Колеги, на 30 съм и вчера се наложи да дам жертва - горен десен мъдрец. Положението е отчайващо. По време на самото "изтръгване" нищо - теглят те като магаре на мост 10-15 минути, усещаш някакви пукания и изведнъж си виждаш зъба пред очите, задържан с клещи тип "гарга". Получих указания един ден да не пуша, което аз естествено спазвах точно 1 час, да не пия прясно мляко първите 24 часа и да внимавам като пия вода - това го спазвам. Бедствието започна да настъпва 2 часа след това, когато премина упойката - адска болка, много кръв в началото, оток. От днес + температура, силна болка в гърлото и болка при най-малкото раздвижване на челюстите...Спи ми се много, но не става номера. Днес съм изпил 2 аналгина, 3 ефералгана, 3 ацефеина и положението се свежда до търпимост.Вадили ли са ви мъдрец и спомняте ли си какво беше положението при вас?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Историята на един "мъдрец"
Collapse
X
-
На мен ми вадиха наскоро (разбирай, преди година). Нищо не усетих, а болката след като мина упойката продължи само няколко часа (по-скоро беше просто тръпнене). Това в Козлодуй при една много любезна докторица. И скъпо платена, разбира се - 65 лв ми струваше изваждането, със снимка и упойка. А ден преди това в Ямбол един зъбен хирург отказа да ми го извади, че уж бил с крив корен и му трябвал асистент... Според мен трябва още сутрина да идеш пак, че може да е станало някакво възпаление. Антибиотик някакъв е трябвало да ти изпишат след ваденето, според мен.
-
И при мен беше доста болезнено. Около седмица ми държа "влага".Даже не можех да си отварям устата и пиех само течности. Беше отдавна, но го помня доста добре! Спях само след болкоуспокояващо. Иначе сън няма!== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Лятото долен ляв , а преди 3-4год долен десен и двата растяха на страни и избутваха останалите зъби. И двата са вадени с операция като костта се цепи и зъба се вади на парчета на първия имах 4 шева на втория мина сякаш по-добре имах само 2 шева но и в двата случая десет дни се храня със сламка поради оток и неспособност да си отворя устата... Сега ми останаха двата горни но за тях казват , че щяло да е по безболезнено ама те така казваха и за другите два... Принципно преди такава интервенция предварително 3-5 дни се пие антибиотик но не знам защо в България това не се предписва , а чак след ваденето в някой случай ти изписват.... След втората операция аз пих "Клиндамицин" мисля 5 дни макар , че според зъболекарката температурата ми е от някои вирус и т.н. Принципно е хубаво да се консултираш и с лекар за вида антибиотик но при всички положения е препоръчител но поне 3 дни да приемаш антибиотици ...Колкото до кръвта аз храчих около 5-6 дни кръв а отока спадна напълно на около 10 ден , гърлото спря да ме боли също след 5-6дни , нормалната функция на устата си я възвърнах след около 3 седмици ( дъвчене на болната страна и отваряне без обтягане и болка).Ако не друго поне се жабуркаи с вода за уста препоръчвам ти елудрил има и лек обезболяваш ефект.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Два съм извадил досега (47 години), и двата пъти ми дадоха антибиотик за 5 дни да пия. Вторият път корените се бяха сраснали с челюста и се наложи да го върти за да се отчупи срасналото парченце. Беше ми сложила много упойка, та вечерта ми беше тежко на сърцето, усещането беше кофти , сякаш имаш 300 кг торби цимент на гърдите. И двата пъти имаше болка след пускане на упойката, но в рамките на няколко часа отслабваше. Отивай да те види зъболекарката....(или на спешен кабинет) може да е тръгнало възпаление.......гледам че доста си се ’’надрусал"’ с обезболяващи!!!ПОЗДРАВИ И КЪСМЕТ
Коментар
-
Ако все още риташ, тичай в аптеката за родожил, примоли се без рецепта и ще се подобриш. Всичкото го знам... кат почнеш от момента, в който режат венеца и чак кат ти забият отвертката, разбираш, че никаква упойка не те е хванала, до ... по една уста кръв на десет крачки по пътя към къщи.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Мдаа, очевидно положението не е нещо изключително при мен. Обадих се на зъболекарката - каза ми да прекратя експеримента с ацефеина и ефералгана, и ако до утре болката не спре да отида за да мислим друго. Твърди, че няма нужда от антибиотик, защото било рано. Знаехте ли, че повечко ацефеин може да ви доката бъбречна недостатъчност!??? От вашите описания обаче, оставам с впечатлението, че минавам в по-леката графа, където и четирите са се показали, защото нямаше никакви длета, отвертки и т.н., а директно с клещите. Проблема му беше, че имаше дупчица, която я правихме преди време, и въпреки това се появи нова. И лекарката каза - давай да го махаме - не ти трябва.
Коментар
-
Здравей,Извадени са ми двата горни и долен десен.С горните нямах никакви проблеми. Бяха израстнали правилно и достатъчно, за да се извадят. Буквално за по минута ги извадиха.Обаче с долния брах много ядове.На снимката се видя че расте на 45 градуса и буквално бута следващия. Не се беше показал целия.Ходих на хирург. 25 мин мъки. Не боли, но усещаш само натиска. Извадиха го. Зашиха венеца, после бузата към венеца.Ако държиш мога да ти изпратя снимки на лично Както казваш ти всичко беше на ред докато не отпусна упойкта.Аз пих Хексалгин 500 мг. Това е течен аналгин, но в шишенце. Капеш си по 10 капки и си в джаза Почти не можех да си отварям устата около седмица. Ядях само пасирани супи, като една супа я сърбах по 30 мин.Мъка е, но минава. Споко. До седмица ще се чувстваш пак нормално.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Аз по друга линия патих с мъдреците. Зависи много от упойката как те пуска. Мен ме правиха с лидокаин и 4-5 часа по-късно почваш да чустваш горе долу нещо. Пост болката е туширах с Оki, нещо като нашия аулин, само че италиянската му версия и е с кетопрофен (каквото и да значи като съставка, по нашите аптеки го няма). Аулин-а върши работа за 2-3 часа макс.После пак.Хексалгин-а не е лошо, но по сериозна доза трябва от 10 капки. Стигал съм и до 30. Не би трябвало да няма нужда от антибиотици. Тоз отток какво ще го махне от устата ти ?
Коментар
-
Слушай какво ти казва зъболекаря! НИКАКВИ самоинициативни антибиотици.И не случайно не се пуши! Освен, че не се пуши, не трябва да се пие/яде много горещо, неща с малки парченца, семки и т.н Не трябва и да се засмуква и да се плюе безразборно. Най-вероятно ти си си го причинил с пушенето или нещо от гореспоменатите неща. Защото след изваждането на зъба се образува малко съсирече(не е правилно така да се каже, но за да ме разберете най-просто), което държи раната да не кърви. Ти като пушиш/плюеш или нещо друго го махаш и почва кървенето!Болка от мъдрец е нормално да има не само първите 24часа, но и 2-3дни след това.Просто спазвайте какво ви се казва от зъболекарите. Не си лаламе за кеф.
Коментар
-
Колеги, благодаря ви най-искрено за препоръките, съчувствието и споделеният опит!Окончателното е, че от преди 2 часа съм на антибиотик. Към момента съм на това - http://i1193.photobucket.com/albums/...psccff4a54.jpg , мисля, че по-горе Xaus го е споменал. Това + 1 ацефеин и ВНИМАТЕЛНО жабурене с това http://www.listerine.co.uk/sites/def...-cool-mint.png доведоха нещата до почти никакви усещания за болка. Има леко тръпнене, но ще почакам още малко и мисля да се опитам да спя.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар