Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Огромен срив в цената на петрола,при нас реакцията е нула

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Абе истината е, че в малък, средностатистически бизнес с няколко човека персонал, ако си 100% коректен да плащаш всички всички осигуровки, данъци, такси и т.н не излиза сметката... Няколко човека около мен от желание да са напълно чисти направиха опити. Една част от тях се отказаха от бизнесите си, други все още държат, но с големи мъки. Трети намалиха персонала си, така че да му плащат всички осигуровки, което пък натовари служителите, което пък доведе до други неприятности...Изобщо не е толкова лесно, колкото си мислят по-голяма част от хората, които винаги са били наемни работници. Да, работното време за теб е от 9 до 6, ставаш и си тръгваш. Ама шефа ти седи и си блъска главата по цяла нощ да се чуди от къде да изкара пари да се оправи с всички разходи/кредити и т.н... После се сърдиш, че ти звъни в извънработно време. Той не го прави, за да те дразни или издевателства върху теб, а просто защото за него работно време няма. Кой иска хората му да го мразят и напускат? Кой иска да се притеснява ще го проверяват ли, ще открият ли нещо, ще го глобят ли?Не очаквам някой да ме подкрепи. Дори напротив. Може да се разбере само от някой, който е бил в такава ситуация.И да, знам какво е да работиш в голяма чуждестранна компания, какво е да работиш в чужбина. Примери колкото искаш. Но все пак някой трябва да се опитва да прави нещо тук.

Коментар

style34 написа:
      Не, не, в никакъв случай работодателят не ти е задължен. Само че точно обратна е презумпцията - служителят трябва да се чувства безкрайно благодарен, че работи великата работа за никакви пари и да му целува краката по 3 пъти на ден. Работното време е само 4 часа, ама по документи. Иначе 10-12 часа би трябвало да си на разположение. Осигуровки ли? Какво беше това? Слава Богу при мен ситуацията не е такава, но я се замислете от всичките ви познати колко ги осигуряват на пълната им заплата? А бизнесмените да кажат те на каква сума се осигуряват? Макар че, всички знаем, че тук сме се събрали само такива за пример. И както каза колегата - отпуск, болничен и започват да те гледат като враг номер 1.
      Това, че ти се чувсваш така, не е мой проблем! Свят широк, търси си щастието където пожелаеш, не си длъжен никому! От любопитство можеш да прочетеш за системата в САЩ. Ще останеш очарован! :DП.П. Темата май беше за висшистите и петрола.
      207 тиква автомат
      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

vital написа:
        Абе истината е, че в малък бизнес, ако си 100% коректен да плащаш всички всички осигуровки, данъци, такси и т.н не излиза сметката... Няколко човека около мен от желание да са напълно чисти направиха опити. Една част от тях се отказаха, други все още държат, но с големи мъки.
        Според мооте представи има и друг проблем. Някои от новите бизнесмени имат амбиции да забогатеят набързо, а не примерно бавно и прогресивно да се развиват. Аз щото мисля до няколко месеца и аз да се занимавам с бизнес но таргета ми е да си изкарвам колкото да живея нормално. Под нормално имам предвид да нямам "работодател" на главата, сам да си определям отпуската, сам да си определям работното време. Хора няма да си наемам аз ще бъда единствения служител. Наем няма да плащам. Така, че и 300 лева да изкарам чисти знам че са за мен. Ако не ми провърви затварям. Работодатели бол, все ще се намери кой да ме есплоатира за същите пари. Схемата е проста захващаш се и ако не издържаш на данъците и таксите затваряш. Все пак правилата са измислени за да сме бедни и лесно манипулируеми. Пример за тва са ежедневните промивки в рекламите за кредити от банки. Колко много били мислели за нас ще ли да ти дадат едни пари да станеш бизнесмен или да си купиш мечтания дом. Да но никой не казва че за да теглиш кредит преди това трябва да имаш работодател като колегата, който каза че не е длъжен на работника си.
        Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

@vital Напълно те подкрепям! Но нека си признаем, че и от двете страни, работници и работодатели, е пълно с говеда с огромно самочувствие и претенции. Там е някъде проблема.
          207 тиква автомат
          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

mitkosoft написа:
            Под нормално имам предвид да нямам "работодател" на главата, сам да си определям отпуската, сам да си определям работното време.
            Подготви се, че това няма да се случи. Ще работиш докато трябва и ще почиваш, когато имаш възможност. Искрено ти желая успех! :D
            207 тиква автомат
            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Не говоря за говедата, а за обикновените хорица, тръгнали да правят нещо.

Коментар

Така както пишете все едно всеки един чуждестранен работодател е ангел спрямо всеки един български. На мен последните три месеца случайно забравяха да ми изплатят горивото (работа в Дания). Номера е, ако мине. Но по темата - заплатите в България, че са ужасно ниски са, но и горивата са по-скъпи от колкото трябва. Пример за това:Бензин 10.17 крони = ~2.66лвДизел 8.91 крони = ~2.33лвСнимката е от снощи
                Прикачени файлове
                Fiat Punto MK2 Sporting
                Fiat Punto MK2 HGT

Коментар

92

Коментар

Humppa написа:
                    Днес на козлодйската ЛукОйл 2,55 за нафталин-а...
                    Само 2 дни по-късно, т.е. вчера, 17-ти, цената беше 2.51 в Козлодуй.Във Враца - 2.41 без отстъпката, с нея - 2.37. В Ямбол на една определена бензиностанция - 2.38. Иначе по остналите - между 2.51 и 2.55.Утре ще ви кажа за Стара Загора.Та идеята на поста ми е, че почна да пада цената - противно на констатацията в заглавието.

Коментар

Immortal написа:
                      Та идеята на поста ми е, че почна да пада цената - противно на констатацията в заглавието.
                      Сега остава да вдигнат заплатите и всички началници да станат "печанки".
                      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Immortal написа:
                        Humppa написа:
                        Днес на козлодйската ЛукОйл 2,55 за нафталин-а...
                        Само 2 дни по-късно, т.е. вчера, 17-ти, цената беше 2.51 в Козлодуй.Във Враца - 2.41 без отстъпката, с нея - 2.37. В Ямбол на една определена бензиностанция - 2.38. Иначе по остналите - между 2.51 и 2.55.Утре ще ви кажа за Стара Загора.Та идеята на поста ми е, че почна да пада цената - противно на констатацията в заглавието.
                        В Стара Загора в момента е най-евтино на малката бензиностанция /2,27-2,26/до разклона на Метро.Иначе на ОМВ Дизела е 2,30 ,бензина 2,32

Коментар

Immortal написа:
                          ...Та идеята на поста ми е, че почна да пада цената....
                          Аз ще съм доволен га течния кюмур и бенз-а паднат под 2 лева а газовете под левче...

Коментар

Да не бъдем алчни нека бъдат около 1.90-2 лв
                            Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                            Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

pplk написа:
                              Това, че ти се чувсваш така, не е мой проблем!
                              style34 написа:
                              Слава Богу при мен ситуацията не е такава
                              Не можеш да четеш ли или е по-сериозен проблемът?
                              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

eusunt написа:
                                горивата са по-скъпи от колкото трябва.
                                Защо мислиш така и колко трябва да струват горивата според теб? Аргументирай отговора си с числа: суровини, производствени разходи, данъци и такси, печалба за търговеца.

Коментар

Working...
                                X