Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Огромен срив в цената на петрола,при нас реакцията е нула

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pplk написа:
    Ми, не правиш ли генерализация в случая?
    Ами за 10 години, и 4 работни места, в крайна сметка всичките се оказват такива. Говоря за среден сектор, с оборот около 2 милиона годишно, и около 15-20 работника. Докато можеш да бачкаш, да фръчиш, няма ядове, най-добрия си. Трябва ли да се отсъства, веднага се почва едно мрънкане, и опити да не ти изплатят полагащи ти се почивни, болнични, празнични,... Което ме подсети, лично в очите бившият ми работодател ми е казвал, че разпети петък не е официален празник, и съответно не ми се полага двойна надница, нищо че кибичих от 8:00 до 20:00. Получи си молбата следващата седмица.
    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Ма не съм, бе пиле, защото нямам служители. От алчност, не от друго :D
      207 тиква автомат
      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
        Да бе, коте, ясен си.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

nikolce написа:
          и 4 работни места
          Нека бъдем сериозни! Че има идиоти е вярно, че са болшинство, също! Ама нека пропуснем думичката "всички".
          207 тиква автомат
          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

style34 написа:
            pplk написа:
            Да бе, коте, ясен си.
            Особено на теб! :D :D :D
            207 тиква автомат
            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Аз пак ще се отклоня към темата за заплатите.Не е лошо да си ги искаме и да си ги получаваме, но единомислие между работодател иработник в милата ни татковина няма...Има го само в парламента. И за това хората са напред там.Излиза един, предлага на друг...и другия се съгласява...и те така до 4 400 пари към днешния ден. На това му се вика единомислие.В такава среда се работи...Та дори и тези луксозни возила за 700 и нам си колко хиляди пари без ДДС...пак си е заслуга на нас - работодателитеим. Ние пък, като работодатели ще си плащаме акциза, транспорта на горивата и ще се съобразяваме с регионалната конюнктура, инак работниците ни щестрадат у парламента...Е те такива работници си имаме ние и дай боже всеки му такива послушни и изпълнителни работодатели, като нас...
              A17DTС/S
              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

pplk написа:
                Ама нека пропуснем думичката "всички".
                Да, всичките 4, бяха такива. Ама както казваш, болшинството в средният бизнес са такива. Държава няма, синдикати няма, народа подписва договори за по 300 лева, защото сметките идват, децата гладни, и кервана си върви.
                00' Bravo 105 JTD

Коментар

Ей, изчетох цялата тема !!! То не бе финанси, петрол, борси, коте, писе, ... ракия... що никой не каза и нещо за бирата? В тая тема се включват ЛИЧНОСТИ й МОДЕРАТОРИ !!! Дане вземете да се скарате сега. Я наздраве!
                  Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                  Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                  Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Преди да пожелая лека нощ на всички, искам да задам един въпрос!Какво ви интересува паничката на другия и ако знаете какво има в нея, това прави ли живота ви по-лек?Аре, лека!
                    207 тиква автомат
                    новокромаджия 2.4 печка

Коментар

nikolce написа:
                      Получи си молбата следващата седмица.
                      Спрете да им се молите на работодателите. Още някъде 2008 министър Василев (един нисичък с очила от кабинета на Сакса) каза "Премахва се стогодишна практика, според която българските граждани трябва да се молят или да се жалват". Аз на моите български работодатели съм им връчвал Предизвестие. Даже и преди 2008.
                      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

pplk написа:
                        И кой трябва да даде бонуса? Аз, като работодател не съм навит! Плаща се за постигнати резултати при работодателя, а не че някой си е направил труда да учи. Щото може да е учил, ама може и да е спал.
                        Слав написа:
                        Ами ти като работодател, който не желае да плати за интелектуално развитие имаш два варианта:1. Взимаш необразовани, малко образовани или минималното възможно ниво на образование, което ти трябва за работата, която вършат.2. Намираш някой закъсал висшист (то не че няма такива), подписва декларация, че няма нищо против да не му бъде заплащано възнаграждението за дипломата и си го експлоатираш като обикновен цървул.Какво те бърка толкова? Въпрос на договорка, на визия за фирмата. Всичко е свързано с човешкия фактор и съответно всеки може да се договори с всеки за всичко. Дали ще си отстоява правата или не си е въпрос на избор на всеки човек. Въпроса е да ги има налице тези права (черно на бяло), когато някой буден човек не дай си боже му хрумне, че е личност.
                        pplk написа:
                        Аз, като работодател, гледам да наема човек, който ще свърши дадените му задачи. Ако ми трябва стругар, няма да ме интересува дали е висшист или не. По твоята логика, на имагинерния висшист стругар трябва да се плаща повече, защото е учил 5 години география, примерно. Е, няма такъв филм! Има професии, които изискват висшисти, други не. В тия вторите, училите висше са на едно стъпало с останалите. Не ми е ясно, защо трябва да имат някаква привилегия?
                        Тц тц...изписахте света, а не съм влизал само един ден Виж какво @pplk - отговорил съм ти предварително на зададения втори въпрос още в предишния си пост, където ти отговорих и на първият въпрос. Както и да го въртиш и сучеш все си е тая. Както е казал народа - Не по врат, ами по шия В случая със стругаря - пак подписвате декларация, че е съгласен да му плащаш само за уменията като стругар и няма да му плащаш за висшето по География. То можело да се помисли преди да се прави човек на интересен, а ?Пак казвам РЕДНО е да има такава възаможност (предвидена в закона), за да могат хората да си търсят правата на места, където няма да редят тухли, да правят шпилки, да копаят лозето и там каквото се сетиш като занаят, който съществува на тоя свят. Аз говоря за ИНТЕЛЕКТУАЛЕН труд. Той да бъде заплащан, когато човека има квалификация, защото е масова практика да не бъде заплащан, а да се изисква да се върши ей така помежду другото освен другите задължения. Схващаш ли къде е разликата???Ако някой е толкова закъсал, че дойде при теб да работи на струга (приемаме, че може) едва ли ще има претенциите да му плащаш за другите му умения нИ сА кОсИ толкова. Голям кахър, голямо нещо за тия с висшето, че може да дойде време да си искат некой лев отгоре...тц тц Не мога да разбера що все гузен негонен бягаш и се държиш като ощипана мома, когато стане въпрос за отношения между работодател и работник... Пък като дойде време да се научат хората да си искат справедливо заплащане за труда и има механизми това да се случи без излишни нерви, то няма да има теми за високата цена на горивото Ще има направо съдебни дела за това. Не смятате ли ?Хайде със здраве.
                        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

pplk написа:
                          Преди да пожелая лека нощ на всички, искам да задам един въпрос!Какво ви интересува паничката на другия и ако знаете какво има в нея, това прави ли живота ви по-лек?Аре, лека!
                          Впрочем в повечето общества се разчита на гледането в чуждата паничка. Там хората "третират" този факт, катовид упражняване на самоконтрол. Не случайно Бундестага в една бедна Германия е изграден от стъкло, а депутатите там могат да бъдат наблюдавани от всеки, всички и в което и да е време, дори и по време на заседанията им в самата зала...Ако ми е чиста паничката - що да не си я показвам, ако ми е мръсна - ще си я скрия. Иначе за клюки, коментари и зли помисли опции винаги има, а и съвремието вече измисли - Фейсбук.ПС: Аз съм и работник и работодател. Открит съм, като шипков храст насред лозе. :P
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Re:

Слав написа:
                            В случая със стругаря - пак подписвате декларация, че е съгласен да му плащаш само за уменията като стругар и няма да му плащаш за висшето по География. То можело да се помисли преди да се прави човек на интересен, а ?
                            Вече написах, че ме интересуват единствено уменията му като стругар. Дали е с висше или не, не ми дреме. Не виждам какви декларации и за какво трябва да подписвам. Прочети го два пъти!
                            Ако някой е толкова закъсал, че дойде при теб да работи на струга
                            Как да коментирам подобна тъня?
                            Не мога да разбера що все гузен негонен бягаш и се държиш като ощипана мома, когато стане въпрос за отношения между работодател и работник...
                            Ако някога станеш работодател, ще разбереш. До тогава ще си останеш с претенции за обективност, познавайки само едната страна и в заблудата, че работодателя трябва да ти е задължен.Поздрави!
                            207 тиква автомат
                            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Не, не, в никакъв случай работодателят не ти е задължен. Само че точно обратна е презумпцията - служителят трябва да се чувства безкрайно благодарен, че работи великата работа за никакви пари и да му целува краката по 3 пъти на ден. Работното време е само 4 часа, ама по документи. Иначе 10-12 часа би трябвало да си на разположение. Осигуровки ли? Какво беше това? Слава Богу при мен ситуацията не е такава, но я се замислете от всичките ви познати колко ги осигуряват на пълната им заплата? А бизнесмените да кажат те на каква сума се осигуряват? Макар че, всички знаем, че тук сме се събрали само такива за пример. И както каза колегата - отпуск, болничен и започват да те гледат като враг номер 1.
                              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Абе то работодателя не е длъжен за нищо. Ако пожелае може да спре да плаща осигуровки, ако желае може да те пусне на 4 часа а да работиш 14 и да те заплашва че гладните чакат на вратата, да не ти плаща извънреден труд, да не ти плаща болнични. Единствено е длъжен да ти намаля парите като ти казва че няма достатъчно работа, длъжен е да те кара да извършваш още десетина длъжности за които иначе трябва да си наеме допълнително хора. А и в България няма термин работодател. По скоро има робовладелци. Не може да не зачиташ свободното време на човека който ти изкарва парите и ти движи работата. Не може той(работника) в събота да почива като може да поработи до късния следобяд. Не може той да си поиска отпуска щото няма кой да го замести. Какъв работодател си когато човека благодарение на кокто си трупаш парички, се страхува да предяви някакви претенции за да не го изриташ като куче. Ако си такъв не си никакъв работодател. Просто даваш временно препитание. В нашата страна просто фирмите си съществуват по няколко години докато натрупат някой лев и затварят.
                                Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Working...
                                X