждаш само с лявото око, а всички четни - само с дясното. То даже не знам дали е допълнителен филтър пред пикселите или самите пиксели така си излъчват. Накратко - с КМ Плеъра му пускаш съответния сигнал, но на обикновен телевизор нямаш екрана, който да обработи този сигнал и да го показва правилно, за да го виждаш както трябва през очилата.
Коментар
-
Абе накратко, 3д то си е пълна шитня, нр знам за какво изобщо се занимавате с него. Много по важно е да си вземете тв с читава матрица, с хубав ъгъл на видимост. Вчера в един техномаркет гледах четири телевизра надредени един до друг, под ъгъл 90градуса, т.е. в квадрат. Като застанеш така че да виждаш и два от телевизорите под един си същи ъгъл виждаш за каква разлика става дума. Конкретно бяхе едно Нео, един Филипс, едно ЛГ и един Панасонок, всичките в ценовия диапазон от 400-500лв, 32 инчови, без фулл хд. Неото естествено беше най зле, филипса и лг бяха еднакво зле, панасоника ги биеше жестоко. И зобщо, последно време забелязвам драстично влошаване на използваните матрици от фирмите, включително и от любимите ми ЛГ. Стария ми 42инчов, модел 2008 има много по реално цветопредаване и по добър угъл на видимост от новите модели в същия ценов клас. Та си мисля че падането ня цените е само илюзорно - чрез използването на по калпави части. И защо всички нови модели така зверски мажат картината... Особено самсунгите. Говоря за среден ценови клас. Направо отвратително.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
slonikon написа:Ти сигурен ли си в тая работа? Щото аз им повярвах, че с интерполация на 200 ХЦ е по-добре, отколкото без нея, и сега чакам да се появи нещо на добра цена.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Абе то аз от НЕО съм си доволен от години и ако излезе голямо 3Д - веднага го отнасям. Иначе читави матрици на ЛГ вече май няма. Това по вчепетления от форумите, дето ги изчетох през последната седмица. А разните шарп-ове, тошиби и пр. са все с активно 3Д. Тъй че тва с матрицата съм го преглътнал.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Yavor написа:Абе накратко, 3д то си е пълна шитня, нр знам за какво изобщо се занимавате с него. Много по важно е да си вземете тв с читава матрица, с хубав ъгъл на видимост. Вчера в един техномаркет гледах четири телевизра надредени един до друг, под ъгъл 90градуса, т.е. в квадрат. Като застанеш така че да виждаш и два от телевизорите под един си същи ъгъл виждаш за каква разлика става дума. Конкретно бяхе едно Нео, един Филипс, едно ЛГ и един Панасонок, всичките в ценовия диапазон от 400-500лв, 32 инчови, без фулл хд. Неото естествено беше най зле, филипса и лг бяха еднакво зле, панасоника ги биеше жестоко. И зобщо, последно време забелязвам драстично влошаване на използваните матрици от фирмите, включително и от любимите ми ЛГ. Стария ми 42инчов, модел 2008 има много по реално цветопредаване и по добър угъл на видимост от новите модели в същия ценов клас. Та си мисля че падането ня цените е само илюзорно - чрез използването на по калпави части. И защо всички нови модели така зверски мажат картината... Особено самсунгите. Говоря за среден ценови клас. Направо отвратително.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Между другото, в момента в Метро ей тоя TCL е сложен до едно LG и може да се сравни картината. На пръв поглед картината на TCL-а е една такава бледа. Ако се загледа човек, обаче, веднага вижда, че на ЛГ-то цветовете и яркостта са напомпани до степен бяло облаче да изглежда като сребърно петно. И сега, след като прочетох горните мнения, се чудя дали да не взема да го взема тоя TCL, нищо че е с активно 3Д. В края на краищата основно 2Д филми ще се гледат на него. Всъщност, те TCL имат и пасивни тв-та, ама нещо в България им е много бедна гамата.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:Между другото, в момента в Метро ей тоя TCL е сложен до едно LG и може да се сравни картината. На пръв поглед картината на TCL-а е една такава бледа. Ако се загледа човек, обаче, веднага вижда, че на ЛГ-то цветовете и яркостта са напомпани до степен бяло облаче да изглежда като сребърно петно. И сега, след като прочетох горните мнения, се чудя дали да не взема да го взема тоя TCL, нищо че е с активно 3Д. В края на краищата основно 2Д филми ще се гледат на него. Всъщност, те TCL имат и пасивни тв-та, ама нещо в България им е много бедна гамата.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар