Трябва да са безплатни, а на висшистите да им дават и по някой лев отгоре. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Огромен срив в цената на петрола,при нас реакцията е нула
Collapse
Заключена тема
X
X
-
ogi28b написа:Не трябва да са безплатни, защото ще има големи задръствания, защото всеки ще се качи на кола. Трябва да поскъпнат, за да се ползва градски транспорт, държавната железница и по-малко автомобили.хахаБТВ да не кажете, че съм спамър-вчера заредих на ОМВ за 1,14, ноооо газ-та беше страшна, това 1,4 никога не е вървяло така на газ
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
10 страници,но нищо не казвате колко струва метана в Стара Загора? Щото,ако е левче колкото трябва да е за газ,който за него НЯМА ПРОИЗВОДСТВЕНИ РАЗХОДИ да ходим от Бургас да зареждаме там.Впрочем цената на природния газ е най-точно мерило за това колко ни скубят нали? За него не се изисква рафинерия,разходи персонал и т.н.Евентуално,ако през някоя метанстанция не минава тръбата,ще го транспортират с камион,но разходите за това ИЗОБЩО не са големи.Защо разликата в цената на метана е толкова ОГРОМНА в градовете на лъжливата ни родина?Нали е екологично чисто гориво,което допреди две (2)години,колкото беше цената на газта в литри толкова беше и цената на метана в килограми?EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Re:
pplk написа:Слав написа:В случая със стругаря - пак подписвате декларация, че е съгласен да му плащаш само за уменията като стругар и няма да му плащаш за висшето по География. То можело да се помисли преди да се прави човек на интересен, а ?Ако някой е толкова закъсал, че дойде при теб да работи на стругаНе мога да разбера що все гузен негонен бягаш и се държиш като ощипана мома, когато стане въпрос за отношения между работодател и работник...). Така, както си го цитирал (естествено нарочно) няма как да го коментираш, защото "виси" в пространството като сопол. Естествено, че в този вид, който ТИ го поднасяш е пълна ТЪПНЯ, но за това си виновен ти, а не АЗ ! Второ - аз писах, че ако ХИПОТЕТИЧНО някога има закон, който задължава работодателя да плаща за квалификацията на работниците си, то ти можеш да избегнеш това плащане с номера, че наемаш работника с изричното условие, че те интересува само това, че може да работи на струг. И за да си чист пред закона той подписва декларация за съгласие. И стигнахме дотук, защото ми се репчеше, че не искаш да плащаш за т’ва, че Х има висше по география, а работи на струг.И понеже почнах с това, че е РЕДНО да се предвиди такава точка в закона, която да дава възможност за допълнително заплащане, ти започна да подскачаш как нямало да плащаш и просто ти обясних, че щом не искаш да плащаш и за това има вариант, ако човека е съгласен. Обаче схващаш ли, че говорим ХИПОТЕТИЧНО за всичко това. То не съществува като вариант в момента и не се знае дали ще съществува някога, но ти не спираш да се държиш като ощипан. Ако искаш прочети отначало темата и ще се усетиш, че всичко почна от едно простичко подхвърляне от моя страна, че е редно да има допълнително възнаграждение за хората с допълнителна квалификация. Както има бонуси за извънреден труд, както има бонус за прослужено време и пр и пр. И вместо да вникнеш в това, което пиша и предлагам ти подскочи като ужилен, че нямало да плащаш за дипломите на някой си и как нищо не те интересувало от т’ва какво знае и какво може освен това, че може да работи на струга.Според теб кой не чете? И ако четеш, помниш ли прочетеното ? Ако си прочел и помниш, то тогава остава само варианта, че не схващаш ?Приемаме, че аз не обяснявам добре, за да спиш спокойно и да спреш да "подскачаш" и да се заяждаш. Ако някой има желание нека ти обяснява. Аз нямам нерви.
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Аз го разбрах пък по друг начин. pplk примерно търси стругар. Но за неговите цели му трябва човек работещ на струг 10-15г. (без нзачение дали може да пише или не). Съответно той не търси машинен инженер. И е предвидил, че щом работата може да се работи и от квалифицира и от неквалифициран субект, той ще му плати пари Х. Ако дойде при него инженер и му каже "Много съм на ти и с машини и с работен процес, но искам пари 2Х". Няма да го наеме, понеже за въпросните имагинерни изделия не са необходими чак такива познания.Ако обаче, работата изисква високи познания няма как да избяга от квалифицирана работна ръка. Но пак ще остане въпроса със заплащането. Някой из темата повдигна друг аспект, но никой не обърна внимание. Работната еденица в Бг се самоизяжда. Ако кажем, че за дадена дейност ( изискваща високи познания и бля бля) има нормирана ставка да кажем 15лв/час. ВИНАГИ ще се НАМЕРИ някой да каже "Абе аз ще я направя за 5лв/час". Масово хората в Бг сме съгласни да работим за без пари. Естествено тази глупава постъпка се получава от ограничените работни места. А все пак сметките и разходите си вървят и няма как да останеш без работа. От друга страна работодателите лягат на тази кълка. И така се получава един хубав кръговрат, който с годините никой не проконтролира. И така всеки осъзнава проблема реално, но ако ти почнеш да си отстояваш 15лв/час...все ще се намери някой, който поради някаква причина да подбие пазара. Интересното е, че тази схема я има и на фирмено ниво. Правят се оферти за дадена работа ( изключвайки нагласените такива) фирмите дават все по ниски цени ( за да не закрият и да имат дейност, за да потдържат персонала) и после те няма как и да искат да дават нормални заплати. Изключваме факта, че има дяволи и работници и работодатели. Общо взето тази свободия след 90та, накара обществото поради инстинкт за самосъхранение да намери сама начин на действие на системата. Ако имаше орган, който да следи за спазване на ценови ставки, работно време, работни условия (съответно облекла +бонуси за даден вид работа) и т.н. нямаше да се стигне до там. Но това сега е вече закоравяла схема на която никой не обръща внимание, а всеки знае за нея.
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Това написаното отгоре се доближава до нещата как трябва да бъдат, спрямо пазарната икономика.Не може всички да се насилват и да искат 15лв/ч, а да няма работа за абсолютно всички.Някой, за да каже, че ще върши работата и за 5лв/ч, това означава, че този човек няма работа.От тук следва, че предлагането е повече от търсенето и съвсем логично е цената на труда да спада. Абсолютно нормално.Ако всички, дори и тези, които нямат работа, биха искали по 15лв/ч заплата, то това е картелно споразумение. Не искаме такова по принцип, нали?Или ако е за нас, работниците, то го искаме, ама ако е против нас, не го искаме. :D п.с.http://kanew.wordpress.com/2008/08/2...=40&oid=119011A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Kay_ написа:Аз го разбрах пък по друг начин. pplk примерно търси стругар. Но за неговите цели му трябва човек работещ на струг 10-15г. (без нзачение дали може да пише или не). Съответно той не търси машинен инженер. И е предвидил, че щом работата може да се работи и от квалифицира и от неквалифициран субект, той ще му плати пари Х. Ако дойде при него инженер и му каже "Много съм на ти и с машини и с работен процес, но искам пари 2Х". Няма да го наеме, понеже за въпросните имагинерни изделия не са необходими чак такива познания.Ако обаче, работата изисква високи познания няма как да избяга от квалифицирана работна ръка. Но пак ще остане въпроса със заплащането. Някой из темата повдигна друг аспект, но никой не обърна внимание. Работната еденица в Бг се самоизяжда. Ако кажем, че за дадена дейност ( изискваща високи познания и бля бля) има нормирана ставка да кажем 15лв/час. ВИНАГИ ще се НАМЕРИ някой да каже "Абе аз ще я направя за 5лв/час". Масово хората в Бг сме съгласни да работим за без пари. Естествено тази глупава постъпка се получава от ограничените работни места. А все пак сметките и разходите си вървят и няма как да останеш без работа. От друга страна работодателите лягат на тази кълка. И така се получава един хубав кръговрат, който с годините никой не проконтролира. И така всеки осъзнава проблема реално, но ако ти почнеш да си отстояваш 15лв/час...все ще се намери някой, който поради някаква причина да подбие пазара. Интересното е, че тази схема я има и на фирмено ниво. Правят се оферти за дадена работа ( изключвайки нагласените такива) фирмите дават все по ниски цени ( за да не закрият и да имат дейност, за да потдържат персонала) и после те няма как и да искат да дават нормални заплати. Изключваме факта, че има дяволи и работници и работодатели. Общо взето тази свободия след 90та, накара обществото поради инстинкт за самосъхранение да намери сама начин на действие на системата. Ако имаше орган, който да следи за спазване на ценови ставки, работно време, работни условия (съответно облекла +бонуси за даден вид работа) и т.н. нямаше да се стигне до там. Но това сега е вече закоравяла схема на която никой не обръща внимание, а всеки знае за нея.
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Re:
Правиш изначална грешка! Започни от там, защо това което искаш не съществува никъде по света.Допълнителните квалификации те правят по-конкурентен на пазара на труда. Представи си, съвсем хипотетично, че кандитатсваш за работа с ясно определено възнаграждение. В СV-то пишеш всичките си квалификации, дипломи и т.н.. За същота работа кандидатстват и други хора, чието CV е по-късо. В резултат на това, ти печелиш работното място.Ако, пак хипотетично, започнеш работа извън придобитите ти квалификации и специалност, това означава единствено, че не можеш да се продадеш на трудовия пазар. Причините може да са разлини, но основната ще е в теб.Сега, ако те разбирам правилно, ти ще искаш работодателя ти да не ползва квалификациите ти срещу определената заплата и да подпишете декларация за това или да ти повиши заплащането, защото си учил повече от това, което изисква работното място. Аз мисля, че това не е нормално. Защо някой трябва да ти плаща, че си учил, но не можеш да се реализираш в твоята област? Още нещо! Възнаграждението се определя от резултати, а те са СЛЕДСТВИЕ на придобити умения и образование. Никой не плаща за диплома! Всичките ти квалификации и образование не те спасяват ако си некадърен или мързелив. Сега разбираш ли?Относно хипотетичния изпаднал висшист. Започваш от там, защо е изпаднал. Некадърност, мързел, алкохол, дрога... Но с дипломи. :D Сега разбираш ли, защо не ми се коментират глупости?С горното можеш да си отговориш и на останалите си въпроси.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
BO написа:Това написаното отгоре се доближава до нещата как трябва да бъдат, спрямо пазарната икономика.Не може всички да се насилват и да искат 15лв/ч, а да няма работа за абсолютно всички.Някой, за да каже, че ще върши работата и за 5лв/ч, това означава, че този човек няма работа.От тук следва, че предлагането е повече от търсенето и съвсем логично е цената на труда да спада. Абсолютно нормално.Ако всички, дори и тези, които нямат работа, биха искали по 15лв/ч заплата, то това е картелно споразумение. Не искаме такова по принцип, нали?Или ако е за нас, работниците, то го искаме, ама ако е против нас, не го искаме. :D п.с.http://kanew.wordpress.com/2008/08/2...=40&oid=119011
Коментар
-
knososs написа:Колега, в една друга тема обявих, че имам проектозакон за полагащи се 100 тояги на всеки, който изпревари отдясно.Имам и друг закон и за хора, които разпространяват подобни твърдения - че, ако всички искат по 15лв/час труд това е картелно споразумение - за такива, проектозакона ми предвижда строг тъмничен затвор най-малко 30 години.Ако всички поискаме най-малко 15лв/час, то това се нарича СИНДИКАТ. И е възможно най-хубавото и правилно нещо, което може да се случва.Но понеже у нас такова животно нямам, а там където го има по света е много често подкупено - ти си го оприличил на картел.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Re:
pplk написа:Правиш изначална грешка! Започни от там, защо това което искаш не съществува никъде по света.Допълнителните квалификации те правят по-конкурентен на пазара на труда. Представи си, съвсем хипотетично, че кандитатсваш за работа с ясно определено възнаграждение. В СV-то пишеш всичките си квалификации, дипломи и т.н.. За същота работа кандидатстват и други хора, чието CV е по-късо. В резултат на това, ти печелиш работното място.Ако, пак хипотетично, започнеш работа извън придобитите ти квалификации и специалност, това означава единствено, че не можеш да се продадеш на трудовия пазар. Причините може да са разлини, но основната ще е в теб.Сега, ако те разбирам правилно, ти ще искаш работодателя ти да не ползва квалификациите ти срещу определената заплата и да подпишете декларация за това или да ти повиши заплащането, защото си учил повече от това, което изисква работното място. Аз мисля, че това не е нормално. Защо някой трябва да ти плаща, че си учил, но не можеш да се реализираш в твоята област? Още нещо! Възнаграждението се определя от резултати, а те са СЛЕДСТВИЕ на придобити умения и образование. Никой не плаща за диплома! Всичките ти квалификации и образование не те спасяват ако си некадърен или мързелив. Сега разбираш ли?Относно хипотетичния изпаднал висшист. Започваш от там, защо е изпаднал. Некадърност, мързел, алкохол, дрога... Но с дипломи. :D Сега разбираш ли, защо не ми се коментират глупости?С горното можеш да си отговориш и на останалите си въпроси.Може и да го има някъде по света това - няма как да знаеш със сигурност. Просто го подхвърлих като идея. След като има такава бурна рекация, то значи все пак идеята никак не е лоша
Без да коментирам, че пак пишеш без да си ме разбрал ще почетвъртя, че идеята ми беше да има черно на бяло в закона възможност за такива надбавки. Това дали работника ще си ги иска е съвсем друга бира! Идеята е да може да си ги поиска, ако работодателя е некоректен спрямо него!Ако работник и работодател са си истиснали ръцете и са съгласни единият да не си ги иска, а другият да не му ги плаща всичко е ОК
Идеята е, когато поискаш да си искаш закона да стои зад теб! Както казах ако някой БУДЕН човек се сети, че е личност. Пък като работодателя не му изнася кой откъде е и толкова.Всичко, което исках да предложа с тази ми идея е да има ВЪЗМОЖНОСТ, а не да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.Има разлика. Пък и не знаех, че даването на възможности и избор на работника е толкова страшно за работодателите. Както написа някой колега - в БГ синдикати няма и няма и да има скоро...след като само подхвърлянето на такава идея за даване на възможност, а не вменяване на задължение предизвиква такива остри коремни спазми в някои работодатели
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Как искаш да има възможност за нещо толкова лишено от логика, не мога да разбера? От къде работодателя ще знае за специализациите, ако работника не го е написал в CV-то, а защо го е направил, вече обясних. Ако не иска да се ползват от работодателя, да не ги споменава! Да, ама става на едно ниво с кандидатите с късо CV. Какво правим тогава?П.П.За дипломи плащат само на едно място-в мечтите, а те са безплатни.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар