Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Днес се навършват 17 години от историческия 10-ти ноевмри, 1

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Днес се навършват 17 години от историческия 10-ти ноевмри, 1

10 Ноември 2006Какви са асоциациите и спомените на българите за комунизма, попита на този ден репортерът Ирена Маринова. Отговорите варират от червената пионерска връзка и ходенето по олимпиади и лагер-школи, през липсата на бедност, до силния държавен контрол. На този ден преди 17 години Тодор Живков бе свален от власт и започна прехода. Какво си спомнят днешните българи от времето на соца? Попитахме и политиците, и гражданите. "Бедността в България не беше такава, каквато е в момента и нямаше толкова голямо разделение." "Някакъв контрол, който беше много силен." "Беше добре, имам добри спомени, на олимпиади ходехме, на лагер-школи." "Хората изпитваха културен шок от тублерон, от четири вида сирене, възможността да съществуват четири вида сирене ги докарваше до умопомрачение". "Все пак не беше свързан с вафла, не беше свързан със столова манджа." Независимо от спомените - добри и лоши, всеки помни къде е бил, когато чул новината, че Тодор Живков е свален. Жени Живкова: "На 10-ти ноември си бях в къщи." Коста Цонев: "Тук си бях в София и наблюдавах по телевизията какво става." Андрей Пантев: "На 10-ти ноември си бях в родния град Видин, нямаше ток вече, имаше режим."btv.bg
    FIAT - TIPO 2.0i.е

избщо не се сетих за това вчера. Ама изобщо, въпреки че помня какво правих него ден и къде бях. Помня как изглеждаше Т.Ж. като показваха кадри от съответния пленум по телевизията същата вечер.
    Тойота Приус

Коментар

Working...
    X