Навит съм да си взема една ел четка за зъби. Помня, че даваха няква реклама по тв, мисля, че са Орал Б.http://zdravko.bg/zdrave-i-tonus/ora...htmlЛично съм се спрял на тази. По принцип до 100 лева нещо да взема. Не знам има ли по-добър вариант от този, който съм избрал до 100 лева? Също така някой да ми каже до колко им държат батериите и после със зарядно ли се зарежда четката и колко години може да изтрае тая вградена батерия?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предложете ми ел. четка за зъби?
Collapse
X
-
Аз от години ползвам четка Орал Б, но най-обикновена, около 30 лева. Две глави са 16 лева, мисля. Много съм доволен и обикновена четка не признавам. Моята е с обикновени АА батерии, карат около месец и половина. Тази, която си набелязал изглежда добре и има някакви глезотии.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
-
А да попитам, тия глави какво има предвид? Самите косъмчета ли? Демек главите се изхабяват и трябва да купувам нови? Предполагам, че доста време ще изкарат преди да се изхабят. А и да попитам, тая дето съм набелязал е няква кръгла, а има и такива с ел. четки като обикновената, с правоъгълната си глава.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
Еми да, сменят се. Както се сменят и обикновените четки. Косъмчетата са оцветени с боя и като се изтърка боята трябва да се смени. Това според производителя. Абе на 2-3 месеца някъде сменям аз. Иначе освен изтърканата боя четката си изглежда добре до последно ама сменям все пак.Относно различните четки - преди като проучвах всички препоръки бяха за кръгла четка. И до ден днешен съм с такава.Вече поне 5-6 години няма мърдане.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Колега, изобщо не си помисляй да си купуваш подобна четка. Преди 10 години, когато тези четки бяха хит в Европа си купих такава на браун. Ползвах я 2 години. Миех си зъбите по 3 пъти на ден, в резултат на което ми се изтри емайлът отпред. Зъболекарят ми забрани да ползвам такава четка и моята директно замина в кофата за боклук.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Колега, изобщо не си помисляй да си купуваш подобна четка. Преди 10 години, когато тези четки бяха хит в Европа си купих такава на браун. Ползвах я 2 години. Миех си зъбите по 3 пъти на ден, в резултат на което ми се изтри емайлът отпред. Зъболекарят ми забрани да ползвам такава четка и моята директно замина в кофата за боклук.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
[quote:6d70e3a2e2]електрическата четка за зъби почиства много по-ефективно зъбите в сравнение с класическата. Но резултатите от няколко изследвания съвсем не дават еднозначен отговор.Оказва се, че полза има, но не от всички електрически четки. Те се делят на 5 вида: въртящи се, вибриращи, въртящи се и вибриращи едновременно, четки, които се движат от едната страна в другата и четки с въртящи се в различни посоки косъмчета.Сред това разнообразие най-ефективни се оказват четките, които едновременно се въртят и вибрират. Според изследванията те отстраняват със 7% повече от натрупванията по зъбите в сравнение с обикновените четки, а също така със 17% намаляват вероятността от заболяванията на венците. Стоматолозите подчертават и недостатъците на електрическата четка за зъби. Първо, при неправилно използване тя може да нарани венците и дори да разклати зъбите. Второ, с увеличаване популярността на електрическите четки за зъби се наблюдават все повече случаи на рецесия на венците, т.е. венецът се отдалечава от шийката на зъба и открива корена. Все по-често се наблюдава и ерозия на емайла.Ето защо, ако сте привлечени от мисълта за използването на електрическа четка за зъби, първо се посъветвайте със своя стоматолог и разбира се следвайте внимателно инструкциите за употребата на това съвременноThe awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Е като стои не се изхабява. Това е просто индикатор, че е време да смениш главата. Дали са вредни - и колата е вредна ако се нацелиш в дърво с нея. Просто трябва да я ползваш както трябва.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
[quote:12842df8dd="style34"][quote:12842df8dd]електрическата четка за зъби почиства много по-ефективно зъбите в сравнение с класическата. Но резултатите от няколко изследвания съвсем не дават еднозначен отговор.Оказва се, че полза има, но не от всички електрически четки. Те се делят на 5 вида: въртящи се, вибриращи, въртящи се и вибриращи едновременно, четки, които се движат от едната страна в другата и четки с въртящи се в различни посоки косъмчета.Сред това разнообразие най-ефективни се оказват четките, които едновременно се въртят и вибрират. Според изследванията те отстраняват със 7% повече от натрупванията по зъбите в сравнение с обикновените четки, а също така със 17% намаляват вероятността от заболяванията на венците. Стоматолозите подчертават и недостатъците на електрическата четка за зъби. Първо, при неправилно използване тя може да нарани венците и дори да разклати зъбите. Второ, с увеличаване популярността на електрическите четки за зъби се наблюдават все повече случаи на рецесия на венците, т.е. венецът се отдалечава от шийката на зъба и открива корена. Все по-често се наблюдава и ерозия на емайла.Ето защо, ако сте привлечени от мисълта за използването на електрическа четка за зъби, първо се посъветвайте със своя стоматолог и разбира се следвайте внимателно инструкциите за употребата на това съвременноAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Отиваш в ДН и си купуваш от там такава четка.Горе долу са 4 пъти по-евтини и след това главите също са им толкова пъти по-евтини от тия Орал.Най-важното е да не натискаш като обикновена четка и да въртиш като ненормален, както правиш с обикновената четка.Ако с обикновената четка търкаш 4-5 минути, с тази ти е необходимо да минаваш по 1 макс 2 минути.Точно за това много хора се оплакват, защото натискат прекалено много четката и/или я държат прекалено дълго време.Ти сам ще си усетиш разликата. Знаеш сега как се усещат зъбите след като си ги измиеш и като прекараш език през тях.Ще видиш голямата разлика с електрическата четка. Най-важното е да не прекаляваш - както казах да не натискаш и да не удължаваш времето за ползване.Много е привлекателно, че след като я използваш по-дълго (като обикновена четка), след това с езика усещаш колко са полирани зъбите. Точно това подвежда и си мислиш, че са перфектни. То, че е така, така е, но това изтърква емайла.За това взимай смело, но използвай с ум. След 10-на използвания ще усетиш колко трябва да я използваш и натискаш, за да си чувстваш зъбите така, както с нормална четка за зъби, а не "преизмити".A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар