Ама писна ми тотално ми писна от тъпи шофьори на камиони, които карат мислейки си че само те на пътя и че пътя е сметище и може да изхвърляш квото ти дойде
Та историята. Пътувам вчера за Варна с пунтото. Тръгвам 6 ч от ВТ - още тъмно. Не го юркам много то и тъй тъй 1,1 какво да му юркаш(100-110 мах). Спускам баира след Антоново - още не се съмнало съвсем, малко след завой и в единт момент без да усещам няква неравност на пътя или че през нещо съм минал чувам страхотен трясък отдолу на колата някъде под нивото на таблото. Направо ми призля - имам още 160-70 км до Варна а и на всичко отгоре имам уговорен час за среща тоес бързам. Докато слизам от колата си мисля ей ся ако съм шибнал картера в нещо - тука си останах. В момента който слизам някакъв с търговишко типо с хиляди цветове и дупки по него - този по никакъв начин не бих го нарекъл колега минава около мен и ръкомаха нещо, махам му аз да спре ама оня не. И почвам да псувам ко се е разръкомахал като не може да спре и да каже кво е видял. Решавам де се върна 50-100 м и да видя кво беше това чудо дето ми изпращя така колата. И какво виждам на пътя - разпилян на парчета от по 20-30 см ресьор от камион (от ония шини дето са на дъга). Залягам под колата няма видими течове. Спирачките са добре - не отишла някоя тръбичка и със свито сърце продължавам - все пак не се знае дали няма нещо. Та чудя се сега оня идиот с камиона толкова ли не можеше да си разчисти боклуците от него или ще каже някой не е разбрал - в което не може никой да ме убеди защото при липсващ ресьор на камион съм виждал какво става. Така или инъче аз ги разчистих от пътя и даже си взех парче за спомен. :D . Ами магистралата какво да кажа пък за нея - през 5 км на платното остатъци от регенерати - абе въобще всеки си хвърля където му дойде. На връщане ме чакаше пък друга изненада - тъкмо слизам от магистралата и пред се отваря прекрасна гледка - 10 тира един след други. Да уточня еднакви - вероятно карат едно и също и с една и съща регистрация - извод решили пичовете да се водят ей тъй да не се загубят и тръгнали един след други. И те поне да кротуваха така ами си правеха и състезание - изпреварваха се един други от време на време и заради тях един таксиджия бе принуден да мине в третото платно (няма такова естествено, имам предвид тревата между платното и канавката).Инъче пътя осеян от любимите ни помощници на пътя - катаджиите поне на 4-5 места в отсечката ВТ-Варна. Че и с това каране на фарове не могат да ти пресветнат да те предупредят.И за капак пътя пък от Шумен до Търговище(вкл и околовръстното) е в ремонт почти навсякъде и се налага умело слаломиране от едното в другото платно, където пътя е нарязан и има прагове от по 5-10 см.Та това е за мижавите 500 км - хиляди премеждия - а хората на запад ходят на по 200 на работа. В нашата България това е невъзможно. За обобщение средния разход който инъче изванградско е около 5л на 100 км А 95 бензин сега впредвид многото ремонти и колоната от тирове ми беше около 7 на сто.
![Very angry](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/ranting.gif)
Коментар