Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предложете твърд диск за лаптоп

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги, това добър вариант ли е? Цената е добра и е с по-висока скорост http://www.emag.bg/hard-disk-za-lapt.../pd/DW9YJBBBM/
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Микс.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Това изглежда доста добре и ги гледах, но никой не ги предложи. Пфу един хард да избере човек е сложна работа. :D
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

И аз се оглеждам за "Микс" както е предложил BO, но ме разколебава това че не са с много дълъг живот.
          Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

С всичките ми авто програми, които ми се налага да ползвам 128гб са ми предостатъчни.Няма сила да ме накара да избера диск различен от SSD за лаптоп.Ако искаш сторидж купи си един евтин тп линк рутер с usb и му бодни един голям диск.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

style34 написа:
              Това изглежда доста добре и ги гледах, но никой не ги предложи. Пфу един хард да избере човек е сложна работа. :D
              Не гледай марката , а гаранцията. Взимай нещо с 5 години и забравяш за проблема.На всичките ми лаптопи досега хардовете са си заминавали още докато са в гаранция , така че това е нещо нормално.
              FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Черната серия на Western Digital само е с 5 години гаранция. Хибридният, който БО предложи е с 3. Той ми харесва като цяло, въпросът е дали действително работи и има скоростта на SSD.

Коментар

ogi28b написа:
                  Ред.: С тия преходници не се ли разваля дизайна? Имам един Ацер, на който ДВД-то, погледнато отстрани, е до половината право, а надолу е скосено на 45 градуса. Не знам дали ме разбирате, ама с тоя дизайн си трябва преходник специално за модела като че ли, иначе няма да пасне на линията на корпуса.
                  Има универсални преходници които са без каквито и да е капаци и на тях си слагаш капачето от конкретния лаптоп на който ще се монтира. Свалаш си го от ЦДто и така.Ето в този линк http://www.ebay.com/itm/New-SATA-2nd...item1e7ec4df32 на снимката се вежда как е със свалено капаче. За моя съм поръчал подобен преходник и мисля е със стандартни отвори за захвашане на декоративните капаци, но като дойде ще потвърдя.
                  Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                  182A4.000 IAW49F
                  LPG - Lovato EasyFast
                  ----------------------------
                  "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ей това поръчах. Вчера беше 108 лева в EMAG, но добрите ви коментари за магазина надделяха и го взех от там. Дано всичко е ок. Харесал съм и едно SSD за около 150 лева и мисля скоро да грабна и едно такова. Мерси на всички за съветите!

Коментар

style34 написа:
                      Ей това поръчах. Вчера беше 108 лева в EMAG, но добрите ви коментари за магазина надделяха и го взех от там. Дано всичко е ок. Харесал съм и едно SSD за около 150 лева и мисля скоро да грабна и едно такова. Мерси на всички за съветите!
                      Е ти отзад напред... Сега ще вземеш харддиск, ще инсталираш всичко, ще го направиш да работи, а скоро мислиш да грабнеш SSD и да се занимаваш допълнително... То не е голямата сложнотия, ама по-добре обратното да беше направил. Какво е това толкова специално SSD, че е чак 150 лв? --------------------
                      emzo написа:
                      Ако искаш сторидж купи си един евтин тп линк рутер с usb и му бодни един голям диск.
                      Аз направих така с един 1043ND и се оказа, че скоростта на четене и запис е толкова бавна, че е направо безсмислено да се ползва като функция. И то върху флаш-памет, върху която се предполага, че пише и чете доста по-бързо от хард-диск. Идеята ми беше там да ми стоят филмите и да си ги гледам от който компютър си искам, но се оказа, че мога да гледам само някви DivX и mkv-та със сравнително малък поток. Дори на някои 720p-филми издъхваше и насичаше. Може в по-новите модели вече да няма такъв проблем, не знам.

Коментар

ogi28b написа:
                        ....върху която се предполага, че пише и чете доста по-бързо от хард-диск. ....
                        Оги не се подвеждай, повечето флаш памети четат доста по-бавно от дискове. Разлика правят много скъпите, които малко се доближават и USB3то, Но на дали такъв рутер си взел и с такава флашка си пробвал. Пробвай с диск е така за спорта и мисля ще останеш доволен Дори и USB2 да е пак е достатъчен битрейта за fullHD съдържание особено ако го ползваш за файлшер,ако има някакъв медия сървър тогава играе и софтуера на рутера и можо от това да насича.
                        182A4.000 IAW49F
                        LPG - Lovato EasyFast
                        "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Оги, гледах някакви SSD-та около тази сума, 128 GB, примерно този http://sky.bg/Details.aspx?ID=20899.Относно хард, закачен на рутер. Имам бърз рутер, на него закачен мултимедиен плеър Western Digital и към него вързан външен хард диск. Сега, не знам къде е проблема, дали в плеъра, но трансфера на данни е в пъти по-бавен. Когато прехвърлям филми от лаптопа на харда по мрежата става доста бавно и го правя или когато не бързам или когато файлът е не по-голям от 2 ГБ. Иначе просто го свалям и го закачам на лаптопа. Забрави да прехвърлиш филм 20-30 ГБ. То може, но за няколко часа. Рутерът е в пряка видимост с лаптопа на около 4 метра разстояние.Не че гледам такива филми, при положение, че рипове от 6-8 ГБ дават страхотно качество, но все пак не е решение според мен.

Коментар

Ewing написа:
                            ogi28b написа:
                            ....върху която се предполага, че пише и чете доста по-бързо от хард-диск. ....
                            Оги не се подвеждай, повечето флаш памети четат доста по-бавно от дискове. Разлика правят много скъпите, които малко се доближават и USB3то, Но на дали такъв рутер си взел и с такава флашка си пробвал. Пробвай с диск е така за спорта и мисля ще останеш доволен Дори и USB2 да е пак е достатъчен битрейта за fullHD съдържание особено ако го ползваш за файлшер,ако има някакъв медия сървър тогава играе и софтуера на рутера и можо от това да насича.
                            Флашката е АДАТА S102 Pro, USB 3.0, но не я ползвам на такива портове. Не е нещо особено. Ще пробвам и с диск, да видим дали ще постигне някаква нормална скорост от 40-50 мегабита. А и друго - ако проблемът е във флашката, защо компютърът прехвърля със скорост над 100 мегабита, а рутерът да не може? Според мен флашката не е проблем, а възможностите на рутера. А той е гигабитов,, висок клас на марката, уж. Пробвал съм и с оригиналния фърмуер и с ДД-ВРТ. Та затова смятам, че не е добър избор да се сложи диск на ЮСБ-то на рутера.

Коментар

Оги: ако е 100мегабита на запис съм съгласен че флашката е ок, но ако е на четене не е нищо особено, това са около 12 мегабайта/с. Аз имам една КорсарГТ и на читав компютър чете с около 30мегабайта и записва с около 15 което е около 240мегабита за четене. За USB2 толкоз. Далеч съм от мисълта че това може да се постигне на друго устройство различно от ПС или лаптоп, но е факт че го може. ето какво може една истинска USB3 флашка. http://www.corsair.com/en-us/flash-v...riveцъкаш на tech specs и четеш цифрите те са мегабайти . когато купувах моята се ръснах но е съжалявам. Като си ъпгрейдна нкоКато се замисля и 100мегабита трябва да е достатъчно за нормално гледане на HD филми тях битрейтане мопня колко име ама на далие повече от 10тина мегабита със все звука.Това за MPEG2 а ако е на H.264 мисля е по малко но съм позабравил точните цифри.
                              182A4.000 IAW49F
                              LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Оги: ако е 100мегабита на запис съм съгласен че флашката е ок, но ако е на четене не е нищо особено, това са около 12 мегабайта/с. Аз имам една КорсарГТ и на читав компютър чете с около 30мегабайта и записва с около 15 което е около 240мегабита за четене. За USB2 толкоз. Далеч съм от мисълта че това може да се постигне на друго устройство различно от ПС или лаптоп, но е факт че го може. ето какво може една истинска USB3 флашка. http://www.corsair.com/en-us/flash-v...riveцъкаш на tech specs и четеш цифрите те са мегабайти . когато купувах моята се ръснах но е съжалявам. Като си ъпгрейдна някя от машините с USB3 пак ще търся такава.Като се замисля обаче и 100мегабита трябва да са достатъчно за нормално гледане на HD филми тях битрейта не мопня колко им е ама на далие повече от 10тина мегабита със все звука. Това за MPEG2 а ако е на H.264 мисля е по малко но съм позабравил точните цифри.Признавам си не съм имал допир с рутери с USB и само гадая за причината. докато не си поиграя не мога да бъда по конкретен. Но пак твърдя че при ненатоварен рутер с разни торенти файъруоли и т.н. по време на прехвърлянето не би трябвало да му е проблем нито при файлшер нито при медиасървър.
                                182A4.000 IAW49F
                                LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Working...
                                X