Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Огромен срив в цената на петрола,при нас реакцията е нула

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

knososs написа:
    Колега, в една друга тема обявих, че имам проектозакон за полагащи се 100 тояги на всеки, който изпревари отдясно.Имам и друг закон и за хора, които разпространяват подобни твърдения - че, ако всички искат по 15лв/час труд това е картелно споразумение - за такива, проектозакона ми предвижда строг тъмничен затвор най-малко 30 години.Ако всички поискаме най-малко 15лв/час, то това се нарича СИНДИКАТ. И е възможно най-хубавото и правилно нещо, което може да се случва.Но понеже у нас такова животно нямам, а там където го има по света е много често подкупено - ти си го оприличил на картел.
    - Кажи ми дали в града ако мина от дясната ти страна при няколко ленти в посока те изпреварвам?- Ами гласувай тогава в твоя "проектозакон", че минималната ставка на служител в България не трябва да е под 100лв/ч. Дори под 1000лв/ч може да приемеш. Какво толкова. Решаваш някакво число и го обявяваш.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Lane Staley написа:
      knososs написа:
      Колега, в една друга тема обявих, че имам проектозакон за полагащи се 100 тояги на всеки, който изпревари отдясно.Имам и друг закон и за хора, които разпространяват подобни твърдения - че, ако всички искат по 15лв/час труд това е картелно споразумение - за такива, проектозакона ми предвижда строг тъмничен затвор най-малко 30 години.Ако всички поискаме най-малко 15лв/час, то това се нарича СИНДИКАТ. И е възможно най-хубавото и правилно нещо, което може да се случва.Но понеже у нас такова животно нямам, а там където го има по света е много често подкупено - ти си го оприличил на картел.
      Колега, интересно ми е, проектозаконите си в жълта папка ли ги държиш?
      Изказа се по темата, оспори твърдението ми или горното има някакво друго значение!?

Коментар

Ти с ума сашъл... какви картели и тъмници. В някой сфери има книжки с препоръчителен характер, които описват ценово дадена дейност. И тези справочници се актуализират всяка година. Примерно проектиране на жилищно строителство е около 12-15лв/кв.м. Но гаранция, че ще намериш човек/фирма, които да ти го направят за 5-6лв/кв.м. И това беше в подкрепа на тезата ми, че ние сами си подбиване заплащането. Никой не казва, че трябва да си измисляме оценки сами за себе си, които да се изразяват в парични единици.
        ФИАТ- Пътят е само формалност
        ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
        -----------------------------------------------------
        FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Един мой преподавател каза нещо, което още ми е в главата: "Никоя крава не може да даде оценка за качеството на своето мляко!". Това го каза, на един колега с 2ка, който спореше, че знае всикчко.Така, че като искаш повече пари, отиваш на друго място и показваш, че ги заслужаваш.
          04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

vgeorgiev написа:
            Един мой преподавател каза нещо, което още ми е в главата: "Никоя крава не може да даде оценка за качеството на своето мляко!". Това го каза, на един колега с 2ка, който спореше, че знае всикчко.Така, че като искаш повече пари, отиваш на друго място и показваш, че ги заслужаваш.
            Евала!
            207 тиква автомат
            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
              Как искаш да има възможност за нещо толкова лишено от логика, не мога да разбера? От къде работодателя ще знае за специализациите, ако работника не го е написал в CV-то, а защо го е направил, вече обясних. Ако не иска да се ползват от работодателя, да не ги споменава! Да, ама става на едно ниво с кандидатите с късо CV. Какво правим тогава?П.П.За дипломи плащат само на едно място-в мечтите, а те са безплатни.
              И сега каква е целта на този пост ?Естествено, че ще си го напише в автобиографията. Естествено, че не е лишено от логика стига да ти стигне до главния мозък общата картина, която описвам. Пак ти казвам - приемам, че аз не обяснявам правилно.Абе човек, остави Живеем в различни реалности, а по-лошото е, че мислим съвсем съвсем различно.П.П. Само да вметна, че съм бил и от двете страни на "барикадата" и определно това може би ми помага доста. Освен това отчитам като грешка, че намесих декларации и пр. документи, защото аз вече мисля за документално оформление на идеята, отстраняване на възможни пречки, недоразумения, а явно повечето не схващат идеята дори... Ко да си праи. Сложен съм. Аз затова обичам да си трая, че много буня духовете
              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

vgeorgiev написа:
                По принцип е така. Мяташ го рамо и потегляш..свят голям, свободен и шарен. Кеф ти Германия, Шатите, Канада, Инглънд, кеф ти Хондурас, Нигерия или Конго.

Коментар

По принцип нещата в БГ, че и в света, глобално погледнато, не вървят на добре. Балансът се губи. А в природата винаги трябва да има някакъв баланс. Когато той е тотално загубен следва някакъв катаклизъм, който да възстанови баланса.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Слав написа:
                    pplk написа:
                    Как искаш да има възможност за нещо толкова лишено от логика, не мога да разбера? От къде работодателя ще знае за специализациите, ако работника не го е написал в CV-то, а защо го е направил, вече обясних. Ако не иска да се ползват от работодателя, да не ги споменава! Да, ама става на едно ниво с кандидатите с късо CV. Какво правим тогава?П.П.За дипломи плащат само на едно място-в мечтите, а те са безплатни.
                    И сега каква е целта на този пост ?Естествено, че ще си го напише в автобиографията.
                    Щом го е написал, това автоматично означава, че е готов да предостави образованието и уменията си за това работно място и за определеното заплащане. Ти ако разбираш нещо друго, сподели!Поздрави!П.П. Това за главния мозък ще го пропусна.
                    207 тиква автомат
                    новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Слав, нема смисъл...
                      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                        Слав, нема смисъл...
                        Прав си! С мечтатели без връзка с реалността, кво да споря?
                        207 тиква автомат
                        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Що да няма. В спора се ражда истинатаНалагало ми се е да провеждам интервюта за работа и наистина има една такава истина, че CV-та от по 4-5 страници на хора 25-30г. са доста измислени. Да добре написани, но много измислени. Но нали за това се прави среща, за да се преценят тези неща

Коментар

Хубаво е да се спори за реални неща, не за фантазии, дето ги няма никъде, защото са много "логични". Логично е да искам да пея в операта, ама... :D
                            207 тиква автомат
                            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Предлагам на всички спорещи по тази и съседната теми, да вземете да дойдете на Юбилейната среща за 10-годишнината на форума.Нямате представа колко ползотворно се спори на маса със съфорумци Вижте в раздел "СРЕЩИ" за подробности. Линк в подписа ми.А темата я заключвам.

Коментар

не разбрах що темата пое тази посока. Иначе без значение колко дипломи има човек, за да бъде търсен и да получава добра заплата, трябва първо да се докаже, защото работата не е само знания от книги и учебници, а доста качества, за да може тия знания да се приложат на практика.Колкото до темата - ако потреблението не намалява, защо да свалят цените? Иначе аз напълних резервоара в Стара загора с 20 стинки по-евтино. За съжаление не ми е изгодно да ходя там да пълня
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X