Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да махна едно устройство от компютъра? (софтуерно)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колегата е прав. Нещо не е наред с драйверите за USB на чипсета. Можеш да виждаш какви са непознатите устройств по VEN и DEV в този сайт: http://www.pcidatabase.com/ Най добре е да се теглят драйвери от сайтовете на призводителите на дъното или на самия чип.
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

ogi28b "Име на обекта на физическото устройство", вторият ред отгоре надолу. Дай стойностите, пейстни ги тука.
      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Е кога ти се е появило туй нящо? Да си ръчкал нещо по BIOS-а?
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Не е ли това?

Коментар

Последните (и единствените от една година насам) неща, които са променяни в конфигурацията на системата, това е, че включих допълнително един САТА2 диск от лаптоп, а другото е, че заради системния ССД, промених конфигурацията в БИОС-а да е в AHCI режим. Струва ми се, че има нещо общо.Не знам кога са станали тези промени, защото рядко отварям "диспечер на устройствата" (много ме кефи превода, зупер е!). За последно го отворих заради това устройство новото, а самото то - нямам идея кога се е явило, защото имах много букви наредени, 3 виртуални, 4 физически, 1 оптично, 2 флаш-памети и в един момент изобщо не ме вълнуваше колко и какви са. И сега - някво странно BD-ROM. Линкът от горното мнение не ми се отваря. Огради го в тагове [ img ] [ /img ] без интервалите.

Коментар

Хаха, сега всичко изглежда по нов начин. Няма го това странно BD-ROM-че, ама има проблем с някой си контролер. Вижте първата снимка. Като промени, спрямо вчера, е единствено това, че съм преместил кабела на единия от хард-дисковете от SATA 3 на SATA 2 порт на дъното. Самият диск си работи нормално. Ето и дисковете - на втората снимка.tyson, виж третата снимка.Какжо да пражя?Ред.: Излъгах, разкарах Демона, за да видя какво ще стане. Ама снощи нищо не стана, беше си там. При рестарта се е махнало. Дайте сега другото да оправиме и черпя ракия на националната среща.
              Прикачени файлове

Коментар

Ново мнение, заради снимката. Инсталирах пак Демона, а той без да пита - направо ми метна едно СКСИ и едно ДТ да си имам. Махнах ги от Демона и сега всичко е наред. От него е било, малоумна програма.
                Прикачени файлове

Коментар

Сега най-новото: уж качих най-новия драйвер за чипсета, върнах оптимални настройки на БИОС, след това си направих промените - изключих флопито (то винаги е било изключено), активирах AHCI и друго май не съм променял по БИОС. След това в Win-a деинсталирах непознатото устройство и тоя ИДЕ контролер, за който показва грешка на горната снимка. Рестартирах компютъра и вече нямам непознато устройство. Само че след като инсталирах чипсета, непознатото си го имаше още известно време, докато правих други неща. Махна се чак, след като го деинсталирах и след рестарта не се появи. А ИДЕ контролера - първо го деинсталирах и изчезна от групата "ИДЕ АТА/АТАПИ конторлери", а след сканиране за хардуерни промени, се появи по-надолу, както се вижда на следващата снимка. И сега си стои там. Айде пак помагайте - каква е тая глупост и как да я разкарам?Пак ще отбележа, че всичко си работи. Не съм инсталирал ония драйвери от линка на ogi_d. Сега нямам неизвестни устройства, но в програмата Unknown Device Identifier и в момента си ги има ония двете неща, дето са на VIA. А самата програма си чете и показва всички устройства дето някога са били включени към компютъра, защото си виждам в списъка телефона, стария принтер и др. Конкретно тия чипове на VIA се сещам, че са от една платка PCI Express -> 4x USB 2.0, която ползвах преди време и която не бях инсталирал, защото си заработи като Ръг-И-Тръг устройство. И казва, че Вин не може да зареди драйвера, защото е повреден или липсва. (код 39).
                  Прикачени файлове

Коментар

IDE контролерите бачкат с inf драйвери, до колкото ми е известно, но може и да греша. Свали си Zadig и пробвай да инсталираш драйвер, след това да го деинсталираш. libusb-win32 също върщи работа, ама трябва да въвеждаш филтри и дрън, дрън, а ако речеш да го махаш, по-добре се гръмни. Онзи ден разкарах една програма за триене на устройства директно от драйверстора, ама как се казваше, забравих.Можеш да пробваш и с REVO, ама пак трябва да инсталираш първо драйвер.Уизарда на libusb директно ще ти каже кое е това устройство и къде е. А бе, смотана работа.
                    207 тиква автомат
                    новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Оги, на твоята картинка съм ти отбелязал какво е това "странното"устройство - долното. Тое виртуален SCSI интерфейс за виртуално SCSI устройство на Демон туулс. Не ти пречи по никакъв начин. За горното, кликни върху него с десен бутон на мишката, избери "Properties" и копирай с "Ctrl+C" номера който съм оградил. Предполагам, че и това е от Демон тулс, но не съм много сигурен. Кажи имаш ли кард риидър - вграден? И за какъв комп става въпрос - лаптоп или настолен ? Ако е лаптоп, ми дай точния модел.
                      Прикачени файлове
                      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Поради липса на информация в реда "Хардуерни идентификатори" (виж първата снимка) ти предлагам да си избереш някой друг ред (виж втората снимка). А редът, в който има данни, подобни на описаните, е на третата снимка - "вторични елементи"
                        Прикачени файлове

Коментар

Adaptec AAR-1225SA Serial ATA HostRAID ControllerТова е SATA контролера, а излиза като непознато у-во, защото по време на инсталацията е бил в режим IDE Аа не AHCI. За да работи нормално трябва да инсталираш уиндовса в режим AHCI. Сега варианта е да върнеш контролера в режим IDE за да работи нормално. Драйвери за AHCI не се инсталират след ОС -а, а по време на инсталирането му.
                          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Не знам дали има значение, че следвах всички инструкции, описани подробно в една друга тема, за "конвертиране" на системата към AHCI и според онези инструкции не би трябвало да има никакви проблеми. Ред.: Да добавя - инсталирал съм ето това от сайта на Гигабайт: AMD SATA AHCI Driver, най-новата версия за дъното.

Коментар

AHCI драйвера се инсталира само по време на инсталацията на операционната система. Дори това е може би първият драйвер който се инсталира и на базата на таази вече конфигурация се инсталират другите драйвери и софтуер на ОС. Не е възможно, поне доколкото аз съм запознат, да се инсталират този тип драйвери след индталирането на ОС. По същата тази причина, не може да вземеш имидж или хард диск с ОС инсталирана на AMD базиран чипсет и да я ползваш на интел базиран чипсет и обратно. Драйверите не са съвместими, а след инсталирането на ОС не могат да се инсталират необходимите. Ситуацията с AHCI драйвера е същата. Този драйвер се предлага отделно за да може да бъде инсталиран по време на инсталацията на съответната ОС, ако не е включен в инсталационния пакет, но не и след това.

Коментар

Може, как да не може. Операцията е еднократна без право на грешки. Ако виндовса е инсталиран на IDE сменяш ръчно драйверите на контролера и рестартираш. Ако не направиш промените в биоса повече няма да стартира. Също ако си ръгнал грешен драйвер виндоуса е мъртъв. Тогава вече трябва да се закачи диска на друг работещ и да се коригират регистрите и съответните драйвери. Правил съм го и по лесния и по трудния начин. Винаги може да се подкара инсталация на каквато и да е машина, само да си наясно какво съдържа тази машина Това се отнася както за 7 така и за ХР. На 8 и 8.1 не съм го правил.
                                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Working...
                                X