Абе истината е, че в малък, средностатистически бизнес с няколко човека персонал, ако си 100% коректен да плащаш всички всички осигуровки, данъци, такси и т.н не излиза сметката... Няколко човека около мен от желание да са напълно чисти направиха опити. Една част от тях се отказаха от бизнесите си, други все още държат, но с големи мъки. Трети намалиха персонала си, така че да му плащат всички осигуровки, което пък натовари служителите, което пък доведе до други неприятности...Изобщо не е толкова лесно, колкото си мислят по-голяма част от хората, които винаги са били наемни работници. Да, работното време за теб е от 9 до 6, ставаш и си тръгваш. Ама шефа ти седи и си блъска главата по цяла нощ да се чуди от къде да изкара пари да се оправи с всички разходи/кредити и т.н... После се сърдиш, че ти звъни в извънработно време. Той не го прави, за да те дразни или издевателства върху теб, а просто защото за него работно време няма. Кой иска хората му да го мразят и напускат? Кой иска да се притеснява ще го проверяват ли, ще открият ли нещо, ще го глобят ли?Не очаквам някой да ме подкрепи. Дори напротив. Може да се разбере само от някой, който е бил в такава ситуация.И да, знам какво е да работиш в голяма чуждестранна компания, какво е да работиш в чужбина. Примери колкото искаш. Но все пак някой трябва да се опитва да прави нещо тук.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Огромен срив в цената на петрола,при нас реакцията е нула
Collapse
Заключена тема
X
X
-
style34 написа:Не, не, в никакъв случай работодателят не ти е задължен. Само че точно обратна е презумпцията - служителят трябва да се чувства безкрайно благодарен, че работи великата работа за никакви пари и да му целува краката по 3 пъти на ден. Работното време е само 4 часа, ама по документи. Иначе 10-12 часа би трябвало да си на разположение. Осигуровки ли? Какво беше това? Слава Богу при мен ситуацията не е такава, но я се замислете от всичките ви познати колко ги осигуряват на пълната им заплата? А бизнесмените да кажат те на каква сума се осигуряват? Макар че, всички знаем, че тук сме се събрали само такива за пример. И както каза колегата - отпуск, болничен и започват да те гледат като враг номер 1.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
vital написа:Абе истината е, че в малък бизнес, ако си 100% коректен да плащаш всички всички осигуровки, данъци, такси и т.н не излиза сметката... Няколко човека около мен от желание да са напълно чисти направиха опити. Една част от тях се отказаха, други все още държат, но с големи мъки.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
mitkosoft написа:Под нормално имам предвид да нямам "работодател" на главата, сам да си определям отпуската, сам да си определям работното време.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
Така както пишете все едно всеки един чуждестранен работодател е ангел спрямо всеки един български. На мен последните три месеца случайно забравяха да ми изплатят горивото (работа в Дания). Номера е, ако мине. Но по темата - заплатите в България, че са ужасно ниски са, но и горивата са по-скъпи от колкото трябва. Пример за това:Бензин 10.17 крони = ~2.66лвДизел 8.91 крони = ~2.33лвСнимката е от снощи
Коментар
-
Humppa написа:Днес на козлодйската ЛукОйл 2,55 за нафталин-а...
Коментар
-
Immortal написа:Та идеята на поста ми е, че почна да пада цената - противно на констатацията в заглавието.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Immortal написа:Humppa написа:Днес на козлодйската ЛукОйл 2,55 за нафталин-а...
Коментар
-
Humppa
Immortal написа:...Та идеята на поста ми е, че почна да пада цената....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар