Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане относно съдомиялна

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане относно съдомиялна

Здравейте,Ще взимам съдомиялна вкъщи. Първи въпрос - Беко добър избор ли е? На хартия е по-добър от много по-скъпи модели на именитите си събратя.И второ - имам шкаф, който е правен с цел по някое време да се сложи съдомиялна (45 см). Отзад има ток, махаш шкафа, слагаш уреда. Но, между мивката и съдомиялната има готварска печка и още един шкаф. Т.е. маркуча за мръсната вода трябва да минава под печката и другия шкаф и после да се издига до отводнителните тръби. Същото и с маркуча за чистата вода. Та - ще има ли някакъв проблем с цялата схема? Чистата вода с тръби ли трябва да я докарам до съдомиялната или с мека връзка? И има ли такива по метър и половина?
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Взимай БЕКО-то и аз съм с такава вече 3-4г няма грижи. Зад събомиялните не остава особено много място, само няколко см, така че ако контакта ти е точно там може да трябва да се прави пиниз. Водата се докарва с маркуч като на пералнята 3/4 ли беше не помня.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Вземи си такава с регулатор на солта без значение марката. Полезен е, защото водата ни е твърда. Това колко добре ще мие зависи от солта, не толкова какъв препарат слагаш или колко програми имаш. Реално ти трябват 3 - една за чаши, една еко, една за тенджери. От повече от 10 години ползване, ползвам само тази с еко - 99% и 1% за тенджери. Колкото до връзките. Моята е свързана с маркуч към чистата вода, мисля беше в комплекта, не си спомням да съм купувала такъв. За мръсната вода не знам - моята е до мивката, не минава под шкафове, но се издига нагоре и не е проблем.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Няма нищо невъзможно! Може и по схемата, която си описал, но аз лично бих го направил така, че да не ми остава вода в маркуча за мръсната вода от пералнята, а чистата да е с тръби и кранче, близо до съдомиялната и къса мека връзка после. Даже с малко къртене, бих скрил всичко в стената отзад, стига да не е панел или бетонна шайба.
        Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

Майка ми е с Беко вече 7-8 години и заради това и ние си взехме Беко ( от тесните) преди 5 години.Не сме имали никакви проблеми и сме доволни. Нашата като по нов модел има и отложен старт, което е хубаво ако искаш да я пускаш на нощен ток например. Съдомиялните се подвързват също като пералните - с маркучи които си ги имат към водата и с тръба, която си върви с тях към канала.Специално за канала имаше някакво ограничение на дължината на маркуча, но не помня какво е - виж в книжката на уреда, но не би трябвало да имаш проблеми.
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Ако имаш възможност сложи тръба. Ако попаднеш на кофти мека връзка може да стане мазало...Или някой да препоръча изпитана връзка.
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
              Ако имаш възможност сложи тръба. Ако попаднеш на кофти мека връзка може да стане мазало...Или някой да препоръча изпитана връзка.
              Това е повече от вярно -за последните две години съм сменил почти всички меки връзки из къщи, които изкарват едва по 2-3години... Гният и направо се разпадат.Септември месец след почивка заварихме теч заради мека връзка в кухнята, а началото на октомври протече меката връзка на казанчето в тоалетната... А не купувам уж евтинджоси...
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Миялните имат ел. клапан на маркуча за водата още до кранчето. Така че дори кранчето да е отворено, клапанът е затворен когато миялната не работи или не пълни вода. Специално гледах и пералнята ми да има такова нещо.
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Аз малко се поразочаровах от БЕКО. Имам печка, пералня и микровълнова и само към последната нямам забележки. Съдомиялната ми е НЕО и за 7 години не се разпадна меката връзка. Сега си взех нова, пак такава. Също наскоро купих една пералня НЕО, ами значително по-тиха е от БЕКО-то, а е към 150 кинта по-евтина.П.С. Като ходя на почивка, завъртам двата крана и като се върна не заварвам никакви течове. Вкъщи например ми просълзи от едно коляно, изпускал ми е клапан на пералня навремето изобщо отвсякъде може да дойде тая работа, не само от меките връзки.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Доколкото разбирам ще имаш голямо разстояние до захранващата тръба и отводнителната такава.Препоръчвам ти да избегнеш меката връзка, като захранваща в такъв случай ( препоръчвам само за бойлери, като допълнителна застраховка ).Има много варианти, един от тях е с тръби за парно. Няма колена, надеждни и компактни са, лесно се "моделират". Фитингите им се монтират с гаечни ключове.На теб ще ти трябват само два - един към машината и един към захранващата тръба.Отводнителната. Помисли дали имаш възможност да закараш по-близо до машината стационарна отводнителна тръба. Колкото по-близко до машината е връзката с канализацията по-добре. Или в краен случай използвай връзката от миляната, но прецени наклона. За малки разстояния не ти трябва голяма денивилация. В твоя случай и 2 см. ще са достатъчни, но ги осигури по целия участък. С по-голяма или с липса на денивилация рискуваш препарат и остатъци да се задържат в "системата".За Беко: Брат ми е с такава. Близо 10 години я има - не съм го чул да се оплаче.Успех в избора. Да се похвалиш после. :P
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Такива клапани имат май само скъпите модели Бош Електролукс по-масовите май нямат.За солта, ако миялната ще мие в София, не ти трябва сол не си купувай. Направо виждаш в упътването и я изключваш, да не те дразни лампата, че няма сложена сол. По мой наблюдения дори и с най-малко количество сол чиниите излизат малко на петна - със спряна сол няма проблем водата е достатъчно мека. Най важно за мене е да има перка или някакъв разпръсквач най-отгоре на тавана, защото чиниите на втори ред иначе не винаги се измиват добре. Наводнение от меки връзки не съм имал никога, нито с пералня, нито с миялна, нито с казанче. Наводнение направи миялната от запушен датчик за количеството сложена вода, нищо сериозно, защото почти всички вече имат защита от преливане - машината спира водата и пуска помпата за източване, но все пак достатъчно за да се раздуе шкафа. В миялната чиниите влизаха директно от масата без изплакване на чешмата - само се отстраняваха най-едрите парчета храна, но не това направи проблема ами буркани с етикети. Запомни го никога буркани с етикети в миялната от тях и от лепилото с което са залепени се получава една лепкава каша дето е.... м.... на всичко вътре. С тази смес миялните препарати нещо не могат да се преборят, иначе хранителните остатъци ги разграждат таблетките доста успешно, не знам какви ензими има вътре, но се справят с почти всичко с изключение на грах и царевица.
                      Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

ntodorov написа:
                        Доколкото разбирам ще имаш голямо разстояние до захранващата тръба и отводнителната такава.Препоръчвам ти да избегнеш меката връзка, като захранваща в такъв случай ( препоръчвам само за бойлери, като допълнителна застраховка ).Има много варианти, един от тях е с тръби за парно. Няма колена, надеждни и компактни са, лесно се "моделират". Фитингите им се монтират с гаечни ключове.На теб ще ти трябват само два - един към машината и един към захранващата тръба.Отводнителната. Помисли дали имаш възможност да закараш по-близо до машината стационарна отводнителна тръба. Колкото по-близко до машината е връзката с канализацията по-добре. Или в краен случай използвай връзката от миляната, но прецени наклона. За малки разстояния не ти трябва голяма денивилация. В твоя случай и 2 см. ще са достатъчни, но ги осигури по целия участък. С по-голяма или с липса на денивилация рискуваш препарат и остатъци да се задържат в "системата".За Беко: Брат ми е с такава. Близо 10 години я има - не съм го чул да се оплаче.Успех в избора. Да се похвалиш после. :P
                        Задължително трябва да имаш височина поне 40 - 60 см /мисля беше/ на изходния маркуч за да не се самоизточва миялната, така че каквито и денивелации да правиш винаги остава вода вътре.
                        Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

trota написа:
                          ntodorov написа:
                          Задължително трябва да имаш височина поне 40 - 60 см /мисля беше/ на изходния маркуч за да не се самоизточва миялната, така че каквито и денивелации да правиш винаги остава вода вътре.
                          Знам за изискуемата височина, която технологично е заложена, но колегата ще има разстояние до отводнителния канал. Точно за него участък писах. Ако използва естествената денивилация то тя ще бъде голяма, а не трябва. Миялна машина е. Препарат и остатъци трябва да се отмиват с водата, а не водата да изтича безпрепятствено ( с големия наклон), а нечистотиите да остават в маркуча/тръбата. За това е желателно при по-големи разстояния денивилацията да бъде малка и чак в участъка на връзката със стационарния канал вече да "падне" маркуча. Най-добрия вариант си остава мръсния канал да бъде закаран в близост до машината, но не винаги има такава възможност. Тогава вече грижи - йок.
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Благодаря за мненията.Значи, нямам снимка на моята кухня в момента, но ще сложа снимка от нета с почти същото разположение. Явно и друг е имал такъв проблем, но го е решил като е разместил всичко, което при мен не е вариант. Ще се използва в София - така че наистина не знам дали сол ще е необходима.Второ - за чистата вода ще сложа тръби явно - мисля, че ще стане по-добре, отколкото с маркуч. Все пак ако включеният в комплекта стига като дължина ще го мисля. Но ме съмнява, защото има и завой... абе сложна е. Няма как да местя и да вграждам нищо в стените, защото кухнята е по поръчка, всичко е напаснато и не че е невъзможно да се направи, но просто няма смисъл да се разглобява всичко, ако има по-лесен начин. Отводната тръба - ей тука е по-сериозният проблем. Единият вариант е - излиза тръбата от миялната, на височина, мисля, 50 см, после пада до долу почти (мога все пак да я закрепя на дъното на шкафовете от долната страна, т.е. около 10-15 см), върви така на ниско 1 метър и после се издига до отходната тръба на около 40 см. Че вода ще остава - ще остава в маркуча, само се чудя дали няма да пречи на помпата на миялната това цялото нещо.
                            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Так съм съгласен. Не съм те разбрал помислих че искаш да накланяш мекия маркуч.
                              Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

Working...
                              X