Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане относно съдомиялна

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И другият вариант, който мисля е, ако зад печката има 3-4 см, от там да прекарам маркуча отводнителния, като пробия дупки в задния край на стените на шкафовете. Само не знам дали печката не нагрява или няма проблем?
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Не е нужно да е скъпо и да е Бош, за да има клапан. Моята БЕКО има такъв клапан, система AquaStop, както и горен разпръсквач.При вградените миялни важно е плота да не е много висок в комбинация с нисък цокъл, защото се получава така че вратичката става много висока и като се отвори опира в цокъла. Плот 85см с цокъл 10см ще стане, при 90 и нагоре може да има проблем.
      trota написа:
      Такива клапани имат май само скъпите модели Бош Електролукс по-масовите май нямат.За солта, ако миялната ще мие в София, не ти трябва сол не си купувай. Направо виждаш в упътването и я изключваш, да не те дразни лампата, че няма сложена сол. По мой наблюдения дори и с най-малко количество сол чиниите излизат малко на петна - със спряна сол няма проблем водата е достатъчно мека. Най важно за мене е да има перка или някакъв разпръсквач най-отгоре на тавана, защото чиниите на втори ред иначе не винаги се измиват добре. Наводнение от меки връзки не съм имал никога, нито с пералня, нито с миялна, нито с казанче. Наводнение направи миялната от запушен датчик за количеството сложена вода, нищо сериозно, защото почти всички вече имат защита от преливане - машината спира водата и пуска помпата за източване, но все пак достатъчно за да се раздуе шкафа. В миялната чиниите влизаха директно от масата без изплакване на чешмата - само се отстраняваха най-едрите парчета храна, но не това направи проблема ами буркани с етикети. Запомни го никога буркани с етикети в миялната от тях и от лепилото с което са залепени се получава една лепкава каша дето е.... м.... на всичко вътре. С тази смес миялните препарати нещо не могат да се преборят, иначе хранителните остатъци ги разграждат таблетките доста успешно, не знам какви ензими има вътре, но се справят с почти всичко с изключение на грах и царевица.
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Единият вариант е - излиза тръбата от миялната, на височина, мисля, 50 см, после пада до долу почти (мога все пак да я закрепя на дъното на шкафовете от долната страна, т.е. около 10-15 см), върви така на ниско 1 метър и после се издига до отходната тръба на около 40 см. Че вода ще остава - ще остава в маркуча, само се чудя дали няма да пречи на помпата на миялната това цялото нещо.
        Е те тука е проблема. Ако е само вода да остава как да е. Ама пяна, препарат, остатъци ( пък било те и разградени) ще си правят среща в този участък и ще имаш проблеми.Вярвай ми. Помпата си свършва работата с това да качи водата до ниво 50 см. След това не я търси. Разчетена е водата да се отлеее директно в канала. Това имах предвид. Не може ли тази тръба плавно да пада зад шкафовете за да не се налага пак да се вдига. От снимките разбирам, че ще имаш още една конфликтна точка в ъгъла, но поне да остане само тя.
        A17DTС/S
        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ele написа:
          Вземи си такава с регулатор на солта без значение марката. Полезен е, защото водата ни е твърда. ...
          Само за протокола - в София водата не е твърда, а обратното
          punto HGT

Коментар

ntodorov написа:
            Е те тука е проблема. Ако е само вода да остава как да е. Ама пяна, препарат, остатъци ( пък било те и разградени) ще си правят среща в този участък и ще имаш проблеми.Вярвай ми. Помпата си свършва работата с това да качи водата до ниво 50 см. След това не я търси. Разчетена е водата да се отлеее директно в канала. Това имах предвид. Не може ли тази тръба плавно да пада зад шкафовете за да не се налага пак да се вдига. От снимките разбирам, че ще имаш още една конфликтна точка в ъгъла, но поне да остане само тя.
            И аз така ги виждам. Много се надявам зад печката да има разстояние и от там да го прекарвам.
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

didich написа:
              ele написа:
              Вземи си такава с регулатор на солта без значение марката. Полезен е, защото водата ни е твърда. ...
              Само за протокола - в София водата не е твърда, а обратното
              Значи ще го намали до минимум - не е екстра, която остава без употреба.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ако си се спрял на Беко,то гледай модела да има вентилатор за обдухване при сушенето. Миналата година по моя препоръка приятелка си взе беко за 12 комплекта от полиса. Правиха и няколко пъти настройки и все ги вадеше на петна и влажни чашите. Идваха и от сервиз да я гледат и така и не успяха да я оправят. Смениха и я с нова и проблема си остана. Явно си е фабричен проблем за модела. Търсих го в сайта им но явно вече не се предлага.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                  Ако си се спрял на Беко,то гледай модела да има вентилатор за обдухване при сушенето. Миналата година по моя препоръка приятелка си взе беко за 12 комплекта от полиса. Правиха и няколко пъти настройки и все ги вадеше на петна и влажни чашите. Идваха и от сервиз да я гледат и така и не успяха да я оправят. Смениха и я с нова и проблема си остана. Явно си е фабричен проблем за модела. Търсих го в сайта им но явно вече не се предлага.
                  Има ли начин да разбера?http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-BEKO-DIS-5831

Коментар

Трябва да я видиш на място.Води се като опция и може да я няма. По разните чужбински сайтове я има като опция,ама за нашенско...Принципно трябва да има това означение на етикетаКопнах ти и и монтажната схема от мануала.
                    FIAT FORUM BULGARIA
                    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Мерси, ще проверя за това.

Коментар

Не е нацелила количеството на изплаквателя. Или май солта беше. Във всеки случай от това зависи. БЕКО не са открили някаква супер нова технология, че да използват различен принцип на сушене.
                        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

В този сайт http://be.beko.com/urun_detay.aspx?k...520&lang=en-US към екстрите не е спомената Active Fan Drying функция. Тези, които я имат са все по 60 см. Не знам другите марки дали го имат това, но така или иначе 45 cm са с по-ограничен избор.

Коментар

slonikon написа:
                            Не е нацелила количеството на изплаквателя. Или май солта беше. Във всеки случай от това зависи. БЕКО не са открили някаква супер нова технология, че да използват различен принцип на сушене.
                            При положение ,че идваха от сервиза да и я настройват и пускаха тестово няколко програми и решиха да я сменят с нова .Новата и нея я настройваха специалисти от сервиза и пак е същата работа. Е, според теб дали е от солта или от гланца? Първо и изскочиха със номера да ги оставяла по дълго време в машината преди да ги извади. Оставяше я и цяла вечер да седи с посудата вътре и пак резултата беше отчайващ.Все пак в България не сменят уред туко така. ПП>http://www.beko-hausgeraete.de/gesch....html?item=620Тук пък има отбелязана подобна функция.Трябва да я видиш на място.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

5831 има система за изсушаване, аз съм с 5830 и тая система работи само при програма 70С и нагоре. Солта съм я настроил на 1/5, в София може и без сол. При положение, че доста от чашите и чиниите са ми черни - няма проблем с капки и т.н. Finish All in 1 ползвам.
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Тая вечер ще видя зад печката има ли мегдан за маркуч, че иначе лошоооо.П.С.Значи не става. Няма друг вариант освен тръбата да се спуска под шкафовете, което са 15 см височина и от там да се качва в сифона. Мисля да рискувам пък квото такова.

Коментар

Working...
                                X