Имам един голям фенер Maglight с две батерии 1.5V от големите. Батериите явно са текнали в някакъв момент и са корозирали. Няма вадене... Дайте съвети как да ги извадя?Взех да чопля горната батерия, ама долната незнам как ще стане, че е дълбоко. Достъп има само от долу от към капачката.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да извадя корозирали батерии от фенер
Collapse
X
-
Батери
Ако и от двете места може да извадиш капачките е по лесно само бутона да не се поврединещо да ти избуташ или да ги пробиеш в средата и с въртене да ги извадишНещо такова без да ги мъчиш много че да не се надуят http://www.youtube.com/watch?v=YHXojM5vnyI
Коментар
-
Не може да се свали бутона, тъй като той излиза назад от към батериите. Напред има метална пластина, която го ограничава и няма мърдане. Т.е. отпред назад не мога да бутам по никакъв начин.Иначе моделът ми е по-голям от видеото на ключаря- моя е с батерии размер D. Опитах с нещо като екстрактор, но капачето на батерията излезе и сега ми остава само да изчопля цялата вътрешност и после да отлепя ламарината на батерията от стените. После така и за втората батерия. После махане на бутона и ще третирам с нещо да махна киселината - вероятно разтвор от сода.
Коментар
-
Според мен това е излишна операция. И да се извадят батериите то ще са заминали и пружинките и пластинките които дават контакт с батериите. При мен са идвали дистанционни за телевизори с изтекли батерии и почти няма оправяне .Корозирали са пружинките и направо се скапва ткато решиш да ги почистиш.
Коментар
-
muns61 написа:Изхвърляш фенера, щом не вдяваш как да стане и пускаш такава тема...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар