Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предложете твърд диск за лаптоп

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Предложете твърд диск за лаптоп

Колеги, уиндоуса ме предупреди преди няколко дни, че харда си отива и днес вече не мога да стартирам изобщо.Предложете ми заместител с линкове да поръчвам директно.Не знам кои ще станат за моя лаптоп. Нещо между 750 и 1 тб, до към 150 лв.Ето стария:
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Имам същия, мога да ти го продам. На 100% е. Ако държиш на нов - 64 GB SSD и 1 TB външен. Ако компютърът ти е за шикалки вземаш си някой евтин ССД за 80-85 лева, додаваш още малко за харддиск и спиш.

Коментар

Същия като твоя ТУКИли 1ТБ ТУК
      ===/////===
      Fiat Bravo 198 T-Jet 120 - Bellissima
      Фиат Пунто 188 Литър и двеста, 60 градуса - Точката

Коментар

Значително по-ниски цени има на сайта на Скай Къмпани. Същият диск е под 100 лв, а 1 TB е 128 лв.

Коментар

Добър вариант е да сложиш 128ГБ SSD като основен в гнездото на лаптопа , има ги в емаг по 120-130 интелските мисля че са с 5 години гаранция.На мястото на DVD -на лаптопа слагаш един преходник , 7-10 лв са в ибей , и в него стандартен 2,5 инчов диск за лаптоп , гигабайти - колкото стигнат парите , като пак гледаш голяма гаранция.http://www.ebay.com/sch/i.html?_from...+Drive&_sop=15
          FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Това с преходника и ССД основен е добър вариант, но гледам човека иска нещо до 150лв А иначе в Скай нещата наистина са най-достъпни, а и обслужването им е много добро.
            ===/////===

Коментар

А между другото колегата не каза какъв е лаптопа, понеже някои модели са с две гнезда за хард
              ===/////===

Коментар

Hypnotical написа:
                Това с преходника и ССД основен е добър вариант, но гледам човека иска нещо до 150лв А иначе в Скай нещата наистина са най-достъпни, а и обслужването им е много добро.
                Да допълня - и колега от форума работи там ---Оправи подписа, че с тия 4 чертички - все едно не е Фиат.Ред.: С тия преходници не се ли разваля дизайна? Имам един Ацер, на който ДВД-то, погледнато отстрани, е до половината право, а надолу е скосено на 45 градуса. Не знам дали ме разбирате, ама с тоя дизайн си трябва преходник специално за модела като че ли, иначе няма да пасне на линията на корпуса.

Коментар

ogi28b благодаря, не знам защо се бях заблудил че са 4 чертичките Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 А освен дизайна, сигурно ще се пълни и с доста прах и боклуци, понеже не знам дали ще пасне много добре в отвора.
                  ===/////===

Коментар

Благодаря, колеги. Мислих за ССД, но идва вече 250 лева. Макар че пак ще помисля, но не знам дали ще успея сам да направя трансформацията на сд-то.Лаптопът е Леново Z570. Не е никак лош, но е с Интел i3 и 4 РАМ и мисля не след дълго да го сменям. Макар, че това не пречи да взема ССД сега ... Добре де, ще помисля. А да питам уин 7 или да използвам случая и да слагам 8?И ако е 8 какво се инсталираше да изглежда като 7?
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Относно уин-а колега, определено 8-та има доста подобрения спрямо 7-та. На мен много ми хареса по-голямата скорост на запис на файлове и по-бързото стартиране на самата система, както и по-малкото рам която използва. Идва си с интегриран офис пакет и една камара благинки :D Иначе визуалните промени всеки трябва сам да си реши дали му харесват или не
                      ===/////===

Коментар

Мерси, а относно драйверите дали ще имам проблем?Все пак ми е по-стар модел машинката.

Коментар

style34 написа:
                          Мерси, а относно драйверите дали ще имам проблем?Все пак ми е по-стар модел машинката.
                          Най-добре провери в официалния сайт на Lenovo, при мен уж имаше за 8, но със драйвера за 7 беше по-добре. Конкретно за Wi-Fi говоря, с единия ми прекъсваше постоянно, с уж по-новия и точно за 8
                          Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

style34 написа:
                            Благодаря, колеги. Мислих за ССД, но идва вече 250 лева. Макар че пак ще помисля, но не знам дали ще успея сам да направя трансформацията на сд-то.Лаптопът е Леново Z570. Не е никак лош, но е с Интел i3 и 4 РАМ и мисля не след дълго да го сменям. Макар, че това не пречи да взема ССД сега ... Добре де, ще помисля. А да питам уин 7 или да използвам случая и да слагам 8?И ако е 8 какво се инсталираше да изглежда като 7?
                            Евтино, за домашна употреба, на компютър за глупости:SSD 64 GB: ADATA SP600 (примерно) - 81 лв. HDD 750 GB: WD Blue (подобен на твоя, но САТА3) - 100 лвСума = 181 лв. По-скъпо, на компютър, който използваш и за по-важни неща (Дисковете са по-висок клас)SSD 64 GB: ADATA SX900 - 110 лв. / 128 GB: ADATA SX910 - 145 лв.HDD 750 GB: WD Black (пак примерно) - 121 лв. Сума = от 231 до 266 лв. Излишно е да казваме отново предимствата на това ОС да ти е на SSD. Такъв диск винаги можеш да си го прехвърлиш и ползваш на друг лаптоп/компютър. Относно трансформацията - хардуерно би трябвало да се справиш. Ако искаш да прехвърлиш цялата ОС, също би трябвало да се справиш. На сайта на производителя на SSD-то има софтуер за клониране. Важно е само да можеш да заредиш от стария. Ако не - направо инсталираш чисто нова ОС на SSD-то и жми градо. Всъщност за какво го използваш тоя компютър, че искаш да го сменяш скоро? Не е лош с тоя процесор, за домашен си е направо пушка. Не вярвам да изпитва трудности при нормална работа.

Коментар

Хм, започнах да се зарибявам с това SSD...Лаптопът е пушка, но малко се товари при обработка на снимки. И все пак се справя добре, аз не обработвам стотици снимки професионално, а ми е хоби.Иначе за всичко друго е ок, има и външна видео карта с 1 ГБ, но аз игри не играя така или иначе.Инсталацията ще е нова, сега не иска да зарежда Уиндоус въобще, само през cmd си копирам някои неща на външен хард, на които нямам бекъп.

Коментар

Working...
                              X