Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Огромен срив в цената на петрола,при нас реакцията е нула

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Огромен срив в цената на петрола,при нас реакцията е нула

Не знам защо никой не е писал за това Цената на нефта от лятото насам се сгромолясва като сега е с 20% по евтин http://www.nasdaq.com/markets/crude-...meframe=6mПо нашите бензиностанция реакцията е нула И къде са медиите да отразят тази голяма новина ? Преди като се качваше петрола щяха да ни проглушат ушите.Отделно ,аз от нашите "независими" медии не съм чул и една лоша дума за мулти-милиардера ,собственика на Лукоил Явно че се шарят огромни пари .Важно е масовката да плаща скъп бензин и скъп ток /тука благодарим на хидроинженера и комунистическото недоразумение гъола/ http://www.investor.bg/analizi/91/a/...181899/?page=1

Ама доларът скочи с 10-12%, така че извинението е налице! Очаквайте големия ...............
    Lupo - The Monster
    Е83 3D

Коментар

geo_g написа:
      Ама доларът скочи с 10-12%, така че извинението е налице! Очаквайте големия ...............
      Бях сигурен че ще се появи един такъв не е с 10-12 а с около 7% . Юли месец евро/долар бе 1.36 ,днес е 1.2647 .По мой сметки е 7% ! Петрола от 108$ юли сега е 80 спад с 25% !!!!!!25% -7% = 18 % по съвсем груби сметки. Аз 18% спад по нашите бензиностанции /по подобие на американските/ не виждам ,а ти ????

Коментар

Закон на Златков-Лукойлски: "Цената на петрола влияе на цената на бензина и дизела само когато се покачва".
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

dan4op5 написа:
          geo_g написа:
          Бях сигурен че ще се появи един такъв не е с 10-12 а с около 7% . Юли месец евро/долар бе 1.36 ,днес е 1.2647 .По мой сметки е 7% ! Петрола от 108$ юли сега е 80 спад с 25% !!!!!!25% -7% = 18 % по съвсем груби сметки. Аз 18% спад по нашите бензиностанции /по подобие на американските/ не виждам ,а ти ????
          Чужди пари най-лесно се смятат Първо, сделка за покупка на петрол днес има ефект при теб след известно време. Колко е това време нека каже някой запознат.При подобни сделки вероятно имаш отсрочено плащане. Да речем 60 дни. Днес плащаш петрол купен Август. Но плащаш августовската цена в долари, при днешния курс. Не може да очакваш промяна 1:1 в цената на петрола и на горивото, не знам какво е теглото на цената на петрола в крайната цена на един литър гориво. Който се интересува да потърси.Не знам дали си се занимавал някога с ценообразуване. Ако не си, не се пробвай точно в тази област - петрол, акцизни стоки. Дълбока вода е
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

То намаление има, но само в района на Стара Загора , в другите градове може да не го хванеме, а да хванеме евентуално ако има повишение, живота в БГ е прекрасен
            punto HGT

Коментар

Пазара определя цената.

Коментар

Има нещо такова. Работя в Чехия и винаги тук горивата са били по-скъпи, но не и сега. Зареждам дизел на крайна клиентска 33,9 крони, което е точно 2,40лв.Незнам колко е актуалната цена в бг, но лятото като си идвах по-спомен беше 2,55лв.Май пак държавата се олива с акциза, както и с квотите за зелена енергия. В тези случай препоръките на ЕС направо със закон ги вкарват. Все отнякъде трябва да се дере народа. Как се храни такава администрация, като не останаха данъкоплатци.
                The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

[quote="Lane Staley"]
                  dan4op5 написа:
                  Първо, сделка за покупка на петрол днес има ефект при теб след известно време. Колко е това време нека каже някой запознат.При подобни сделки вероятно имаш отсрочено плащане. Да речем 60 дни. Днес плащаш петрол купен Август. Но плащаш августовската цена в долари, при днешния курс. Не може да очакваш промяна 1:1 в цената на петрола и на горивото, не знам какво е теглото на цената на петрола в крайната цена на един литър гориво. Който се интересува да потърси.Не знам дали си се занимавал някога с ценообразуване. Ако не си, не се пробвай точно в тази област - петрол, акцизни стоки. Дълбока вода е
                  А защо тогава когато се качва долара или петрола тея цени ги акумулират ВЕДНАГА ? Отделно ,ако долара или петрола се качват цената на бензина ВИНАГИ расте.Падат ли някой от тях обаче цената не пада ?? За качеството пък да не отварям дума

Коментар

dan4op5 написа:
                    geo_g написа:
                    Та казваш 7% спрямо лева. Подозирах, че от БНБ лъжат, ама чак толкова!Не ме разбра, но както и да е.
                    Прикачени файлове
                    Lupo - The Monster
                    Е83 3D

Коментар

dan4op5 написа:
                      А защо тогава когато се качва долара или петрола тея цени ги акумулират ВЕДНАГА ? Отделно ,ако долара или петрола се качват цената на бензина ВИНАГИ расте.Падат ли някой от тях обаче цената не пада ?? За качеството пък да не отварям дума
                      Колкото и да болдваш тук, все тая. Само може да си докараш високо кръвно.Купи си електричка и няма да имаш проблеми с цената на бензина. Останалото са безмислени напъни и трафик в мрежата
                      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Колега автор, поне един семестър икономика учил ли си?

Коментар

ogi28b написа:
                          Колега автор, поне един семестър икономика учил ли си?
                          Tова ли е условието за да мога да пускам теми за цената на петрола ?
                          geo_g написа:
                          Та казваш 7% спрямо лева. Подозирах, че от БНБ лъжат, ама чак толкова!Не ме разбра, но както и да е.
                          бнб от къде си взима котировките ??? сама ли си ги измисля ? или ги взима от международния валутен пазар наречен форекс ?Пии вода от извора...

Коментар

Каквато и простотия да стане по света - в БГ се вдига цената на бендзино и на нафтата...
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                              Закон на Златков-Лукойлски: "Цената на петрола влияе на цената на бензина и дизела само когато се покачва".
                              Много точно казано, ако не е нагоре никой не обръща внимание.

Коментар

Working...
                              X