Здравейте колеги.Извинявам се ако , някъде е писано по това което ми се случи днес, но за мен е новост :D само ,че пак по Български и отново става лекичко дума за едни пари Та , нещата стоят така. Отивам в КАТ-Пловдив ,за регистрация на МПС. Само преди 5-6 дни поставих на Хондата газова уредба в орторизиран сервиз , по всички правила плюс паспорти , гаранции и т.н. Хората дори ми обясниха , че е по-добре да се постави преди регистрацията в КАТ , за да се напише в талона газ-бензин и да не се прави пререгистрация на по- късен етап заради новите закони.Всичко ОК , само че ударих греда Всички служители , между другото бяха много любезни Набързо направиха допитване по между си, макар и тип "махленско събрание " и установиха ,че от 01,10,2014г. не могат да регистрират автомобили с АГУ поставено след тази дата , всички споменаваха родата на шефовете си в София и нямаха отговор на въпроса кой трябва да извърши регистрацията , дали Технотест или някоя новоизлюпена и никому неизвестна фирма.В крайна сметка ,пак парадокс извършиха регистрацията , но написаха само бензин сложиха ми номерата , и понеже както казах всички по веригата разбраха за това че колата е с газ ме предупредиха с две думи ,че ако ме спрат техните колети на път , може и да има санкции А сега кажете , имали закон или няма.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чудо на чудесата или това е България
Collapse
X
-
Понеже ще се определят(или са определени) фирми по региони, които ще ти дават стикерче с/у 200-300лв и после в КАТ за смяна на талон. Приятели ми казаха (след като тръгна тая сага за талоните газ-бензин), че във ВТ можело само на едно място да ти дадът стикерчето. Демек само една фирма е оторизирана. Все едно всички АГУ-та до сега са незаконни. Или по друг начин казано - оказва се, че е нямало критетии за фирмите поставящи АГУ. Чист монополизъм.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
-
И аз като теб колега бях решил да сложа газ,преди да регистрирам колата.От газовия сервиз ми дадоха една торбичка с паспорти,заверки и още куп неща.Отивам в КАТ-Варна минах там проверки,всичко 6,свалиха старите софийски номера и отивам аз за новите и оп,старшината реши,че на поспорта не пишело номера на колата.След 1 час спорове накрая ходихме да сверяваме някакъв измислен номер на бутилката и така мина.Голяма мъка беше,според мен си беше чисто заяждане ама айде,написаха че съм на газ/бензин.Колата я регистрирах май месец,тази година.Peugeot 307 2.0i ГИ
ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp
Коментар
-
От 10,10,2014 в някои пунктове за годишни техн. прегледи се извършва ПЪРВИЧЕН преглед след монтажа на АГУ, след който се издава удостоверение (подобно на това за ГТП). Но за целта пункта за ГТП трябва да има разрешително за извършване на ПЪРВИЧНИЯ преглед. Затова казвам в някои пунктове, а след това вече във всеки ГТП трябва да ти проверят АГУ-то и в удостоверението се вписва № на бутилката, год. на производство и т.н. Ако имаш АГУ от няколко години и решиш да я смениш бутилка пак трябва да минеш ПЪРВИЧЕН преглед.FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
mitkosoft написа:Сори за офтопика, но "да бе дизел вземало не би чудо видяло".....и аз преди с газовия фиат само ядове и си казах, че някой ден ще карма пак фиат и то дизел....еми ето JTD-то е на хоризонта....пали без подрев...само зареждам и карам...няма никви ядове....FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS
Коментар
-
Аз пък,до 06.11.14г ,трябва да мина ГТП,че изтича. Обаче, АГУ-то ми е поставяно ново през 2005г,но на самата бутилка нямало щампа с някакъв сертификат и бутилката тогава ставала негодна/неотговаряща на някаква си Наредба! Но,дори и да съм имал танава щампа,щом бйтилката навършела 10г. от дата на производство,пак ставала негодна!???Трябвало,да си търся друга бутилка(такава,отговаряща на щампата,и да била произведена преди 2014г , за да не ходя в КАТ да сменям талоните. Но всички нови бутилки по газаджийте са произведени март 2014г, тогава остава възможността да си търся 2-ра употреба - да,ама няма с подходящите години-2012/13г.Това всичко ,ми го каза Председателят на един пункт за ГТП,но дали е така???Що за простотия/тъпотия/алчнотия е сътворена пак,от нашите управници!!!!?????Пп-въпроса е сериозен,и няма да е лошо МОД-овете,да направят темата’важна’, щото АГУ-та в нашите каляски-бол!
Коментар
-
iviko написа:Аз пък,до 06.11.14г ,трябва да мина ГТП,че изтича. Обаче, АГУ-то ми е поставяно ново през 2005г,но на самата бутилка нямало щампа с някакъв сертификат и бутилката тогава ставала негодна/неотговаряща на някаква си Наредба! Но,дори и да съм имал танава щампа,щом бйтилката навършела 10г. от дата на производство,пак ставала негодна!???Трябвало,да си търся друга бутилка(такава,отговаряща на щампата,и да била произведена преди 2014г , за да не ходя в КАТ да сменям талоните. Но всички нови бутилки по газаджийте са произведени март 2014г, тогава остава възможността да си търся 2-ра употреба - да,ама няма с подходящите години-2012/13г.Това всичко ,ми го каза Председателят на един пункт за ГТП,но дали е така???Що за простотия/тъпотия/алчнотия е сътворена пак,от нашите управници!!!!?????Пп-въпроса е сериозен,и няма да е лошо МОД-овете,да направят темата’важна’, щото АГУ-та в нашите каляски-бол!FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
S_BANKOV написа:Я някой да каже колко струва една нова бутилка и една водна проба
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар