Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имам нужда от помощ за С++

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз какво да кажа... уча някакви неща, дето може и да са ми полезни, но така ги учим, че нищо не им разбирам, а изпита го вземам с 3 колкото да го взема... вместо да наблегнем на интересните предмети по специалността
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

vgeorgiev написа:
      @mitkosoft:Няма как да си инжинер, още повече компютърен ако не си учил и разбираш асемблер (тоест машинния език) и C.Ако някой твърди, че е програмист и не знае C, просто да си скъса дипломата или да си изтрие гъза с нея.Бих го нарекъл сглобчик на приложения, а не програмист.C е следващия език след asm, който трябва да се знае, за да се разбира изобщо какво се прави с компютъра и как работи.Какво искате ? Да се учи ASP, .NET, Java, C# и т.н., защото се търсели ?!?Целта на университета не е в никакъв случай да ти даде практически умения, а умения как да развиеш практическите си умения сам.За ТУ София има нещо, което така и не разбрах. Компютърните специалности първи курс учат Паскал, а електро специалностите C.По-скоро трябва да е обратното.Електро инжинера би трябвало да знае Паскал, за да може да си нащрака една програмка за негови нужди бързо, лесно и просто, а не да учи C и да не може да го направи.C-то е за хора, които знаят какво правят с компютъра, защото в C може да направиш почти всичко каквото искаш с компа, а за последсвтията от изпълнението на програмата си отговорен само ти.Относно химията и физиката: За да имаш инж. на дипломата трябва да си ги учил. Така е по закон.
      Колега vgeorgiev с тебе не искам да споря понеже си се доказал във форума като капацитет в програмирането и за това адмирации. Моите познания по С++ са колкото да програмирам някое контролерче да прави нещо елементарно. И въпреки ограниченото време с което разполагам постоянно чета разни книги за програмиране и гледам да се усъвършенствам но все още нямам твоето ниво. Все пак вярвам че си работил с ардуино там командите са много опростени с уникални ключови думи ако мога така да го нарека, които компилатора си ги ползва за да създаде кода, който иначе ние трябва да пишем. Преди Ардуино се занимавах с Лаунчпад и откакто минах на Ардуино се родих писането ми се съкрати с 2/3. Не че пиша нещо сложно но важна е идеята. Да вярно е , че университета ти дава голяма основа, но няма как да ме убедиш, че задачи с двумерни масиви са си точно основа на програмирането и е най-важното за да схванеш елементарните неща. Не може студент задочно на втора седмица да учи двумерни масиви а да не знае как се извежда съобщение в диалогов прозорец. Мисълта ми е ,че се следва някаква програма за обучение , който някой е решил, че е подходяща за хора които са решили да са инженери. За задачата с двумерния масив си мисля че има нужда да разбираш от малко и от математика за да я направиш. А същевременно за да програмираш един контролер да ти пуска и спира някакъв товар например лампа през 10 секунди не ти е нужна математика нито двумерни масиви. Нито ми е нужен закон по който работят пропорционално интегралния диференциален контролер сега ще ти обясня защо. На упражнение учим как се програмира такъв контролер, а селдващия семестър учиш законите по които работи този контролер...и кво излиза, че ти можеш да правиш нещо което вече си накарал да работи,, но просто за да си взима заплатата един преподавател, тоой трябва да ти обяснява как се случват нещата вътре....абе много е комплексно....ходих на практика в миннодобивни предприятия и там един от инженерите ми каза, че там само следят процесите...ако стане нещо се обаждат на Сименс...те идват и си оправят проблемите...да не си мислим, че предприятието е вложило десетки хиляди в автоматика и някой магистърче с 2 години стаж ще поправя на Сименс контролерите.....
      Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

vgeorgiev написа:
        ......Няма как да си инжинер, още повече компютърен ако не си учил и разбираш асемблер (тоест машинния език) и C.Ако някой твърди, че е програмист и не знае C, просто да си скъса дипломата или да си изтрие гъза с нея.Бих го нарекъл сглобчик на приложения, а не програмист.C е следващия език след asm, който трябва да се знае, за да се разбира изобщо какво се прави с компютъра и как работи.Какво искате ? Да се учи ASP, .NET, Java, C# и т.н., защото се търсели ?!?Целта на университета не е в никакъв случай да ти даде практически умения, а умения как да развиеш практическите си умения сам.За ТУ София има нещо, което така и не разбрах. Компютърните специалности първи курс учат Паскал, а електро специалностите C.По-скоро трябва да е обратното.Електро инжинера би трябвало да знае Паскал, за да може да си нащрака една програмка за негови нужди бързо, лесно и просто, а не да учи C и да не може да го направи.C-то е за хора, които знаят какво правят с компютъра, защото в C може да направиш почти всичко каквото искаш с компа, а за последсвтията от изпълнението на програмата си отговорен само ти.Относно химията и физиката: За да имаш инж. на дипломата трябва да си ги учил. Така е по закон.
        А стига бе Ти ме разби!
        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

С ТОВА МНЕНИЕ, темата се изчерпа. След това започва нова тема, която няма нищо общо с молбата за помощ на колегата kamtosh. Моля, обърнете внимание!

Коментар

Working...
          X