Здравейте колеги.Казвам леко защото пак ще имам фиат в семейството ,но се налага да се разделя с верната и досега безупречна Марейка Не искам да се хваля, но взех този спартанец и тя ми идва в повече.Казвам спартанец защото в сравнение с италянките си е такъв , като удобство и глезотиики , но без да си кривя душата си има и добра страна оказа се евтина подръжка и най- вече ниския разход на гориво.Ето и малко снимки.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Леко предадох отбора
Collapse
X
-
Честито! Преди 2 години взехме такова на баща ми, стария мотор (128 коня). То май и това е такова. Много приличен вървеж, разхода е поносим. Ако ще го караш на газ, имай впредвид че на всеки 20 000км е хубаво да се поглеждат клапаните, тъй като са механични и има опасност да окепазиш мотора. Иначе за газ - и обикновенна газова може да се сложи, но за предпочитане е инжекциона Друго, на което ще ти наблегна е тампоните на стабилизиращите щанги. Ако караш много, често и малко офроуд, ще ги сменяш заедно с маслата и филтрите :D Проблема лесно се решава с полиуретанови тампони Също и маслата в кутията и диференциалите задължително сменяй. Търси оригинално Honda MTF масло, това и само това се препоръчва от производителя, пък и от потребителите. В общи линии за тези неща се сещам. Безаварийни километриNuova Croma - so far...so good
Opel Vectra - кривнах от правия път...и съжалих
Fiat BRAVA JTD - ex love
-
nikolay zhelev написа:Честито! Преди 2 години взехме такова на баща ми, стария мотор (128 коня). То май и това е такова. Много приличен вървеж, разхода е поносим. Ако ще го караш на газ, имай впредвид че на всеки 20 000км е хубаво да се поглеждат клапаните, тъй като са механични и има опасност да окепазиш мотора. Иначе за газ - и обикновенна газова може да се сложи, но за предпочитане е инжекциона Друго, на което ще ти наблегна е тампоните на стабилизиращите щанги. Ако караш много, често и малко офроуд, ще ги сменяш заедно с маслата и филтрите :D Проблема лесно се решава с полиуретанови тампони Също и маслата в кутията и диференциалите задължително сменяй. Търси оригинално Honda MTF масло, това и само това се препоръчва от производителя, пък и от потребителите. В общи линии за тези неща се сещам. Безаварийни километриFIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS
Коментар
-
Честито за придобивката! Цвета е много готин Тея "мазачки" на клапаните нещо не мога да си представя каква полезна работа могат да свършат и ми се виждат малко шейки-шейки..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
напълно съм съгласен с колегата над мен. Излишен разход са тия "мазачки". Аз ти казах - на 20 000 сваляш капака и ги преглеждаш. Трябва ти ключе 10, права отверка и хлабомер, с повечко ключове. Отнема между 30 и 40 мин проверката и настройката на клапаните. Трябва да погледна в manual-a какви бяха допуските, за всмукателния и изпускателния тракт. Това ако го правиш редовно, ти гарантирам че няма да имаш грижи. Иначе новия мотор (147) го дават малко по-икономичен, но по-капризен към газта, та и затова добре си се насочил към ГИNuova Croma - so far...so good
Opel Vectra - кривнах от правия път...и съжалих
Fiat BRAVA JTD - ex love
Коментар
-
Благодаря за пожеланията колеги.Пожелавам и на Вас да постигате мечтите си и най-вече здраве да има :D Това за мен наистина ми беше мечта :D По въпроса за мазачките наистина ,не виждам полза от тях , но те са включени в цената.Като алтернатива ми предлагат някаква течност , която се наливала при поставянето и след това през 10 хил.км се сипвало по определена доза.Но нещо не съм превърженик на новостите.FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
Коментар
-
Dilyan-Z написа:Честито за придобивката колега.Да те радва много километри.А сега кажи масичката дали си е на мястото...или пък беше при второто поколение.....забравих вечеFIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
Коментар
-
Humppa
Честито! Супер машинка. Много ги харесвам и аз, тези, по-старичките. Новите не ги харесвам Само безаварийни километри пожелавам!!!Има ли маса за пикник в багажника?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар