ogi28b написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дава ли се десен мигач при изпреварване (връщане в лентата)?
Collapse
X
-
-
Immortal написа:и се връща в напуснатата лента."FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Изпреварване от дясно се допуска при многоредово движение. Това обаче и някои полицаи не го знаят. Глобяват за неправилно изпреварване в подобни случаи. Също, когато преминаваш през кръстовище, в лявата лента ако някой се движи бавно, по някаква причина, а ти си в дясна спрямо него лента и се движиш по-бързо, не се счита за изпреварване, тъй като не си напуснал лентата в която се движиш, за да минеш пред него и после пак да се върнеш в същата лента. . Това се има в предвид от цитирания член от колегата по-горе.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Аз също при изпреварване пускам мигач и като се прибирам в лентата също, като навик ми е. Много често са ми казвали че като ми изгори лостчето ще видя колко скъпо струва, но смятам че така е редно и по този начин останалите участници в движението разбират какво смятам да предприема аз. Не коментирам разни които в последния момент се шмугват пред теб без даже да са дали индикация за това, а при тях сигурно огледалата са просто част от интериора на колата. За такива винаги съм си мислела, че ако съм с камион ще ги връщам в лентата им с кеф Като за по 500 точки :D
Коментар
-
Airfan написа:ogi28b написа:Dido_Lyubenov написа:Изпреварване от дясно се допуска...ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
ogi28b написа:knososs написа:ogi28b написа:Immortal, на път в населено място с повече от една лента за движение в посока - няма изпреварване. Само сменяш лентата и се движиш с по-висока скорост в другата лента. Независимо лява или дясна. После ако искаш - пак я сменяш. .
Коментар
-
Airfan написа:ogi28b написа:Dido_Lyubenov написа:Изпреварване от дясно се допуска...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Многолентовото движение не е изпреварване.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:kiro_of_the_day написа:Многолентовото движение не е изпреварване.
Коментар
-
BO написа:...но твърдо да си мислиш, че неговият път е главен и за това той е с предимство, не знам какво да го кажа.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Добре де, като сте тръгнали да подменяте темата (която отдавна е изчерпана).Ето една реална ситуация от моето село:Кръстовището е (или беше) регулирано. Едната улица е главна, идваща от града и влизаща в селото, водейки към центъра, широка е 10-12 метра, има легнали полицаи, пешеходни пътеки, маркировка.С течение на времето прибрани българи (наистина са българи, а не цигани, както повечето ще си помислите, знам ги поименно) прибират знаците (използват стойките за да си правят асмалък, например).Към момента знаци за предимство няма ни на главната улица, ни на напречните. По силата на закона кръстовището е нерегулирано.Всички обаче си знаем коя е главната улица и чинно си чакаме преминаващия трафик по нея, за да се включим от страничните улички.Да, ама идва например Красимир Иванов от Бургас на гости, след това си тръгва, и по правилото на дясно стоящия получава предимство и се опитва да мине пред идващия по главния път автобус. Ааа, пропуснах да кажа, че главната улица на влизане в селото е по надолнище, а на излизане е нагорнище. Та автобусът таман е набрал скорост да се изкачи по баира, а въпросният г-н Красимир Иванов излиза от странична уличка, като се явява дясно-стоящ на автобуса. Тръгва, автобусът го подбира и го завлича чак до оградата на гробището.Та... кой е виновен?Ето и снимка на мястото (даже и автобус си има, само че се спуска надолу )https://maps.google.com/maps?ll=42.5...ставете си, че г-н Иванов излиза от дясната пресечка, а автобусът отива към него (обратно на този на снимката).
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар